+16 Ieșiri în Familie la București. Recomandări GOKID pentru un Weekend Minunat | 17-18 Noiembrie

Ne facem planurile de weekend! Vezi lista de recomandări GOKID pentru un weekend 17-18 noiembrie în care să ne bucurăm împreună cu cei mici de timp liber și frumos. 

Alegem din numeroasele ateliere de creație sau de dezvoltare personală, ne luăm cartea preferată de la târgul Gaudeamus, mâncăm vegan la … Vegan Garden sau facem o mică excursie la Seara Medievală din Parcul Mogoșoaia. Zilele Culturii Japoneze vin cu ateliere gratuite de Aikido, Shodo, Sushi, sau o cunoaștem pe Megumi, o mămică venită tocmai din Japonia care ne invită să învățăm arta origami la un atelier simpatic de decorațiuni de Crăciun.

vremea in bucuresti 17-18 noiembrie
meteoblue.com

Vă dorim un weekend minunat!

SÂMBĂTĂ

17 NOIEMBRIE 2018

ATELIERE

1 Incredere în sine, gândire pozitivă, răbdare, perseverența, lucrul în echipă, cum sa te uiti la ce ai tu special si sa nu te compari cu altii sau bullying, totul prin povesti si jocuri. Copiii se distreaza de minune si invata in acelasi timp lectii importante pentru fericirea si succesul lor la SoulKids, un atelier de life-skills pentru copii de 6-12 ani creat in Singapore si care vine pentru prima data in Romania.

2 Atelier copii de creatie si mesterit, Tic-Tac, Tic-Tac! Îmi pictez și construiesc ceasul meu! E ora mesei! E timpul să mergi la culcare! În zece minute plecăm, te rog să te îmbraci e târziu! Pentru noi este atât de logic și firesc să formulăm astfel de cerințe și chiar ne supăram, atunci când copiii noștri nu au nici o reacție. Pentru ei insă timpul nu există. Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă, pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul. Pe lângă toate aceste noțiuni despre timp, acest atelier le dezvoltă imaginația, creativitatea, determină satisfacția realizării unei lucrări finite și implicit creșterea încrederii în sine.

3Anul acesta Moș Crăciun ne-a spus că își dorește un brad împodobit „altfel”, într-un mod inedit, cu podoabe făcute de mânuțele copiilor. La Atelierul „Anul Acesta se Poarta Handmade”. Podoabe de Brad Handmade, din Pasta de Sare îl ajutăm ca dorința să-i îndeplinim și v-am pregătit o compoziție de sare miraculoasă, forme, sclipici în multe culori, pensule și culori, multe alte materiale și muzică potrivită.

4

Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 17 noiembrie – ora 12:15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare! Micii noștri amatori de distracție cu reacție isi vor pune îndemânarea la încercare și împreună vor reuși să construiască o pompă în formă! La final determinarea și răbdarea le va fi răsplătită, pompa cu apa transformându-se într-o pompă cu suc!

VEZI OFERTELE!

5 Poate fi o superputere să îi privim pe ceilalți în ochi? Iar atunci când o facem, ce alegem să vedem? Diferențele dintre noi și ceilalți sau ceea ce ne aduce împreună? Cum ar fi ca de fiecare dată când deschidem ochii să încercăm să îl vedem doar pe “împreună”? Vă invităm la Supereroine Printre Noi, un atelier special gratuit +8 ani în care veți cunoaște prin joc și poveste o femeie a cărei superputere este să aducă oamenii împreună.

SPECTACOLE

6 Vă invităm la o ședință de salinoterapie și un spectacol susținut de circul ”As” în cadrul Salina by ABC! Pe durata unei ore, Circul As vă va încânta cu jonglerii, numere de magie și multe surprize interactive, timp în care ionii de sare vă vor ajuta să vă îmbunătățiți respirația și vor acționa pozitiv asupra imunității.

7 Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier “Aventurile unui fir de nisip”, după cartea scrisă de Anamaria  Constantin Lembrău, vârsta recomandată 2-6 ani. Vă imaginaţi probabil că un fir de nisip nu poate fi decât un personaj tareeee plicticos… Ei, bine, eroul nostru se hotărăşte să demonstreze că nu e deloc aşa!

Povestea de Duminică Seara #67: Frăția Ursuleților. O Poveste despre Dorințe și Nevoi Diferite 

FESTIVALURI & TÂRGURI

8 Cel mai important eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an. Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură 2018, Ediția de Centenar te așteaptă în perioada 14-18 noiembrie.

9

Pentru ca suntem fauritori de fapte bune si tindem catre un ideal, acela de a trai in armonie printr-un angajament etic si moral cu tot ceea ce ne inconjoara, intr-un stil de viata frumos si sanatos si pentru ca v-ati dorit si ne-am dorit ca experienta primei editii sa se repete, va invitam cu mare drag in frumoasa gradina Teahouse 5 la a doua editie a Vegan Garden Market.


PETRECERI PENTRU COPII ȘI ADULȚI! 

KOKOS FUN PLAYȘtim că îți plac petrecerile și mai știm că vrei să îi organizezi copilului tău cea mai frumoasă aniversare de până acum. Dar cum? Poți începe cu Kokos Fun&Play! Fie că ai un copil până în 8 ani, fie că vrei să surprinzi un adolescent sau un membru din familie, Kokos Fun&Play din Pipera te ajută să îi faci cea mai frumoasă surpriză!


10Dedicat iubitorilor universului fantastic, al povestilor si legendelor evenimentul Seara Medievala din Parcul Mogosoaia este spatiul in care istoria se imbina cu fantezia, unde iti poti regasi eroii copilariei, te poti intoarce in timp in evul mediu , chiar pe locul unde altadata se aflau Codrii Vlasiei, in curtea unui superb palat în stil arhitectural românesc renascentist sau stil brâncovenesc, o combinație de elemente venețiene cu elemente otomane, ce se afla pe marginea raului Colentina.

TEATRU

11Îndrăgitul spectacol pentru copii Praslea cel Voinic si merele de aur din repertoriul Teatrului Coquette revine cu o nouă reprezentație! Zmeul a răpit-o pe frumoasa Ileana, fiica împăratului din regatul de Safir, dar Prâslea cel Voinic, reușește să o salveze din peștera zmeului. Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, interactiv și plin de umor.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 17 NOIEMBRIE

Pe 17 noiembrie 1947 a intrat în neființă biologul, speologul şi exploratorul român Emil Racoviţă. Născut la Iaşi pe data de 15 noiembrie 1868, într-o familie de boieri moldoveni ai căror strămoşi au urcat pe tronul ţării în secolul al XVIII-lea, Emil Racoviţă a dus la bun sfârşit, într-un mod excepţional, o vestită misiune în Antarctica, între anii 1897-1899, întorcându-se cu o colecţie de 1600 de specimene botanice şi zoologice. În 1907, semnează actul de naştere a biospeologiei, definită de el ca ştiinţă a formelor de viaţă din mediul subteran. Ulterior a fondat primul Institut de Speologie din lume, iar rezultatele biospeologice au fost excepţionale: 1.200 de peşteri explorate în Europa şi Africa, o colecţie incluzând 50.000 de animale de peşteră, 66 de tratate publicate despre fauna subterană, consemnate în 6.000 de pagini. [sursa: identitatea.ro]

emil racovita colaj imagini alb negru
identitatea.ro

Tot pe 17 noiembrie, de data asta 2003, Terminator a devenit guvernatorul Californiei. Mai exact Arnold Schwarzenegger 😉 .

 

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA GRĂDINIȚA MONTESSANO
20 NOIEMBRIE 2018

Ziua Portilor Deschise la Gradinita Montessano 20 Noiembrie 2018 gokid fbDragi părinți,

Vă invităm marți, 20 Noiembrie la ora 18.30 la Ziua Porților Deschise la Grădinița Montessano ca să cunoașteți conceptul nostru educațional unic care îmbină beneficiile extraordinare ale educației Montessori cu cele ale educației pentru Sănătate. Montessori nu este doar o metodă de educație, ci un STIL DE VIAȚĂ. Montessori înseamnă Copii Fericiți și cu Spirit Liber, care își ating în viață Potențialul Maxim cu care sunt înzestrați. Înscrieți-vă acum!


DUMINICĂ

18 NOIEMBRIE 2018

ATELIERE

12Tărâmul ciocolatei se deschide! Deschidem porțile minunatei lumi a ciocolatei să ne jucăm, să gustăm, să topim, să modelăm ciocolată și să aflăm povestea ei fascinantă! Chocolat este un atelier de ciocolată la Casuta lui ShoShon, pentru copii și adulți, în care reunim familia, gustăm bucuria și suntem cu toții copii. Oferiți-vă o zi de neuitat în familie, o ciocolată de calitate superioară și o experiență de neuitat!

13Megumi, o mămică venită tocmai din Japonia ne invită să învățăm arta origami la un atelier simpatic de decorațiuni de Crăciun pentru copii de 6-12 ani: Origami Workshop for Kids, Moms and Dads. Workshop for children 6-12 yo [en]. Deasemenea, cu ocazia Zilelor Culturii Japoneze, Centrul Cultural Japonez Nobori sub egida Ambasadei Japoniei in Romania, va gazdui ateliere gratuite de Aikido, Shodo și Sushi.

SPECTACOL-ATELIER

14 Teatrul din Podul Meu vine la Clubul Miruna cu spectacolul-atelier de dezvoltare senzoriala prin teatru pentru copii de 1-3 ani, intitulat CULORI. Deschidem ochii uimiţi şi vedem o lume în culori. Roşul, galbenul şi albastrul se combină între ele şi devin altceva. Minunile se întâmplă sub ochii noştri curioşi. Pe o muzică antrenantă mai apar perne, fluturi, pene, panglici şi mai ales multe multe culori.

VEZI OFERTELE!

YOGA FAMILIEI

15

Iti doresti sa petreci un timp de calitate cu copilul tau? Veniţi împreună la Atelierele Yoga Familiei unde veţi beneficia de o oră de conectare prin jocuri! Duminica dimineata, Anca Irimia te asteapta la Studioul PsihoYoga pentru o ora de conectare cu copilul tau, prin posturi yoga adaptate copiilor peste 4 ani intr-un mod jucaus si distractiv.

TEATRU

16Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. La fel se întâmplă și în Prostia Omenească, un spectacolul Coquette plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

17 Trăiau odată în inima pădurii un tăietor de lemne cu nevasta lui. Nevasta spunea mereu că și-ar dori un băiețel fie el chiar și cât un degețel. O Zână bună auzindu-i le îndeplinește dorința, le dăruiește un băiețel mic cât un degețel. Tom Degetel! Un spectacol de teatru cu păpuși 3-7 ani @ Clubul Taranului.

FESTIVALURI & TÂRGURI

  • Cel mai important eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an. Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură 2018, Ediția de Centenar te așteaptă în perioada 14-18 noiembrie.
  • Pentru ca suntem fauritori de fapte bune si tindem catre un ideal, acela de a trai in armonie printr-un angajament etic si moral cu tot ceea ce ne inconjoara, intr-un stil de viata frumos si sanatos si pentru ca v-ati dorit si ne-am dorit ca experienta primei editii sa se repete, va invitam cu mare drag in frumoasa gradina Teahouse 5 la a doua editie a Vegan Garden Market.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 18 NOIEMBRIE

ATELIER DE GUSTĂRI DULCI
PROGRAM DE GĂTIT SĂNĂTOS CU MARINELA PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII +4 ANI LA MONTESSANO

24 NOIEMBRIE

Atelier de gustari dulci MontessanoMontessano Grădiniță Școală vă invită la Programul de Gătit Sănătos, pentru a descoperi împreună cu Marinela, bucătarul Montessano, cum putem pregăti cele mai gustoase și hrănitoare gustări dulci: Bomboane raw cu alune de pădure și Plăcintă cu făină integrală cu mere și gutui, pe baza rețetelor care folosesc ingrediente sănătoase și BIO. Un atelier ce face parte din Programul de Gătit Sănătos cu Marinela Pentru Părinți și Copii.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU