12 Evenimente de Mărțișor la București în 29 Februarie – 1 Martie | Recomandări GOKID!

Simbolul primăverii ne îndeamnă în weekend să ne luăm rămas bun de la iarna blândă de care am avut parte și să ne pregătim pentru zile frumoase și călduroase de primăvară. Sfârșitul de săptămână de Mărțișor vine și cu idei de activități interesante pentru copii și părinți la București.

Vezi mai jos lista noastră de recomandări de evenimente pentru copii şi părinţi în weekendul 29 februarie – 1 martie la Bucureşti: ateliere, spectacole, piese de teatru şi filme. 

vremea bucuresti 29 februarie 1 martie 2020 BucurestiWeekend plăcut!

SÂMBĂTĂ

29 FEBRUARIE 2019

TURNEU DE TENIS

1Turneul de tenis pentru copii MatchPoint Kids se organizează din decembrie 2019. Competiția se desfășoară separat pe grupe de vârstă: 9-10 ani și 11-12 ani. La primele trei ediții ale turneului au participat în total 110 copii pasionați de tenis: începători, nivel mediu sau avansați. Participând la turneele MatchPoint Kids copiii beneficiază de condiții excelente de joc pe teren de zgură, fructe, patiserie, apă și apă cu vitamine pentru a-și menține energia necesară pentru joc. Scorul și rezultatele sunt înregistrate de arbitrii atent selecționați și sunt disponibile online în timp real pe pagina turneului.

TEATRU

2Teatrul Coquette sărbătorește venirea primăverii prin punerea în scenă a unei legende românești, culeasă și adaptată pentru scenă din mai multe variante ale legendei, din diferite zone ale țării. Aflam Povestea Mărțișorului, de unde vine traditia acestei frumoase sarbatori: voinicul Mărțișor, cu ajutorul elementelor naturii, pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a readuce strălucirea soarelui pe cer.

ATELIERE

3Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 29 februarie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Oare cum poti face zapada, chiar daca iarna a trecut? Sună a magie, însă la experimentele noastre veți vedea că totul este știință! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro. Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

4ShoShon te asteapta sa faci Ciocolata – Martisor cu propria-ti reteta unica! Vino sa ne jucam, sa gustam, sa modelam ciocolata, sa aflam povestea ei fascinanta si sa facem reteta de ciocolata unica in lume! O retea doar a ta! Alege sa daruiesti de Martisor ciocolata sau sa o pastrezi doar pentru tine! Chocolat este un atelier de ciocolata in care gustam bucuria si dam frau fanteziei.

5Invita-ti copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde isi va descoperi emotiile, isi va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia si gândirea creativa.  Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă, conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

Vezi și lista de filme pentru copii care rulează la cinema.


RECOMANDARE

Tur GRAFFITI prin București
Program Academia 1,61

 7 MARTIE 

TUR-GRAFFITI-București-1024x576Încă de pe vremea când oamenii trăiau în peșteri a existat dorința de exprimare. De atunci și până acum s-a schimbat doar denumirea, din hieroglife în graffiti, dar nevoia de exprimare artistică a rămas. Dacă și tu ești pasionat de arta urbană, atunci urcă-te pe bicicletă, role sau skateboard, hai sa facem un tur al culorilor ce dau viață micului Paris și să învățăm câteva lucruri noi despre acest element de baza al culturii hip-hop, numit graffiti.

DETALII


TÂRGURI DE MĂRȚIȘOR

6Unul dintre cei mai cunoscuți vestitori ai primăverii, mărțișorul sugerează renaștere, puritate și dragoste, iar efortul depus în confecționarea lui îl înnobilează și îi conferă sens. Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici vor expune cu ocazia venirii primăverii, la Târgul de Mărțișor de la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.

7Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de început de primăvară, semn protector pentru roadele pomilor și sănătatea vitelor, împotriva bolilor și a nenorocului – monedă de argint cu fir de lână roșie sau albă legată la mâna copiilor, mitologie țărănească. Muzeul Național al Țăranului Român ne așteaptă în perioada 26 februarie – 1 martie 2020, la Târgul Mărțișorului. Evenimentul urmărește tradiția ultimelor târguri organizate de Muzeul Țăranului, oferind în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea și diversitatea mărțișoarelor.

TEATRU INTERACTIV

8A fost odată ca niciodată…o vulpe vicleană, ca toate vulpile. Și, șezând vulpea cu botul pe labe, îi veni miros de pește. Și cum vulpea e șireată din fire, își umplu desaga cu pește . Și ce credeți?… îl învață și pe urs să pescuiască. Nu știți cum? Vă invităm la Ursul păcălit de vulpe de la Artist Cafè, să aflați cum îl păcălește vulpea pe urs, dar și pe ţăran. Se mai întâlneste vulpița noastră cu un cocoș, un iepure și un cățel.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 29 FEBRUARIE


RECOMANDARE

Atelierele de Programare și Robotică cu Piese LEGO® EduBricks

 21 MARTIE 

ateliere de programare si robotica edu bricksAtunci cand programarea se invata folosind si roboti fizici, procesul devine nu doar mai usor, dar si mai atragator si mai distractiv. Viitorul consta nu doar in abilitatea de a folosi noua tehnologie, ci in a crea acea tehnologie! Pregatim copiii de azi pentru tehnologia de maine. Atelierele de Programare și Robotică cu Piese LEGO® EduBricks ajută elevii să descopere elementele de știință și tehnologie într-un mod distractiv și practic, dar în același timp să își dezvolte încrederea de sine precum și abilități de viață esențiale. Data de începere a cursurilor este 21 martie.DUMINICĂ

1 MARTIE 2020

ACTIVITĂȚI CREATIVE

9Gymboland ne asteaptă pe 1 martie, în intervalul 12:00-19:00, în toate locațiile din București cu activități creative și distractive pentru copii, la evenimentul 1 Martie – Primăvară Frumoasă la Gymboland.

ATELIERE

10Stim cu totii ca lumea ce ne inconjoara nu este o lume de basm. Insa fetita sau baietelul tau, la aceasta varsta, isi doresc sa ii asemui unui print, unei printese. Acesta este momentul potrivit pentru a invata o multime de lucruri utile in viata, chiar de la personajele pe care le intruchipeaza. De aceea, copiii care vor sa fie printi si printese, vor sa experimenteze aceasta lume de basm acum, cat mai pot. Insa pentru a nu fi rupti de realitatea ce o vor intalni negresit mai tarziu, pot invata o sumedenie de lucruri preluand laturile pozitive ale personajelor preferate: cum sa se miste elegant, cum sa danseze, cum sa vorbeasca politicos, cum sa fie empatice, cum sa transmita emotie. Dansul este cel mai potrivit mod de a invata aceste lucruri. Va asteptam cu micutii printi si micutele printese la Școala de prinți și prințese – Dansează și experimentează lumea prinților și a prințeselor împreună cu ShoShon!

11ShoShon te asteapta sa faci Ciocolata – Martisor cu propria-ti reteta unica! Vino sa ne jucam, sa gustam, sa modelam ciocolata, sa aflam povestea ei fascinanta si sa facem reteta de ciocolata unica in lume! O retea doar a ta! Alege sa daruiesti de Martisor ciocolata sau sa o pastrezi doar pentru tine! Chocolat este un atelier de ciocolata in care gustam bucuria si dam frau fanteziei.

TEATRU

12Celebra poveste Prostia omenească de Ion Creangă s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

TÂRGURI DE MĂRȚIȘOR

  • Unul dintre cei mai cunoscuți vestitori ai primăverii, mărțișorul sugerează renaștere, puritate și dragoste, iar efortul depus în confecționarea lui îl înnobilează și îi conferă sens. Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici vor expune cu ocazia venirii primăverii, la Târgul de Mărțișor de la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.
  • Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de început de primăvară, semn protector pentru roadele pomilor și sănătatea vitelor, împotriva bolilor și a nenorocului – monedă de argint cu fir de lână roșie sau albă legată la mâna copiilor, mitologie țărănească. Muzeul Național al Țăranului Român ne așteaptă în perioada 26 februarie – 1 martie 2020, la Târgul Mărțișorului. Evenimentul urmărește tradiția ultimelor târguri organizate de Muzeul Țăranului, oferind în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea și diversitatea mărțișoarelor.

Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU