12 Recomandări de Petrecere a Timpului Liber cu Cei Mici @ București | 30-31 Martie

Vezi recomandările noastre de ateliere, spectacole și alte evenimente pentru copii și părinți organizate la București în weekendul 30-31 martie.

Weekend plăcut!

vremea bucuresti 30-31 martie

SÂMBĂTĂ

30 MARTIE 2019

30 martie în istorie

1842 – Chirurgul american Crawford Long utilizează pentru prima dată anestezia
1853 – Se naște pictorul olandez Vincent van Gogh, exponent al expresionismului şi abstracţiunii în pictura modernă
1858 – Hyman Lipman (Philadephia, USA) înregistrează patentul creionului cu gumă de şters, inventat 88 de ani mai devreme de inginerul englez Edward Naime
1879 – Este înființată Academia Română
1951 – Este lansat primul computer comercial din lume: UNIVAC 1
1960 – Prima stație meteorologică automată din România
Religie: Cuviosul Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Cuv. Euvula, maica sfântului Pantelimon (Denie)

ATELIERE

1Dăruiți-i copilului o experiență senzorială inedită, la ShoShon și bucurați-vă și voi părinții, alături de el, petrecând timp de calitate în familie. Vă invităm la Făbricuța de parfum la ShoShon, o experiență senzorială în familie la care simțim, testăm arome și creăm parfumuri naturale, pentru copii și oameni mari.

2Atelierele de teatru și actorie pentru cei mici reprezintă o călătorie în lumea minunata a copiilor, unde vor experimenta potențialul creativ și vor deschide porțile cunoașterii. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă conferă copiilor o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucru în echipă.

3Vino la Oraşul Siguranţei, un atelier pentru copii de 4-7 ani, parte din Programul “Invat sa Cresc in Siguranta” – Curs si Concurs de Educatie Legislativa si Siguranta Copilului. Personaje istete si amuzante, joculete experentiale hazlii si eficiente, tehnici de gestionare a fricii si panicii, toate inofensive pentru copii, ne vor insoti in calatoria noastra prin Orasul Sigurantei.

4Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 30 martie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! De această dată îi invităm pe copii să afle cum arată un balon care nu se sparge! Oare cum arata un balon rezistent la foc? Baloanele sunt interesante, însă distracția mare ne-o vor asigura baloanele care se umfla singure! Exista anumite experimente, care par de-a dreptul magice si trebuie neaparat incercate ca sa te convingi! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro. Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

5 Konnichiwa. Începe o nouă serie de ateliere de japoneză pentru cei mici. Sunt bineveniți toți copiii între 4 și 6 ani. Dar nu-i bai dacă printre curioși vor fi și copii un pic mai mari. Le propunem o metodă de predare interactivă, adaptată vârstei, bazată pe jocuri, joc de rol, cântece, fișe cu jocuri, materiale video și audio etc. Noțiunile de cultură și civilizație nu vor lipsi; ele vor fi prezentate într-o formă interesantă pentru copii și combinate cu elemente de vocabular.


RECOMANDARE

Un weekend de poveste cu familia
Casa Tisaru – Lepșa, Vrancea | 19 – 21 aprilie 2019

Puteți petrece timpul cu copiii acasă, în parc sau în mall, numai că efectele unei astfel de interacțiuni, în ceea ce privește dezvoltarea relației interpersonale dintre părinți și copii, sunt minime în comparație cu 3 zile, petrecute într-un colț uitat de natură, la Lepșa, în inima munților. Nu ratați un weekend de poveste cu familia în perioada în 19 – 21 aprilie 2019 la Casa Tisaru – Lepșa, Vrancea.

VEZI DETALII

*

ROBOTICĂ ȘI CONSTRUCȚII

Atelierele de Robotica si Constructii cu Piese LEGO® EduBricksAtelierele EduBricks sunt o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea și imaginația copiilor, folosind piese LEGO® și știință. Cursurile constau în diverse proiecte specifice fiecărei vârste ce folosesc elemente din știință, matematică, fizică, mecanică, literatură, robotică și programare. La fiecare ședință se construiesc modele noi din piese LEGO® care apoi prind viață cu ajutorul tehnologiei. Data de începere a cursurilor este 6 aprilie 2019.

VEZI DETALII


FESTIVALURI

6Festivalul Primăvara Spiritului – ediția a IV-a se desfășoară pe parcursul a trei sâmbete la Biblioteca metropolitană. Matinee cu proiecții de film, meditație și muzică live: artiști profesioniști din instituțiile bucureștene vor evolua în recitaluri magice.

7 Vino la Salonul Bicicletei 2019 sa vezi cele mai noi si performante biciclete, testeaza-le si pleaca acasa cu ele. Trotinete, scutere, skateboarduri. Salonul Bicicletei 2019 te invita in parcarea Baneasa Shopping City cu circuit de teste, carturi, circuit pumptrack, cycling, zona special amenajata pentru copii, concursuri cu premii, zona handmade, show cu sarituri marca Orban Gabi Show si multe alte surprize.

TEATRU

8Teatrul Coquette ne invită la cel mai nou spectacol pentru copii: Păzitoarea de gâște și Falsa Prințesă! Realizat după frumosul basm “Povestea celor două prințese” al Fraților Grimm, aduce cu siguranță zâmbetul pe fețele micuților spectatori. Într-un frumos palat locuiește o prințesă mofturoasă, îngrijită de doica ei. Nimic nu pare a fi pe placul Prințesei, până intr-o zi când la palat sosește prințul cu care trebuie să se mărite.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 30 MARTIE


 6 APRILIE 

Ziua Porților Deschise la Grădinița Montessano

Vă invităm sâmbătă, 6 aprilie la ora 10:30 la Ziua Porților Deschise la Grădinița Montessano! Veți putea afla chiar de la fondatoarea Montessano, Magda Voinea, despre conceptul nostru educațional unic care îmbină beneficiile extraordinare ale educației Montessori cu cele ale educației pentru Sănătate. După prezentarea Grădiniței Montessano v-am pregătit un atelier surpriză la care veți descoperi alături de copilul Dvs. unul dintre secretele Montessano!

VEZI DETALII


DUMINICĂ

31 MARTIE 2019

31 martie în istorie

1437 – Izbucnește răscoala țărănească de la Bobâlna
1596 – Se naște filosoful şi matematicianul francez Rene Descartes (d.1650), întemeietor al geometriei moderne
1966 – Sovieticii lansează prima navă spațială fără echipaj uman, Luna 10, care reușește să intre pe orbita Lunii
1727 – Trece în neființă matematicianul și fizicianul englez Isaac Newton (n. 1643)
1889 – Este inaugurat Turnul Eiffel, pe atunci cea mai înaltă clădire din lume (300,24 m)
1933 – Se naște poetul român Nichita Stănescu (d. 1983)

SESIUNE Q & A

9

Salina by ABC vă invită la Cum protejăm sănătatea celor mici?, o sesiune de Q&A cu doamna doctor ORL, Ana-Maria Apostol pentru a primi răspunsuri specializate la întrebări precum: Cum le putem stimula imunitatea? Ce putem face pentru a preveni otitele? Cum putem trata natural rinitele alergice?

ATELIER

10Cum atelierul “Emoții colorate” a daruit copiilor de 4-7 ani si parintilor deopotriva emotii pozitive, ne-am propus sa repetam experienta intr-un format cu durata de o ora si 30 de minute. Te asteptam cu mare bucurie la atelier, sa ne descoperim emotiile, sa invatam sa le acceptam si sa dobandim abilitati de comunicare pentru o exprimare non-violenta.

DANS

11Dansul liber ne aduce impreuna si ne inspira sa co-cream realitatea in care ne dorim sa traim. Mai autentici, spontani si creativi, mai constienti de noi insine si de ceilalti, mai uniti in simtiri 💙💛❤️ Ne bucuram sa fim conectati cu unii dintre cei mai buni DJ internationali Ecstatic Dance si prin prezenta lor, cu zeci de comunitati de dans din toata lumea 🌎 . Te așteptăm la ECSTATIC DANCE – o calatorie care te poate transforma – facilitata de DJ ARUN JI (ECSTATIC DANCE BARCELONA & MADRID) + Ceremonie cu Cacao / Body art / Zona de masaj / Ora in comunitate / Potluck vegan / Kid-friendly.

JOACĂ LA OCC

12 Hai la joacă la Opera Comică pentru Copii! E gratuit 🙂 Pentru vă bucura din plin de vremea plăcută, Opera Comică pentru Copii vă invită în Grădina OCC, locul perfect pentru a petrece timp împreună cu familia. Jocuri în aer liber, ateliere de creație, board games, Aventura Park, foto corner, food court și multe surprize vă așteaptă la Primăvara jocurilor!

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 31 MARTIE

EVENIMENTE COPII 30-31 MARTIE


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU