12 Idei pentru un Weekend Kid-Friendly la București | 28-30 Septembrie

Căutăm pentru tine în acest weekend cu vreme schimbătoare cele mai interesante evenimente kid-friendly outdoor și mai ales indoor. Vineri ne încărcăm bateriile cu câteva ore bune de soare și mergem la Baby Expo și ateliere pentru copii. Sâmbătă vremea înnorată ne va îndruma pașii către spectacole pentru copii sau evenimente precum Minimest sau Bucharest Science Festival. Duminică soarele va fi zgârcit și sperăm ca cele câteva picături de ploaie care vor cădea să nu ne împiedice să ratăm Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri sau Festivalul Turcesc.

Vezi lista noastră de 12 idei pentru un weekend kid-friendly la București în 28-30 Septembrie. Pentru că a început un nou an școlar venim și cu recomandări necesare de proiecte educaționale și cursuri care de care mai interesante pentru copii, dar și workshop-uri pentru părinți!

Vă dorim un weekend de excepție!

vremea in bucuresti 28-30 septembrie
meteoblue.com

VINERI

28 SEPTEMBRIE 2018

TÂRG

1 In weekendul acesta va propunem sa va eliberati agenda si sa faceti o vizita la Sala Polivalenta din Bucuresti. Unul dintre cele mai cool evenimente dedicate viitoarelor Mamici si Parintilor cu Copii cu varste intre 0 si 5 ani – BABY EXPO, isi deschide portile si te intampina cu noutati, discounturi, premii concursuri, multa veselie si zambete. Vezi Zece Motive pentru care să vii la Baby Expo 2018 – Expoziție pentru Mămici și Bebeluși | Ediția 51 de Toamnă.

ATELIERE

2

„Vindem timp pentru parinti si copii. Vindem 4 ore si jumatate de timp liber, parintilor care au nevoie de o iesire in doi, de un ceai cu prietenii, de o seara de teatru ori film sau poate de cateva ore in care sa nu faci nimic. Oferim gratuit copiilor lor, 4 ore si jumatate de distractie, grija, atentie, educatie, pizza si popcorn.” Cum ti se pare acest anunt? Daca vrei sa vezi cu ochii tai, inscrie-ti copilul in Programul „Free Friday” la Casuta lui ShoShon si vinerea, incepand cu ora 17.30 vom avea grija ca el sa se simta bine insotit de copii, cat parintii se vor simti bine insotiti de adulti.

3 Cum poți învăța mai ușor, decât prin povești și jocuri? Terapia cu povești te invită la un atelier de Inteligența emoțională prin povești și jocuri, potrivit copiilor între 6 – 12 ani, care îi va ajuta pe aceștia să învețe despre gestionarea emoțiilor, empatie, valori de viață, o bună relaționare, stimă de sine și încredere.

SÂMBĂTĂ

29 SEPTEMBRIE 2018

TEATRU

4

Îndrăgitul spectacol pentru copii Praslea cel Voinic si merele de aur din repertoriul Teatrului Coquette revine cu o nouă reprezentație! Zmeul a răpit-o pe frumoasa Ileana, fiica împăratului din regatul de Safir, dar Prâslea cel Voinic, reușește să o salveze din peștera zmeului. Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, interactiv și plin de umor.

SPECTACOLE

5 Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier “Winnie, melcușorul cel grăbit” pentru copii de 1-3 ani. Fiecare are ritmul său. Winnie se trezeşte dis-de-dimineaţă şi porneşte grăbit spre mare cu coşul cu merinde în spinare. Visează la un picnic la malul mării însoţit de o bălăceală bună. Broscoiul, ciocănitoarea, cârtiţa şi ieduţul se entuziasmează de idee şi i se alătură rând pe rând.

6 TU ce vrei să te faci când vei fi mare? Inginer, avocat, bancher… Vrei să fii cineva? Chiar dacă asta înseamnă să fii altcineva? Vino în Țara în care minunile nu țin doar trei zile, ci toată viața. Vino să călătorești cu Alice la Circul Metropolitan Bucuresti și să găsiți împreună cel mai mare miracol: să fii tu însuți.

FESTIVALURI

7Minimest 2018, secțiunea specială Anim’est dedicată celui mai entuziast și fidel public de animație, îi așteaptă pe cei mici în cinema, în cele două weekenduri ale festivalului, între 28 – 30 septembrie și 5 – 7 octombrie, când vor fi proiectate cele mai frumoase filme de animație recente dedicate lor. În plus, copiii vor avea ocazia să devină ei înșiși mici animatori în cadrul unor ateliere creative, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

8 Nu putem progresa dacă nu înțelegem lumea din jurul nostru, dacă renunțăm la curiozitate, dacă înlocuim rațiunea cu dogmatismul și superstiția. În acest scop, Bucharest Science Festival 2018 își propune să contribuie la extinderea culturii științifice în societate și să încurajeze educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor. Te așteaptă cinci zile și 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință.

9 În perioada 28-30 septembrie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri. Evenimentul va reuni peste 150 de artizani și meșteșugari care își vor expune produsele. Vor fi organizate în aer liber o serie de ateliere de creație, cum ar fi: cel de olărit, de încondeiere a ouălor, de prelucrare a lemnului, icoane pe sticlă, confecționarea obiectelor din piele, modelaj în lut sau de cusut.

TÂRG

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 29 SEPTEMBRIE


WORKSHOP PENTRU PĂRINȚI

Părinte Conștient. Program de Mindfulness pentru Părinți

Dincolo de toate experiențele și lucrurile materiale, copii își doresc ca părinții lor să le fie alături de ei necondiționat, să îi asculte cu atenție, să le ofere suport, încurajări, să le arate iubirea și să creeze împreună o atmosferă de armonie și pace în familie. Montessano lansează programul de Mindfulness „Părinte Conștient”. Vom experimenta teorii și practici Mindfulness pe parcursul a două luni, în cadrul a patru seminarii cu durata de 2,5 ore. Startul se dă Joi, 11 Octombrie. Un program cu Anca Coman, psiholog și trainer Mindfulness. Vezi toate detaliile evenimentului.

curs mindfulness montessanoCum să fii fericit ca să crești un copil fericit. Școala Land of Oz

Școala Land of Oz constă într-un traseu personalizat de dezvoltare personală în 3 etape, ca orice poveste bună. Pornești la drum cu dorința de a obține lucrurile pe care ți le dorești: relații mai bune cu ceilalți, stare de bine interioară, puterea de a îndeplini orice îți propui, siguranța că ești un părinte realizat, ușurința de a jongla cu tot ce ai de făcut, mai mult timp pentru tine, etc., iar la final le obții, după ce ai mers pe drumul de cărămizi galbene, ca în Vrăjitorul din Oz. Vezi detaliile programului.

CURSURI

Ateliere de Chineză pentru Copii la Lexigo Language Boutique

Nĭ hăo! Ce ziceți de un atelier de chineză pentru cei mici? Din 06 octombrie Lexigo Language Boutique vă așteaptă în fiecare sâmbătă la ateliere de chineză la care sunt bineveniti toti copiii de 6-8 ani. Dar nu-i bai, dacă printre curioși vor fi si copii un pic mai mici sau un pic mai mari. Le propunem o metodă de predare interactivă, adaptată vârstei, bazată pe jocuri, joc de rol, cântece, fișe cu jocuri de perspicacitate, materiale video și audio etc. Noțiunile de cultură și civilzație nu vor lipsi, ele vor fi prezentate într-o formă intersantă pentru copii și combinate cu elemente de vocabular.

Atelierele de Robotică și Construcții cu Piese LEGO® EduBricks

Stiinta, matematica, fizica, mecanica, literatura, robotica si programare. Atelierele de Robotică și Construcții cu Piese LEGO® EduBricks le aduc pe toate la un loc printr-o o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor, folosind piese LEGO® si stiinta. Cursurile constau in diverse proiecte specifice fiecarei varste. Viitorul consta nu doar in abilitatea de a folosi tehnologia, dar si in a crea noua tehnologie. Pentru a intelege robotica, copiii trebuie sa invete si programarea iar dezvoltarea continua a tehnologiei evidentiaza importanta invatarii roboticii de la varsta scolara.


DUMINICĂ

30 SEPTEMBRIE 2018

SPECTACOL

10ShoShon va așteaptă la un spectacol unic în România, la Căsuța lui ShoShon! Profesorul Crazy și ShoShonica va garantează o experiență unică și de neuitat. Un show cu gheață carbonică, unde vom dansa, ne vom distra, vom avea și de învățat și experiențe de neuitat! Veți vedea o tornadă, baloane umflate cu fum, mistere de poveste și spumă colorată și câte și mai câte! Copiii vor transforma din dragoste pentru voi părinții, apă plată în apă minerală și iubirea lor va pluti în aer!

TEATRU

11 Spectacolul Printesa si bobul de mazare pentru copii intre 3 si 10 ani, pune in scena povestea printului mofturos cu un umor adecvat copiilor. Spectacolul Printesa si bobul de mazare readuce in prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilariei. Ii invitam pe copiii de toate varstele sa se bucure de el!

FESTIVALURI

12 Anul acesta vremea capricioasă ne-a cam ținut în casă în timpul “Anatolian Food Festival” apoi ne-am întrebat cum ați primi o ediție de toamnă a Festivalului Turcesc 2018. Ce ne-ar mai putea opri să degustăm delicatese turcești, să învățăm să pictam pe apa, să urmărim un spectacol inedit și să înțelegem mai multe despre cultura și obiceiurile poporului turc?

  • Nu putem progresa dacă nu înțelegem lumea din jurul nostru, dacă renunțăm la curiozitate, dacă înlocuim rațiunea cu dogmatismul și superstiția. În acest scop, Bucharest Science Festival 2018 își propune să contribuie la extinderea culturii științifice în societate și să încurajeze educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor. Te așteaptă cinci zile și 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință.

TÂRG

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 30 SEPTEMBRIE


RECOMANDĂRI

AFTER-SCHOOL

Programul de tip after-school Cei Trei Muschetari
O investiție în educația copilului tău

O echipă dedicată și o experiență de 9 ani în programe de tip after-school îți propune un parteneriat de încredere între părinte și after-school, esențial pentru atingerea de către copil a potențialului său maxim. Programul educațional bine structurat este flexibil și oferă oportunități pentru dezvoltarea abilităților personale de tip cognitiv, artistic, sportiv, social, emoțional ale copilului. Vezi toate detaliile programului!

After School 2018-2019 la Clubul Copiilor Isteți
Haideți cu noi, să descoperim împreună cea mai bună combinație de învățare, socializare și joacă!

Vrei sa petreci cu noi timpul dupa orele de scoala? Te asteptam cu drag la AFTER SCHOOL 2018-2019!
Pentru noi, educaţia înseamnă cultivarea încrederii în sine, pentru ca ceea ce este ascuns în interiorul copiilor, să poată înflori şi ieşi la lumină, ÎNVĂŢĂM COPIII SĂ IUBEASCĂ SĂ ÎNVEŢE. Haideți cu noi, să descoperim împreună cea mai bună combinație de învățare, socializare și joacă!  Vezi toate detaliile programului!

Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. evenim

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU