+14 Idei pentru Weekend Kid-Friendly la București | 10-11 Noiembrie

Sfârșitul de săptămână se apropie și ne facem planuri pentru ieșiri în familie în aer liber și la activități creative și culturale în București. Vezi lista de recomandări GOKID pentru un weekend 10-11 noiembrie cât mai reușit pentru copii și părinți.

Sâmbătă mergem la ateliere de dezvoltare personală sau la cele de experimente sau de meșterit opincuțe! Avem parte de festivaluri precum Kinodiseea sau UrbanEye, învățăm jocuri de societate la Goethe-Institut sau mergem la teatru! Duminică cei mici merg la teatru sau se distreaza de minune și învață lecții importante pentru fericirea și succesul lor la atelierul SoulKids!

vremea bucuresti 10-11 noiembrie Bucuresti
meteoblue.com

Sâmbătă 10 noiembrie sărbătorim Ziua Internațională a Stiinței pentru Pace și Dezvoltare. Tema pentru anul 2018 este „Știința și Dreptul omului”.

„De Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare 2018, UNESCO îndeamnă pe toți să își exercite drepturile omului pentru a participa și a beneficia de știință. Acest drept este consacrat în Declarația Universală a Drepturilor Omului, care sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a acestui an. Doar atunci când vom folosi acest drept pentru a sprijini eforturile științifice vom putea beneficia de o știință puternică și vom consolida cultura științifică în societățile noastre. UNESCO solicită, de asemenea, guvernelor, întreprinderilor, societății civile și oamenilor de știință să îmbrățișeze pe deplin valorile științei responsabile și etice […]. Împreună, ar trebui să ne străduim să avem un acces mai mare la educația științifică – în special pentru fete, să sprijinim Open Science și modalități inovatoare de avansare a cercetării. ” Declarația privind Ziua Mondială a Științelor pentru Pace și Dezvoltare 2018, de Audrey Azoulay, director general al UNESCO

Vă dorim un weekend frumos!

SÂMBĂTĂ

10 NOIEMBRIE 2018

DEZVOLTARE PERSONALĂ

1 Atelierele de teatru și actorie pentru cei mici, reprezintă o călătorie în lumea minutata a copiilor, unde vor experimenta potențialul creativ și vor deschide porțile cunoașterii. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă, conferă copiilor o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă.

WORKSHOP ESPERE®

2 Descopera noi moduri de comunicare cu copiii sau elevii tăi, indiferent de vârsta lor, care să le permită să se dezvolte mai bine și să fie fericiți. Centrul Amaneser te așteaptă la evenimentul Copilul nu ascultă, are emoții puternice, se comportă dificil?, un workshop Metoda ESPERE® în sprijinul părinților și profesorilor. Vei avea ocazia să lucrezi practic, pe situații concrete din viața ta. Vei vizualiza unde se află problema în relația cu copilul tău și vei descoperi ce poți face pentru a o îmbunătăți.

ATELIERE

3 Clubul Copiilor Isteti vă invită sambata 10 noiembrie 2018 – 10.00, la un atelier deosebit, Atelierul de Îndemânare și Meștesugărit “Opincuțele Mele”, unde vom încerca să transmitem mai departe dragostea pentru un meșteșug tradițional românesc, opincăritul. În cadrul atelierului se va face o demonstrație folosindu-se ciocanul, preducelul, le arătam copiilor modele de opinci din diferite zone ale țării. Copiii trebuie doar sa fie curiosi, sa aiba inspiratie si chef de lucru, iar la sfarsitul atelierului vor pleca cu o pereche de opincute din piele, numai bune de agatat in cui.

4 Explorează, Experimentează, Descoperă la Calatorie spre centrul pamantului si inapoi, un atelier de stiinta si supravietuire pentru copii de 4-10 ani. Un atelier practic, experimental, facut pentru curiosi. Ai un copil curios si pus pe explorat? Atunci aici este locul potrivit pentru el! Facem echipa, ne prindem centurile si coboram spre centrul pamantului. De ce este fierbinte centrul pamantului? Cum se formeaza vulcanii si de ce erup? 3,2,1, start! Erupe vulcanul! Experimentam!

5

Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 10 noiembrie – ora 12:15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare! Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup? Impreună vom eperimenta, vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic.

FESTIVALURI

6Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Nouă filme se vor afla în competiție pentru trofeul festivalului. Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră națională în competiția internațională a festivalului

7 In aceasta colorata toamna, Festivalul International MERIDIAN 2018 editia a XIV-a este dedicata Centenarului Marii Uniri. Sarbatoarea muzicii contemporane se intoarce cu numeroase prime auditii absolute si prime auditii romanesti, 26 de evenimente pe parcursul carora va veti bucura de sinergia artelor – muzica noua, jazz, poezie, dans, arhitectura, design, video proiectii, light design, film documentar, teatru de papusi.

8 Orașul își deschide porțile la UrbanEye Film Festival 2018. Vino să-i cunoști poveștile și să-l privești din noi perspective la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111. Vor fi 5 zile intense, pline cu filme din toată lumea, urmate de dezbateri și sesiuni de Q&A cu realizatorii lor și alți invitați.

9 Cât durează iubirea într-un cuplu? Cum recunoști personalitățile narcisice și cum menții o bună relație cu acestea? Cum poți folosi exercițiile de meditație pentru a te apăra în fața stresului cotidian? Și care sunt regulile de care trebuie să ții cont pentru a-ți găsi un sens autentic în viață? Dacă dorești să afli mai multe despre mindfulness și resursele sinelui, despre toxicitatea din relațiile interumane și despre eroii și monștri care locuiesc în fiecare dintre noi, vino în perioada 5-11 noiembrie la atelierele ”Săptămânii Psi”.

JOCURI

10 Goethe-Institut Bucuresti ne invită la Joaca in Familie pentru cateva ore de relaxare si voie buna in compania jocurilor de societate. Biblioteca din noul sediu pune la dispozitie un spatiu dedicat si o colectie generoasa de board games, iar prietenii de la Creative Board Gaming ne vor ghida frumoasa experienta prin recomandari si explicatii ale regulilor.

TEATRU

11 Teatrul Coquette ne invita la spectacolul pentru copii Califul Barza, cu umor adecvat copiilor, inspirat dupa povestea cu acelasi nume din “1001 Nopti”, dramatizare a basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff. O frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem de asemenea o porție bună de râs.

12 Dacă ai nevoie de un prieten, caută-l în propria ta imaginație! Poți să-l descoperi din întâmplare și să-ți dai seama că a existat întotdeauna alături de tine un altfel-de-tu. Iar când îl găsești, puteți ajunge împreună chiar și pe lună. ÎmpreLună este povestea unei călătorii, din centrul Pământului până în înaltul cerului, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc, în care luna e moale ca un burete și planetele așteaptă răbdătoare să fie descoperite. ÎmpreLună este un spectacol optimist al Teatrului Ion Creangă despre texturile cu care este acoperită lumea, dar și despre țesătura din care este croită imaginația.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 10 NOIEMBRIE


ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA GRĂDINIȚA MONTESSANO
20 NOIEMBRIE 2018

Ziua Portilor Deschise la Gradinita Montessano 20 Noiembrie 2018 gokid fbDragi părinți,

Vă invităm marți, 20 Noiembrie la ora 18.30 la Ziua Porților Deschise la Grădinița Montessano ca să cunoașteți conceptul nostru educațional unic care îmbină beneficiile extraordinare ale educației Montessori cu cele ale educației pentru Sănătate. Montessori nu este doar o metodă de educație, ci un STIL DE VIAȚĂ. Montessori înseamnă Copii Fericiți și cu Spirit Liber, care își ating în viață Potențialul Maxim cu care sunt înzestrați.

MUSIC ACADEMY: CURSURI DE PIAN, CHITARĂ ȘI CANTO PENTRU COPII

Music Academy va așteaptă la cursuri de muzică în locațiile din sectorul 1 în zonele Băneasa și Dorobanți și va oferă o pregătire muzicală de excepție pentru copii: lecții de pian, lecții de chitară și de vioara, cursuri de educație muzicală și arte ale spectacolului sau canto. Lecțiile se țin pe grupe sau individual.

PROGRAMUL LEARN&PLAY – ÎNVAȚĂ EFICIENT ȘI UȘOR
DIN 17 NOIEMBRIE  |  CLASELE II-IV, V-VII 

Ajută-l să-și dezvolte potențialul, să învețe eficient și ușor, cu Programul Learn&Play, dezvoltat pentru copii în clasele II-IV și V-VII. Programul are la bază jocuri, exerciții, activități interactive, ce îl vor ajuta pe copil să integreze mai ușor informațiile. Oferit de Adriana Mitu – autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator acreditat ANC, Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea inteligenței emoționale.


DUMINICĂ

11 NOIEMBRIE 2018

ATELIERE

13 Incredere în sine, gândire pozitivă, răbdare, perseverența, lucrul în echipă, cum sa te uiti la ce ai tu special si sa nu te compari cu altii sau bullying, totul prin povesti si jocuri. Copiii se distreaza de minune si invata in acelasi timp lectii importante pentru fericirea si succesul lor la SoulKids, un atelier de life-skills pentru copii de 6-12 ani creat in Singapore si care vine pentru prima data in Romania.

14 Niciodată știința nu a fost mai distractivă de atât! Va așteptăm cu mare bucurie la Experimentele Funny de la Laboratorul de Zâmbete cu Profesorul Crazy, înconjurați de veselie, să descoperim și să înțelegem fenomene, reacții și formule magice! Profesorul Crazy, maestru în experimente, va fi costumat ca un om de știință (funny) al Laboratorului de Zâmbete.

ESCAPE ROOM

15

Acum să te vedem cât ești de vrednic! Fă-ți echipa ta și descoperiți într-o oră indiciile ascunse din cele două încăperi de Escape Room de la Opera Comică pentru Copii! O alternativă inteligentă și plăcută de a-ți petrece timpul liber. jocul de tipul escape-the-room este un joc despre logică, perspicacitate și care pune la încercare inteligența, intuiția, precum și deducția..

FILM

16 A sosit pe marile ecrane vine pe ecrane filmul pentru copii Aventurile lui Smallfoot. Acesta întoarce legenda „Bigfoot” cu susul în jos atunci când un tânăr yeti descoperă ceva ce credea că nu există: un om. Deși nu a întâlnit niciodată unul, strălucitul Migo este hotărât să le arate semenilor săi existența dificil de sesizat a omului. Vezi trailerul și lista cu celelalte filme pentru copii la cinema.

FESTIVALURI

  • In aceasta colorata toamna, Festivalul International MERIDIAN 2018 editia a XIV-a este dedicata Centenarului Marii Uniri. Sarbatoarea muzicii contemporane se intoarce cu numeroase prime auditii absolute si prime auditii romanesti, 26 de evenimente pe parcursul carora va veti bucura de sinergia artelor – muzica noua, jazz, poezie, dans, arhitectura, design, video proiectii, light design, film documentar, teatru de papusi.
  • Orașul își deschide porțile la UrbanEye Film Festival 2018. Vino să-i cunoști poveștile și să-l privești din noi perspective la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111. Vor fi 5 zile intense, pline cu filme din toată lumea, urmate de dezbateri și sesiuni de Q&A cu realizatorii lor și alți invitați.
  • Cât durează iubirea într-un cuplu? Cum recunoști personalitățile narcisice și cum menții o bună relație cu acestea? Cum poți folosi exercițiile de meditație pentru a te apăra în fața stresului cotidian? Și care sunt regulile de care trebuie să ții cont pentru a-ți găsi un sens autentic în viață? Dacă dorești să afli mai multe despre mindfulness și resursele sinelui, despre toxicitatea din relațiile interumane și despre eroii și monștri care locuiesc în fiecare dintre noi, vino în perioada 5-11 noiembrie la atelierele ”Săptămânii Psi”.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 11 NOIEMBRIE

ATELIER DE GUSTĂRI DULCI
PROGRAM DE GĂTIT SĂNĂTOS CU MARINELA PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII +4 ANI LA MONTESSANO

24 NOIEMBRIE

Atelier de gustari dulci MontessanoMontessano Grădiniță Școală vă invită la Programul de Gătit Sănătos, pentru a descoperi împreună cu Marinela, bucătarul Montessano, cum putem pregăti cele mai gustoase și hrănitoare gustări dulci: Bomboane raw cu alune de pădure și Plăcintă cu făină integrală cu mere și gutui, pe baza rețetelor care folosesc ingrediente sănătoase și BIO. Un atelier ce face parte din Programul de Gătit Sănătos cu Marinela Pentru Părinți și Copii.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU