12+ Recomandări de Weekend în Familie la Bucureşti | 5-6 Mai

Ne pregătim pentru un weekend cu vreme plăcută şi temperaturi de vară, ideale pentru ieşiri şi excursii la destinaţiile kid-friendly din jurul Bucureştiului. Îţi aducem şi în acest sfârşit de săptămână recomandările GOKID de evenimente pentru copii şi părinţi în 5-6 mai la Bucureşti: ateliere, spectacole, expoziţii, filme, târguri şi piese de teatru

Vă dorim un weekend plăcut!

12 Recomandari de Weekend in Familie la Bucuresti vremea 5-6 Mai
meteoblue.com

 SÂMBĂTĂ 

5 MAI 2018

SPECTACOL

1Ridichea uriaşă şi Gogoaşa le dau întâlnire prichindeilor la spectacolul de umbre pentru copii de 1-4 ani „Poveşti cu tâlc”, oferit de trupa Tăpuşele! După spectacol vom descoperi cum sunt făcute personajele pentru teatru de umbre şi ne vom juca cu ele!

SEMINAR PENTRU PĂRINŢI

2

Cum apar selecțiile de traseu școlar, cum se împletesc nevoile practice cu vocațiile aparent neproductive? Conflictul cu familia – o fumigenă sau un divorț adevărat? Vă invităm la un dialog despre marile transformări din viața copiilor noștri: cum se formează standardul intern, care este drumul definirii identității, al asumării de sine și al încrederii în propria voce? Adolescența și anii pregătitori, un atelier dedicat dascălilor și părinților cu copii între 9 și 18 ani, un seminar despre ferestrele de oportunitate ale adolescenței, despre creșterea cognitivă și împlinirea emoțională.

ATELIERE

3

E ora mesei! E timpul să mergi la culcare! În zece minute plecăm, te rog să te îmbraci e târziu! Pentru noi este atât de logic și firesc să formulăm astfel de cerințe, dar pentru ei insă timpul nu există. Clubul Copiilor Isteti te invita la Tic-Tac! Tic-Tac! Imi pictez si construiesc ceasul meu!  un atelier pentru copii de creatie si mesterit propriul ceas. Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul. Un atelier care dezvoltă imaginația, creativitatea, determină satisfacția realizării unei lucrări finite și implicit creșterea încrederii în sine.
– 

4Vrei sa socializezi sau pur si simplu sa ai un weekend placut cu prietenii, copii …. cu familia? Sau pur si simplu vrei sa iti bei cafeaua linistit in timp ce copiii se distreaza invatand sa isi pregateasca singuri deserturile preferate? Vrei un weekend placut si ALTFEL? Vino sâmbătă la Gelato & Bread Worshops, să bucătărim împreuna! Vei primi şi o diplomă pentru asta, distracţia garantată!


RECOMANDARE 13 MAI

ecstatic dance 13 mai 2018VEZI DETALII


5La ALaNDaLa continuă seria atelierelor alternative de pictură cu… Micul Degas! La atelierul alternativ de pictură Micul Degas pentru copii de 4-10 ani, copiii se vor juca realizând un tablou pe canvas pornind de la celebrele balerine ale lui Edgar Degas. În timpul atelierului copiii vor primi noţiuni de bază despre pictură, culori, pictorul Degas şi impresionism, într-un mod natural şi distractiv, prin joacă şi creaţie.

6

Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 05 mai – ora 12.15, cu o serie noua deExperimente cu Reactie si Distractie!  Forta generata de magneti este misterioasa si poate da nastere unor experiente si jocuri dintre cele mai surprinzatoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților? Rezerva-i un loc copilului tau la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro. Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

Recomandările Noastre de Animaţii Deosebite  

TEATRU

7Teatrul Ion Creangă prezintă cea mai recenta producție BEKKANKO: o poveste japoneză pentru copii’ de Asayo Fujita, în traducerea lui Vlad Massaci. În lumea poveștilor nemuritoare, undeva sus, pe Vârful Fluierașului, locuiește un căpcăun caraghios și neîndemânatic, care va fermeca pentru totdeauna imaginația copiilor și adulților. Adresat copiilor cu vârsta peste 6 ani, spectacolul vorbește despre acceptare și sacrificiu, despre cât de relative pot fi noțiunile de bine și rău, dreptate și nedreptate.

FREE COMIC BOOK DAY

8Pentru al cincilea an consecutiv în România, Red Goblin vă oferă din nou ocazia să participați la Free Comic Book Day, ziua în care magazinele de specialitate din întreaga lume oferă benzi desenate absolut gratuit pentru oricine le trece pragul!

TEATRU ŞI CARTE

9

Vino în Parcul Regele Mihai I al României (fost parc Herăstrău) la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, la evenimentul Teatru și Carte, să te de bucuri de spectacole de teatru și de biblioteca în aer liber.

TÂRG DE BIJUTERIE

10

Peste 80 de designeri de bijuterie contemporană de pe 5 continente, selectați de un juriu internațional super creativ vin la AUTOR 2018 – Targul International de Bijuterie Contemporana. O singură dată pe an la București pentru două zile. Atmosferă efervescentă într-un spațiu senzațional. Singura ocazie de acest fel în tot Sud-Estul Europei! E momentul să alegi o bijuterie care te reprezintă, Jewelry in ACTion!

Vezi şi: Cum Calculăm cu Soroban. Abacul Japonez care îi Dă Copilului Super Putere de Calcul Mintal

11 MamaPan – Brutăria cu maia vă invită la Ziua Porților Deschise! În cadrul acestui eveniment gazdele vă întâmpină cu o prezentare cu degustare de ceai fermentat de Kombucha şi cu ateliere de modelat aluatul pentru cei mici. Prezentarea este susținută de Oana Slivneanu – fondatoare Puf de Rai.
 

 DUMINICĂ 

6 MAI 2018

TEATRU

 

12Muzica, dansul, mastile venetiene si umorul fac deliciul spectatorilor de toate varstele la spectacolul pentru copii Vulpea si Corbul de la Teatrul Coquette! Sireata Vulpe il pacaleste pe Corb, care isi doreste doar sa invete sa cante si sa danseze la concursul din padure, pentru a-i fura cascavalul.

SPECTACOL-ATELIER

13

Deschidem ochii uimiţi şi vedem o lume în culori. Roşul, galbenul şi albastrul se combină între ele şi devin altceva. Minunile se întâmplă sub ochii noştri curioşi. Pe o muzică antrenantă mai apar perne, fluturi, pene, panglici şi mai ales multe multe culori. Teatrul din Podul Meu ne invită la spectacolul-atelier de dezvoltare senzoriala prin teatru pentru copii de 1-3 ani, intitulat CULORI, la Clubul Miruna.

EXPOZIŢIE

14

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă invita la expoziția temporară de fotografie „#2Rusia – file din natură”, un proiect organizat în colaborare cu Ambasada Federației Ruse la București, Centrul Rus de Știință și Cultură din România și Societatea Geografică Rusă.

FESTIVAL

15

Continuă până în 3 iunie Mogoşoaia ClasicFest! Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduieşte în fiecare duminică 10 recitaluri inedite, susţinute de muzicieni de primă valoare, în cadrul celei de a VII-a ediţii a festivalului Mogoşoaia ClasicFest.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 6 MAI


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te invităm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU