10+ Activități de Weekend pentru Copii și Părinți la Bucureşti | 4-5 August

Sfârșitul de săptămână se apropie cu pași repezi și ne facem planuri pentru a ieși în familie la evenimente culturale și educative.

În weekendul acesta aflăm la Ludotech mai multe despre cum se produc eclipsele de Soare și Lună, mergem la atelierele de educație muzeală de la Muzeul Satului, facem o calatorie prin bucataria Italiana la atelierele Puro&Bio, profităm de ultimele zile ale festivalului B-Fit in the Street! iar seara ne bucurăm de cinema în aer liber!

Vezi lista noastră de 10 recomandări de evenimente pentru un weekend kid-friendly în 4-5 august: ateliere, târguri și festivaluri și alte evenimente speciale

Nu rata nici recomandările noastre de școli de vară.

Vă dorim un sfârșit de săptămână cât mai răcoros!

vremea in Bucuresti 4-5 august 2018

SÂMBĂTĂ

4 AUGUST 2018

ATELIERE

1 Puro&Bio ne invita la joaca si cum altfel decat cu mana in coca si la inghetatarit! Ne sunt propuse 2 ateliere de creatie speciale in care intram in contact cu elemente primordiale si roade ale pamintului: apa, graul, legumele si fructele … cald-rece in stil italian. La Pizza & Gelato Workshops Puro&Bio atat copii cat si parintii vor putea participa la o calatorie prin bucataria Italiana cu doua din cele mai iubite produse de toata lumea: pizza si inghetata!

2 Muzeul Satului ne invită la Atelierele de Educație Muzeală – Meșter caut ucenici, o serie de ateliere prin care vizitatorii sunt invitați să învețe din tainele meșteșugurilor populare. Atelierele au loc în curțile gospodăriilor din muzeu și se adresează tuturor vârstelor.

3

La Ludotech vom afla mai multe despre cum se produc eclipsele de Soare și Lună, ce sunt tranzitele și cum ar fi dacă am călători cu viteza luminii! Atelierele “Astronomia pe înțelesul celor mici” vă provoacă să povestim despre întrebări legate de lumea înconjurătoare, misterele Universului și cum funcționează diferite fenomene. Toate acestea și multe altele își vor găsi răspunsul prin explicații științifice, amuzante și interactive.

TÂRG

4 Cum ar fi să ai curajul de a face ceea ce îți place și să și câștigi bani din asta? Copiii din Ken Academy învață să își transforme talentul și visele în realitate. Dezvoltă proiecte antreprenoriale, învață ce înseamnă curajul și încrederea în sine, puterea inițiativei și a perseverenței, magia lucrului în echipă. Micii antreprenori de la Ken Academy au meșterit în Kids Business CAMP – Tabăra de vară din Satul Prunilor produse homemade de care te poți bucura și tu pe 4 august, la Mall Promenada, la nivelul -1, în zona Remedia Vert, la Târgul Copiilor Antreprenori.

SPORT

5

Echipa de babybaschet masculin BC Steaua va susține la Decathlon Iuliu Maniu un antrenament demonstrativ unde vor putea participa toți copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Vino la Decathlon Militari să joci baschet!

CINEMA

6

Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) găzduiește cinematograful în aer liber – CineParK, un spațiu dedicat oamenilor care caută neconvenționalul și care preferă să își petreacă timpul în aer liber, fiind o alternativă gratuită și accesibilă la cinematograful clasic. Sâmbăta aceasta ne vedem și la Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvire Popesco, cu România neîmblânzită!

Sunteți la mare? Vezi unde puteți merge cu copilul pe litoral în weekend.


 3-7 SEPTEMBRIE 

  • Începerea grădiniței este o etapă importantă în dezvoltarea copilului. De aceea, psihologii Veltio sunt alături de părinți pentru a-i îndruma să parcurgă drumul către rabdare, optimism și înțelegere în procesul de integrare al copilului în acest mediu nou. Programul Gata de Grădi te așteaptă cu 4 sesiuni de grup împărțite în ședințe cu părinții și sesiuni cu părinții și copiii. Va fi oferită îndrumare pas cu pas în integrarea celui mic în grădiniță și se vor oferi soluții pentru cele mai frecvente probleme întâlnite în acest proces.

 CURSURI 

  • Înscrie-te acum la Native English School pentru a învăța engleza cu un nativ! Cursurile se desfasoara in fiecare zi atat pe durata vacantei cat si a anului scolar. Orele de studiu au la bază modelul Cambridge și Genki English și sunt structurate să corespundă nivelului fiecărui elev. Native English School este exact ceea ce sugereaza numele – un loc unde copilul dvs poate invata de la un vorbitor nativ cum sa pronunte si sa vorbeasca Engleza ca un nativ

 ȘCOLI DE VARĂ 

  • De ce să îți îndrumi copilul către o școală de vară? Chiar dacă școala s-a terminat și cel mic a intrat în vacanță, drumul cunoașterii nu se termină. Vacanța este o poartă deschisă spre aventură, spre experiențe noi, spre comunicare și prietenie. YOUNG ACADEMICS vă propune Summer School Young Academics, o școală de vară cu program recreativ, dinamic și diversificat ce cuprinde activități artistice, sportive, vizite, cursuri de înot, excursii, cursuri de limbi străine, cluburi de cunoaștere și activități pentru dezvoltarea abilităților de socializare și comunicare.
  • Cea mai inovativă metodă pentru dezvoltarea ambelor emisfere cerebrale, este acum în România. În 2016 a pătruns în România aritmetica mentală japoneză, adusă de Nomin Damdin, reprezentanta oficială a școlii japoneze Houmei Jyuku cu o vechime de 70 ani în Japonia. În această vară, ai ocazia să vezi în ce constă metoda, înscriind copilul la unul dintre cursurile intensive de vară de la Centrul Nomin Jyuku. Antrenează Creierul Copilului Tău după Metoda Japoneză la Cursurile de Vară!
  • Au inceput inscrierile la CLUBUL DE VARA! Haideți cu noi, să descoperim impreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și invătare, la Clubul Copiilor Isteti din zona 1 Mai – Turda, situat intr-o zona rezidentiala si usor accesibila, intr-o cladire noua si foarte luminoasa! V-am pregatit multa distractie si activitati frumoase: ateliere de stiinta si creatie, activitati artistice, muzica si dans, activitati in aer liber, excursii,  multe jocuri si voie buna! Nu mai stati pe ganduri, veniti sa ne cunoastem si sa ne distram! Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

 DUMINICĂ 

5 AUGUST 2018

FESTIVAL

7 Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street. Cea de-a zecea ediție a celui mai mare festival de teatru de stradă din România se încheie în acest weekend cu numoase reprezentații în locații centrale și publice din București.

ATELIER

8 Obiceiul lecturii copiilor se creează cu sprijinul nostru, al adulților, atât cu cei de acasă cât și cu cei de la școală. Totul pare a fi o joaca, dar o joacă serioasă, cu artisti, roluri și probleme din viața noastră. O joaca în care, tu părinte vei fi cel mai important susținator, și spectator al poveștii copilului tau. Noi suntem MARI CITITORI ne așteaptă cu ateliere de lectură pentru copii, teatru de umbre și poveste, rime și ghicitori, copiii vor compune rime, ghicitori și chiar versuri, piese de teatru prin care copiii por aduce la viață diferite personaje din povești și alte surprize.

CINEMA

9

Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) găzduiește cinematograful în aer liber – CineParK, un spațiu dedicat oamenilor care caută neconvenționalul și care preferă să își petreacă timpul în aer liber, fiind o alternativă gratuită și accesibilă la cinematograful clasic. Duminică ne vedem și la Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvire Popesco, cu Operaţiunea Ham-Ham!

EVENIMENT CARITABIL

10 În perioada 1 august – 15 septembrie, Asociaţia PlaYouth, în colaborare cu Asociaţia “Ana şi Copiii” organizează Caravana Abecedar, care îşi propune să strângă, de la oricine doreşte să contribuie, ghiozdane şi rechizite pentru 317 de copii, din 102 familii din Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Prahova. În urma acestui proiect organizatorii doresc să contribuie, împreună cu voi, la prevenirea abandonului şcolar şi familial.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 5 AUGUST


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU