15 Cele Mai Interesante Evenimente pentru Copii și Părinți în Weekend | București 22-23 Septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de un weekend în care la Bucureşti cei mici se vor putea bucura de soare din plin. Vremea autentică de început de toamnă, va fi ideală pentru ieşiri în aer liber, plimbări prin oraş sau excursii în afara acestuia.

Nu rata nici super evenimentele de weekend din Bucureşti: video mapping show-ul IMapp Bucharest, Strada Copiilor, cursa de rățuște Rotaract, atelierul de cianotipie de la MNAC, experimentele funny cu Profesorul Crazy, Marșul Bicicliștilor, Bounty Fair, numeroase spectacole și piese de teatru pentru cei mici.

Vezi lista noastră de 15 cele mai interesante evenimente pentru copii și părinți în weekend 22-23 septembrie

Vă dorim un sfârșit de săptămână minunat!

meteoblue.com

SÂMBĂTĂ

22 SEPTEMBRIE 2018

ATELIERE

1

Niciodată chimia nu a fost mai distractivă de atât! Va asteptam cu mare bucurie la Experimentele Funny de la Laboratorul de Zâmbete cu Profesorul Crazy, inconjurati de veselie, sa descoperim si sa intelegem fenomene, reactii si formule magice! Profesorul Crazy, maestru in experimente, va fi costumat ca un chimist (funny) al Laboratorului de Zâmbete.

2 În luna septembrie Gritty – Hub Danez va derula 5 evenimente cu acces liber pentru a oferi copiilor și părinților șansa de a cunoaște echipa și spațiul GrittyHub. Gritty Education își lărgește granițele și deschide un Hub Danez într-o o locație centrală pentru a fi cât mai aproape de toți doritorii!

3

Teatrul din Podul Meu vine la Clubul Miruna cu un atelierul senzorial pentru cei mici „Să crești mare”. Vom vedea povestea unui spic de grâu ajutat sa crească de razele calde ale soarelui care îl trezesc de dimineaţă, de picăturile de ploaie care îl fac să se înalţe din ce în ce mai mult şi de vantul care îl invăța să fie puternic şi rezistent.

4

Muzeul Național de Artă Contemporană își reia programul de evenimente educative Weekend la MNAC, în care invită publicul să descopere atât expozițiile din cadrul muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate fiecărei vârste. Weekend la MNAC continuă cu un atelier de cianotipie cu Clara Durán pentru adolescenți. Cianotipia este un proces fotografic alternativ care deschide multe posibilități de experimentare.

SPECTACOL

5

Tăpușele vă invită la spectacolul – atelier „Maimuţica bramburica”, vârsta recomandată 1-5 ani. O maimuțică s-a pierdut. Nu-i de mirare că-i vine să plângă. Cum s-o găsească pe mămica? Dar uite, un fluture e gata să-i sară în ajutor!

VIDEO MAPPING SHOW

6 Ziua de sâmbătă este marcată de organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

CURSĂ DE…RĂȚUȘTE

7 Distrează-te și fă o faptă bună! Înscrie-te în Cursa de Răţuşte “Rotaract” 2018, cea mai amuzantă întrecere caritabilă a anului, adoptând una sau mai multe răţuşte care să participe pentru tine în concurs. Cu fondurile strânse, organizatorul își propunem să achiziționeze proteze auditive performante pentru încă 10 copii hipoacuzici care încă mai au șansa de a nu deveni complet surzi. Dacă eşti posesorul primei răţuşte care trece de linia de finish vei câştiga 500 Euro. Însă nu doar prima răţuşcă va fi câştigătoare… vă așteaptă multe surprize!

MARȘUL BICICLIȘTILOR

8 Bucureștiul nu are în 2018 o rețea coerentă de piste de biciclete. Nici măcar un proiect de implementare a acestora. Credem că este o situație de neacceptat și susținem Marşul de protest al bicicliştilor care cer infrastructură pentru biciclete, o soluție eficientă și evidentă atât pentru reducerea traficului infernal din București cât și pentru nevoia de mișcare a bucureștenilor nevoiți să petreacă zilnic ore în șir în trafic. Publicăm mesajul organizatorului, Optar.

FESTIVALURI

9 Ajunsă la a șaptea ediție, Strada Copiilor este un eveniment parte a celui mai mare festival cultural în aer liber – Strada de C’Arte 2018Strada Copiilor are la bază un set de ateliere cu caracter cultural și educativ, menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile, totul în aer liber în arealul statuii ecvestre a lui Carol I.

10 Bounty Fair revine cu forțe pline de energie în aceeași grădină atinsă de primele semne ale toamnei prospere și magic de colorate. Vă așteptăm cu mic, cu mare, la Bounty Fair #37 – Shopping Creativ de Toamnă, printre ateliere de creație, spectacole interactive, hamace și atmosferă de septembrie capricios.

TEATRU

11 Teatrul Coquette te invită la Îngerul Pantofilor, un spectacol pentru copii de peste 10 ani. Spectacolul este o coproducție Teatrul Coquette și Chatarsis Studio. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 22 SEPTEMBRIE


PROIECTE EDUCAȚIONALE

Gritty, Hub Danez Before & Afterschool 6-16 ani
Mind – Tech – Social Intelligence – Sport

Gritty Education își lărgește granițele! Deschide un Hub Danez Before & Afterschool pentru copii de 6-16 ani și a ales o locație centrală pentru a fi cât mai aproape de toți doritorii! Pentru că cei mai fericiți oameni din lume sunt… danezii. Și am decis să ne inspirăm de la ei și să creștem optimismul copiilor și adolescenților din România. Dacă ai între 6 și 16 ani, echipa noastră este pregatită să te învețe cum să gândești ca un adevărat danez!

Programul de tip after-school Cei Trei Muschetari
O investiție în educația copilului tău

O echipă dedicată și o experiență de 9 ani în programe de tip after-school îți propune un parteneriat de încredere între părinte și after-school, esențial pentru atingerea de către copil a potențialului său maxim. Programul educațional bine structurat este flexibil și oferă oportunități pentru dezvoltarea abilităților personale de tip cognitiv, artistic, sportiv, social, emoțional ale copilului. Vezi toate detaliile programului!

CURSURI

Copilul tău se va distra în timp ce va învăța engleza la Native English School!

Iti doresti ca si copilul tau sa vorbeasca Engleza ca un Nativ? Înscrie-l la unul dintre cursurile Native English School si ofera-i oportunitatea de a invata de la un Profesor Britanic Nativ. Copilul tău se va distra în timp ce va învăța engleza! Copilul tau va fi expus la Engleza Britanica Nativa prin jocuri amuzante, cantece si alte activitati, folosind materiale de pregatire pentru Cambridge si softul interactiv Genki English. Vezi toate detaliile programului!

Atelierele de Robotică și Construcții cu Piese LEGO® EduBricks

Stiinta, matematica, fizica, mecanica, literatura, robotica si programare. Atelierele de Robotică și Construcții cu Piese LEGO® EduBricks le aduc pe toate la un loc printr-o o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor, folosind piese LEGO® si stiinta. Cursurile constau in diverse proiecte specifice fiecarei varste. Viitorul consta nu doar in abilitatea de a folosi tehnologia, dar si in a crea noua tehnologie. Pentru a intelege robotica, copiii trebuie sa invete si programarea iar dezvoltarea continua a tehnologiei evidentiaza importanta invatarii roboticii de la varsta scolara.

Cursuri Limba Germană pentru Copii de Nivele A1 și A2 | 6-14 ani, București

Kinder Kultur Haus invită copiii la cursuri de limba germana intensiv pentru grupe de 6-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani și adolescenți. Ei vor avea parte de cele mai interactive cursuri de limbă germană pentru copii, bazate pe o abordare multi-senzorială pentru creșterea motivației și pe recapitulări frecvente pentru fixarea cunoștințelor acumulate.


DUMINICĂ

23 SEPTEMBRIE 2018

ATELIER

12Cum atelierul „Emoții colorate” a daruit copiilor  de 4-7 ani si parintilor deopotriva emotii pozitive, ne-am propus sa repetam experienta intr-un format cu durata de o ora si 30 de minute. Te asteptam cu mare bucurie la Atelier, pentru ca pe parcursul a 90 de minute sa ne descoperim emotiile, sa invatam sa le acceptam si sa dobandim abilitati de comunicare pentru o exprimare non-violenta.

SPECTACOL-ATELIER

13 Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier “Cântecul greieraşului”, după cartea scrisă de Eric Carle, vârsta recomandată 1-5 ani. Un greieraș iese din ou și începe să facă primii pași prin lume. Veniţi să vedeţi primele lui sărituri, ce va păţi şi cu cine se va întâlni. Iar după spectacol, veti crea fiecare câte un greieraş.

WORKSHOP PENTRU ADULȚI

14 Eric a lăsat multe suflete zâmbitoare după ultima lui vizită așa că revine mai repede decât te așteptai. Hai să îl (re)întâlnești! Vă invităm la Shamanic Family Constellations, un workshop transformațional susținut de Eric Manuel Lopez, elev al lui Bert Hellinger. O abordare unică, șamanică, asupra constelațiilor familiale.

FESTIVALURI

15 Te așteptăm la cea de-a patra ediție Art Factory! Vino să cunoști artiști fresh, să asculți muzică nouă și să te relaxezi împreună cu noi la început de toamnă. Art Factory este un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a situației clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară.

  • Bounty Fair revine cu forțe pline de energie în aceeași grădină atinsă de primele semne ale toamnei prospere și magic de colorate. Vă așteptăm cu mic, cu mare, la Bounty Fair #37 – Shopping Creativ de Toamnă, printre ateliere de creație, spectacole interactive, hamace și atmosferă de septembrie capricios.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 23 SEPTEMBRIE

RECOMANDARE 29 SEPTEMBRIE

  • Vino la Oraşul Siguranţei, un atelier pentru copii de 4-7 ani, parte din Programul “Invat sa Cresc in Siguranta” – Curs si Concurs de Educatie Legislativa si Siguranta Copilului. Personaje istete si amuzante, joculete experentiale hazlii si eficiente, tehnici de gestionare a fricii si panicii, toate inofensive pentru copii, ne vor insoti in calatoria noastra prin Orasul Sigurantei.

Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. evenim

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU