15 Evenimente Kid-Friendly de Valentine’s Weekend la București | Evenimente GOKID 14-16 Februarie

Vineri este Valentine’s Day și ziua când părinții își pot planifica o evadare în cuplu, dar este și începutul weekendului iubirii, în care vrem să nu ratăm cele mai interesante evenimente creative și distractive pentru copii.

14 februarie in istorieVezi mai jos lista noastră de recomandări, evenimente pentru copii şi părinţi în weekendul 14-15-16 februarie la Bucureşti: ateliere, spectacole, piese de teatru şi filme. Nu uita că puteți merge la unul dintre 12 patinoare deschise care ne așteaptă să facem mișcare pe gheață în familie!

Weekend plăcut!

veremea bucuresti 14-16 februarie 2020

VINERI

14 FEBRUARIE 2019

ATELIERE

1Împreună cu invitata sa, artista Crina-Ioana Athanasiu, una din cele 11 Penelope care expun în această iarnă la parterul MNAC în cadrul expoziției Deco-. Penelopa în iarnă, Mălina Ionescu pregătește un atelier de creație în care micii artiști vor experimenta pe rând diverse tehnici grafice, picturale sau specifice artelor decorative. Totul despre iubire este un atelier de improvizație pentru copii cu Crina-Ioana Athanasiu, inspirat din expoziția Deco-. Penelopa în iarnă. O selecție din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană.

FILM

2Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi și unde să o petreci mai bine decât la cinema alături de persoana pe care o îndrăgești? Fie că sunteți prieteni foarte buni, iubiți sau e crush-ul pe care-ți faci curaj de atâta timp să-l inviți în oraș, proiecțiile de Valentine’s Day cu Matthias et Maxime sunt ocazia perfectă. Vino la Cinema Elvire Popesco și la Cinema Union în București.

TURURI INTERACTIVE

3După succesele de la precedentele ediții cu Noaptea Vrăjitoarelor și Noaptea Muzeelor, Opera Comică pentru Copii aduce în premieră Noaptea Carnavalului, o nouă serie de tururi interactive. Personajele din spectacolele OCC și-au pregătit măștile și costumele impresionante și te așteaptă cu un tur aparte în culise, cu o mulțime de momente artistice, ateliere de măști și povești pe măsură! Atmosfera de Carnaval va domina serile de la jumătatea lunii februarie, iar măștile vor fi prezențe obișnuite în foaier, pe scenele și culoarele instituției care se vor transforma pentru spectatorii prezenți într-o adevărată Veneție.


SÂMBĂTĂ

15 FEBRUARIE 2019

TEATRU

4Teatrul Coquette va invita la cel mai nou spectacol pentru copiiPăzitoarea de gâște și Falsa Prințesă, realizat după frumosul basm “Povestea celor două prințese” al Fraților Grimm. Spectacolul cu mult umor, duioșie și imaginație despre puterea adevărului, aduce cu siguranță zâmbetul pe fețele micuților spectatori. La final binele învinge, după frumoasa tradiție a basmelor clasice.

ATELIERE

5Dacă iubești vânătorile de comori, Muzeul National al Literaturii Romane te așteaptă la sediul expozițional pentru a servi împreună multe idei creative, un ceai savuros de fructe de pădure, însoțit de turtă dulce și de madlene proustiene, la Atelierele TH. de iarnă 5-12 ani.

6Humanitas Junior vă invită la atelierul „Cum iau naștere cărțile ilustrate pentru copii?“. Primul modul, „Cărțile clasice pentru copii“ este prilejuit de lansarea cărții Visătorul de visuri de Maria, regina României. Vor vorbi: Ioana Nicolaie – scriitoare, Sidonia Călin – ilustratoare, Anca Bărbulescu – traducătoare și Iustina Croitoru – redactor-șef Dezvoltare Editorială Humanitas

 


RECOMANDĂRI

Workshop de fotografie
Program Academia 1,61

29 FEBRUARIE – 1 MARTIE 

WORKSHOP-foto-Bucuresti-mar-2020-1024x576Dacă ești pasionat de fotografie și ‘scrollezi’ mult pe Instagram uimit, întrebându-te cum reușesc alții să scoată niște poze atât de ”mișto”, atunci Workshopul de fotografie pentru copii peste 10 ani este pentru tine! Haide și tu cu noi să explorăm mai adânc lumea fotografiei și să descoperim niște detalii care pot transforma o poza mediocră într-o poză demnă de un portofoliu. Dacă vrei să realizezi și tu niște portrete de top sau niște super poze de detaliu și produs, nu ai nicio scuză să nu ni te alături. Încarcă-ți bateria, golește cardul și haide!

DETALII


Vorbește de bine
Atelier intensiv de public speaking pentru copii povestitori

START – 22 FEBRUARIE 

Atelierele „Vorbește de Bine” sunt gândite ca o sărbătoare a comunicării, un loc de joacă educativ în care uneltele noastre principale vor fi cuvintele, vocea, imaginația și practica argumentării. Șase întâlniri săptămânale de câte 2 ore în care să jonglăm cu limbajul corporal, prezența, dicția, abilitățile de oratorie, povestirea (storytelling-ul), gândirea, scrierea creativă și livrarea de discursuri memorabile.

De ce este potrivit pentru copilul tău?
* pentru că vrei să dezvolți abilitățile de comunicare ale copilului tău;
* pentru că dorești să stârnești fantezia și „simțul vorbirii” în copilul tău;
* îți dorești să ai un copil încrezător în propriile forțe;
* pentru că ai un copil care simți că se poate exprima mai bine decât o face;
* pentru că dorești ca fiul/fiica ta să scrie convingător și să își poată spună povestea;
* îți dorești un copil armonios care să poată povesti cu propriile cuvinte;

DETALII


TEATRU

7Un iepuraș pufos își dezvăluie povestea, purtându-i deopotrivă pe cei mici și mari într-o lume magică și plină de candoare. La fiecare întâlnire, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială și vă prinde-n jocul lui, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte. În piesa Iepurele alb de la Teatrul de Artă Junior, un spectacol pentru copii +4 ani.

PARTY ȘTIINȚIFIC

8De ziua Orășelului Cunoașterii poți participa la cel mai cool party științific. să fie, pentru că de 6 ani suntem plini de energie! Suntem așteptați cu ateliere demonstrative, experimente, noi exponate și multă distracție științifică.

CONFERINȚĂ

9Grădinița 2.0 este locul de întâlnire al managerilor curajoși și al educatorilor inspirați și dedicați. Această ediție vizează în particular cadrele didactice din învățământul public și aduce în discuție modele și practici de a integra educația timpurie în contextul familiei și în cel mai larg al comunității – doi actori cheie în procesul educațional de calitate. Oana Mosoiu va aduce in discutie rolul familiei in educatie in etapa prescolara. Elena Lotrean va prezenta legaturile gradinitei cu comunitatea si exemple practice din metodologia finlandeza. Oana Moraru va vorbi despre evolutia copilului in etapa prescolara si cum urmarim progresul.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 15 FEBRUARIEDUMINICĂ

16 FEBRUARIE 2020

TEATRU

10Teatrul Coquette ne așteaptă la spectacolul de teatru pentru copii Vulpea si Corbul! Spectacolul cuprinde momente menite sa starneasca hazul celor mici, dar si atentia lor la anumite tipuri de comportament, pe care fabula doreste sa le aduca in vedere. Personajele sunt simpatice, devin indragite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

11Musicalul Cenușăreasa de la Teatrul Excelsior este o poveste pentru copii +5 ani despre bine și rău, frumos și urât. O combinație îndrăzneață între clasic și modern. O poveste în care forța iubirii răzbate orice obstacole. Situațiile comice, dar și sensibile în același timp, dau savoare unui musical autentic. Un spectacol gândit și realizat pentru întreaga familie.

ATELIERE

12Circuitul Călător în timp propune copiilor o nouă aventură duminică. Îi așteaptă voie bună, geografie distractivă, o călătorie în timp cu milioane de ani în urmă pentru a cerceta Era Mezozoică și faimoșii dinozauri, la atelierul de geografie și geologie distractivă pentru copii +8 ani de la Muzeul de Geologie.

13Cele mai frumoase seri sunt cele care se încheie cu o carte! La fel și cele mai frumoase săptămâni. De aceea  Asteroidul B 612 ne invită să citim împreună două minunate povești de adormit copiii (mici și mari): ”Nu ți-e somn, ursulețule?” și ”Să dormi ca un tigru”. Dacă aveți acasă și o pernuță (sau un ursuleț) preferat, nu vă sfiiți să o luați cu voi la Storytime Special: Povești de noapte bună, un atelier 3-5 ani!

14De la primii pași făcuți de Armstrong pe Lună, aceasta nu mai este atât de inabordabilă. Oraselul Cunoasterii invită copiii să cunoască mai bine Luna, în cadrul unui nou atelier +4 ani din seria „Astrofizică distractivă”. Vom face cunoștință cu peisajele de pe lună și-i vom descoperi câteva dintre secrete.

SPECTACOL

15Circul Metropolitan București vă invită să vizionați cel mai nou proiect al toamnei – „Aventuri cu încurcături”, o comedie spumoasă în care vă veți întâlni cu două personaje cu greutate celebre în toate colțurile lumii. Timp de 90 de minute copiii de toate vârstele sunt invitați într-o călătorie imaginară prin mai multe ținuturi ale lumii, o călătorie pe parcursul căreia se vor întâlni cu personaje de poveste din care nu vor lipsi acrobațiile și dresurile de cai, câini, papagali și ponei.


Tur GRAFFITI prin București
Program Academia 1,61

 7 MARTIE 

TUR-GRAFFITI-București-1024x576Încă de pe vremea când oamenii trăiau în peșteri a existat dorința de exprimare. De atunci și până acum s-a schimbat doar denumirea, din hieroglife în graffiti, dar nevoia de exprimare artistică a rămas. Dacă și tu ești pasionat de arta urbană, atunci urcă-te pe bicicletă, role sau skateboard, hai sa facem un tur al culorilor ce dau viață micului Paris și să învățăm câteva lucruri noi despre acest element de baza al culturii hip-hop, numit graffiti.

DETALII


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU