16 Recomandări de Weekend la București | Evenimente pentru Copii și Părinți 2-3 Noiembrie

Vezi evenimentele pentru copii și părinți pentru un weekend în familie la Bucureşti în 2-3 noiembrie: ateliere, spectacole și alte evenimente speciale!

Weekend minunat!

vremea weekend 2-3 noiembrie 2019
meteoblue.com

SÂMBĂTĂ

2 NOIEMBRIE 2019

ATELIERE

1 Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde își va descoperi emoțiile, își va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia și gândirea creativă. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteți.ro.

2

Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general. Începând cu această săptămână, revenim din vacanța de vară și continuăm seria de experiențe educative pentru copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani. Sâmbătă seria continuă cu tema Neoplasticismul lui Piet Mondrian, cu Irina Cangeopol.

3Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 2 noiembrie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Un curcubeu în urma ploii ne aduce întotdeauna zâmbetul pe buze! Oare câte zâmbete vor strânge curcubeiele făcute de copii? “Apa care se teleporteaza” sau “apa calatoare” sună a magie, dar veți vedea că totul este știință! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro. Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

TEATRU

4 Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocoteste venirea iernii. Cand da de greu el va apela la strangatoarea Furnicuta Fifi, care il va trece prin niste probe de harnicie. Dar este Greierele chiar atat de lenes cum se spune, sau poate ca „munca” lui este muzica? Află în Greierele si Furnica, un spectacol de teatru pentru copii 3-10 ani despre generozitate, prietenie si arta.

FESTIVALURI

5

RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities, festivalul de new media art care va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Uzina Electrică Filaret, reunește peste 50 artiști și dezvoltatori din zona de realitate augmentată, realitate virtuală, videomapping, inteligență artificială, instalații interactive, animație, game art și sound design, dar și experiențe dedicate copiilor care vor transforma locația într-un mediu imersiv pentru vizitatori. RADAR Kids, prezentată de Lidl, este secțiunea creată special pentru cei mici în care vor putea face primii pași ca să descopere noile tehnologii aplicate într-un loc de joacă art & tech. Categoria Education & Playground va conține primul spațiu imersiv pop-up dedicat copiilor, prin care vor explora o lume subacvatică prin videomapping interactiv, se vor transforma în personaje digitale prin inteligență artificială, vor desena în realitate virtuală sau vor viziona animații în realitate augmentată. Vezi detaliile evenimentului!

6 În cadrul Festivalului Filmului Polonez CinePOLSKA 2019, spectatorii vor vedea cele mai interesante șase filme poloneze produse în ultimele luni (toate cu subtitrare în limbile română și engleză), premiate la festivaluri internaționale, precum Sundance și Cannes.

7 Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-10 noiembrie la București. Anul acesta, Festivalul propune publicului o ediție cristalizată în jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrări și interpretări inedite, spații neconvenționale, în care muzica de cameră poate fi un element original și extravagant, susținut de 30 de muzicieni renumiți din 25 de țări europene.

CURS

8 Centrul de educaţie non-formală pentru adolescenţi Smart Life Education organizează Cursul de Dezvoltare Personală „Devino un lider!”, destinat adolescenţilor de 12-18 ani, clasele V-XII. Scapă de frica de teste și examene sau de timiditate, creşte încrederea în sine, învaţă să-ti gestionezi emoţiile și învață obiceiuri ale oamenilor de succes, gestionează eşecurile și învaţă să vorbeşti în faţa unui grup, învaţă să prezinţi corect un subiect (referate, proiecte, proba orală la BAC)!


 RECOMANDARE
 START 9 NOIEMBRIE 

Programul de optimizare personala pentru adulti LIFE UP YOUR LIFE! este creat special pentru adultii interesati de autocunoaștere și dezvoltare personala. „Life Up Your Life!” te ajută să descoperi trăiri și nevoi fundamentale, resurse dar și vulnerabilități, patternuri de interacțiune eficiente dar și dăunătoare.
Îți oferă ocazia de a conștientiza originea unor comportamente sterile, de a învăța strategii eficiente de schimbare. Vei fi artizanul propriei vieți care va deveni mai frumoasă, mai bogată în reușite și dorințe împlinite!


FESTIVAL

9

Ambasada Republicii Coreea la București anunță începerea evenimentelor dedicate Zilelor Culturii Coreene, care se vor desfășura în perioada 1 – 28 noiembrie, printre care putem enumera spectacole live, degustări ale bucatelor tradiționale coreene, expoziții, precum și ateliere și seri de filme coreene în București și Timișoara. Seria de evenimente începe cu cea de-a patra ediție a Festivalului K-Lovers, în perioada 1 – 2 noiembrie.

PREZENTARE DE ASTRONOMIE

10 Sâmbătă seară, 2 noiembrie, Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită la prezentarea de astronomie: „Călătorie prin Univers”. După un tur al cerului vizibil de pe Terra vă veți ridica de pe suprafața planetei și veți zbura către Lună. Craterele lunare vă vor face să vreți mai mult, astfel încât naveta noastră specială vă va arăta sistemul solar văzut de departe. Veți face o călătorie contra cronometru printre planete și sateliții lor, după care veți ajunge la marginea sistemului solar.

PARTY

11

În cea mai înfricoşătoare zi din an, Casa Activistului se preschimbă într-o Casă Bântuită, şi te aşteaptă să petreci Halloween-ul în cel mai spooky mod de până acum. O petrecere pe timp de zi, marcată de muzică, dans şi distracţie, îndulcită cu gustări tematice şi animată cu jocuri şi activităţi amuzante, potrivite pentru orice vârstă.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 2 NOIEMBRIE

16 Recomandari de Weekend la București Evenimente pentru Copii Parinti 2-3 NoiembrieDUMINICĂ

3 NOIEMBRIE 2019

SPECTACOL

12Minunata viață a păpușilor. Spectacol Miniricii pentru copii de 2-12 ani. Când ești o prințesă ai o guvernantă, un majordom, un palat plin cu jucării de tot felul dar toate astea par foarte plictisitoare pentru prințesa Billy. Până când descoperă cât de mult are de învățat de la Silly, păpușa ei.

DANS

13 Duminică celebram, exploram si ne vindecam prin dans la ECSTATIC DANCE – o calatorie kid-friendly care te poate transforma – facilitata de DJ RAMAN (BRASOV).
+ Meditatie cu Cacao / Body art / Ora in comunitate / Potluck vegan
Patru ore de muzica, miscare si comunitate, in care Ecstatic Dance iti ofera prilejul sa simti…
• energia hranitoare si eliberatoare a dansului
• conexiunea intarita cu corpul tau si cu ceilalti
• increderea sporita in libertatea si autenticitatea ta de exprimare
• vitalitatea pe care o primesti prin miscare complexa si creativa

TEATRU

14Celebra poveste Prostia omenească de Ion Creangă s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

FILM

15

În orașul mexican Santa Clara trăiește Salma, o fată de 16 ani, orfană, care nu și-a cunoscut părinții biologici. Singura poveste care i s-a spus toată viața este că aceștia au abandonat-o. De când se știe, Salma nu a încetat să caute indicii despre identitatea lor și locul în care i-ar putea găsi, dar nu a descopeit nimic. Asta, până într-o zi când găsește o carte specială, plină de povești despre Santa Clara și istoria locuitorilor de acolo. Filmul Salma și misterul cărții magice vine pe ecrane din 1 noiembrie!

MARȘ

16 Pădurile României nu mai au timp! Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, alunecări de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate, pădurari uciși în stil mafiot, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme. Dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat și patrimoniu natural. Apără pădurile României și vino la Marșul pentru Păduri pe traseul Piața Universității – Piața Kogălniceanu – Ministerul Apelor și Pădurilor.

FESTIVALURI

  • RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities, festivalul de new media art care va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Uzina Electrică Filaret, reunește peste 50 artiști și dezvoltatori din zona de realitate augmentată, realitate virtuală, videomapping, inteligență artificială, instalații interactive, animație, game art și sound design, dar și experiențe dedicate copiilor care vor transforma locația într-un mediu imersiv pentru vizitatori. RADAR Kids, prezentată de Lidl, este secțiunea creată special pentru cei mici în care vor putea face primii pași ca să descopere noile tehnologii aplicate într-un loc de joacă art & tech. Categoria Education & Playground va conține primul spațiu imersiv pop-up dedicat copiilor, prin care vor explora o lume subacvatică prin videomapping interactiv, se vor transforma în personaje digitale prin inteligență artificială, vor desena în realitate virtuală sau vor viziona animații în realitate augmentată. Vezi detaliile evenimentului!
  • În cadrul Festivalului Filmului Polonez CinePOLSKA 2019, spectatorii vor vedea cele mai interesante șase filme poloneze produse în ultimele luni (toate cu subtitrare în limbile română și engleză), premiate la festivaluri internaționale, precum Sundance și Cannes.
  • Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-10 noiembrie la București. Anul acesta, Festivalul propune publicului o ediție cristalizată în jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrări și interpretări inedite, spații neconvenționale, în care muzica de cameră poate fi un element original și extravagant, susținut de 30 de muzicieni renumiți din 25 de țări europene.

Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU