10 Stațiuni Balneoclimaterice pentru Vacanțele Familiilor cu Copii în România

CĂLIMĂNEȘTI-CĂCIULATA | BĂILE BALVANYOS | BĂILE TUȘNAD |
BĂILE OLĂNEȘTI | EFORIE NORD & EFORIE SUD | VATRA DORNEI | SLĂNIC PRAHOVA | SOVATA | BĂILE FELIX | BĂILE GOVORA

5. Stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud
Stațiuni balneare pe litoralul Mării Negre

statiunea eforie sud vedere
Plaja Eforie Sud – vedere de pe faleza

Aflate pe malul Mării Negre, stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud formează orașul Eforie, supranumit „orașul dintre ape” datorită poziționării între Marea Neagră și Lacul Techirghiol. Aici temperatura medie anuală este de 11°C iar temperatura media a apei de 20°C pe timp de vară. Stațiunile sunt căutate atât pentru divertismentul oferit de plajă cât și pentru tratamentele cu aerosoli marini (pentru afecțiuni ORL) dar și nămolul din lacul Techirghiol, la Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Aici funcționează chiar și o unitate medicală de recuperare balneologică pentru copii cu dizabilități, cu sechele rezultate din poliomielite infantile, scolioze, cifoze sau având afecțiuni precum encefalopatia.

VIDEO. Turul Virtual al Capitalelor Europene cu Rick Steves

statiunea eforie sud plaja salvamarEforie Sud este prima stațiune de pe litoralul românesc, înființată în 1899 de boierul moldovean Ioan Movilă, atunci când s-a pus piatra de temelie a hotelului Movilă. La început stațiunea a purtat numele de Băile Techirghiol-Movilă. Stațiunea este recomandată îndeosebi pentru cei care caută liniștea, tarife mai mici la serviciile turistice și pentru tratamente balneare. Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime și este situată la 14 km de Constanța.

VIDEO. WiNDUP. Animație CGI despre Iubirea dintre Tată și Fiică

Ce poți vizita în familie în Eforie

  • Plaja este atracția numărul 1 pentru orice turist ajunge pe litoral. Dincolo de distracția dată de bălăceală și valuri pentru cei mici, sau de plăcerea înotului sau al statului la soare, să nu uităm că ionii negativi din aerul salin imbunatatesc starea de spirit si combat depresia si anxietatea.
statiunea eforie nord plaja sezlonguri
Plajă pe litoralul Mării Negre
  • Lacul Techirghiol (sau Limanul Techirghiol) este situat la marginea localității balneare Eforie Nord și are o suprafață de 10,68 km² și adâncime maximă de 9 m. Efectele terapeutice ale apei sărate (mineralizate) și a nămolului din lac sunt recomandate pentru tratarea unor boli precum psoriazis, reumatism, alergii, ș.a. Ca fapt divers, materia primă pentru producerea nămolului sapropelic cu componenți minerali activi cu valoare terapeutică este furnizată de crustaceul Artemia salină, împreună cu alga Cladophora cristalină.
lacul techirghiol eforie statiuni balneoclimaterice
Lacul Techirghiol și Turnul Radio TV
  • Eforie Aqua Park se află în Eforie Nord și este primul parc acvatic destinat statiunilor din sudul litoralului. Are o capacitate de peste 3000 de locuri si facilitati similare parcurilor acvatice europene destinate tuturor categoriilor de varsta. Parcul este deschis în intervalul orar 09:00 – 18:00.
statiunea eforie nord eforie aqua park
Eforie Aqua Park
  • Portul de yachturi Belona, primul port de agrement privat din Romania, construit la standarde europene. Aici poți vedea ambarcaţiuni mici, turistice, sportive, de agrement, cu amenajeri specifice și de asemenea poți închiria ambarcațiuni sau poți face o plimbare cu velierul. Tot aici, între 15 iunie si 9 septembrie in cadrul complexului Steaua de Mare funcționeaza 3 locuri interioare cu spatii de joaca sau activitați pentru copii precum și un loc de joaca exterior situat in spatele Hotelului Meduza.
statiunea eforie portul de iahturi
Portul de yachturi Belona. Sursa: facebook.com Marina Eforie

SĂNĂTATE. Aparatul Dentar la Copii, între Moft si Necesitate

Indicații terapeutice tratamente la Eforie

Apa sarată a lacului Techirghiol, puternic hipertonă, reprezintă o veritabilă apă terapeutică. Nămolul sapropelic provenit din lacul Techirghiol este bogat în coloizi minerali și organici, componenți humici și enzime, calități ce îl situează pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacității terapeutice. Aplicațiile de nămol sapropelic se pot face la Băile Reci Nr. 1 sub forma oncțiunilor cu nămol – metoda egipteană – cură naturistă constând în aplicarea individuală a nămolului rece pe piele în strat subțire, pe zone limitate – de regulă cele dureroase sau pe întregul corp, urmată de expunere la soare 30 – 60 min, până se usucă nămolul, finalizată cu îmbăiere în lacul Techirghiol însoțită de activitate fizică în apă (înot 10-15 min) și ulterior duș cu apă rece și uscare la soare.

NEXT: VATRA DORNEI

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU