17 Evenimente de Sânziene în Familie | Recomandări GOKID București 23-24 Iunie

În noaptea de sâmbătă spre duminică tradiția spune că cerurile se deschid iar Sânzienele, cărora li se mai spune și Zâne sau Drăgaice, își încep dansul iubirii și poftei de viață. Intrăm în hora Sânzienelor și ne pregătim pentru un weekend magic cu o mulțime de evenimente în familie. 

Îți oferim o listă de 17 evenimente de Sânziene în familie la București, recomandări GOKID pentru 23-24 Iunie: ateliere, spectacoletârguri și festivaluri, și alte evenimente speciale.

Vă dorim un weekend reușit în familie!

vremea Bucuresti
meteoblue.com

SÂMBĂTĂ 

23 IUNIE 2018

ATELIERE

1 Hai la noi sambata cu mic cu mare sa bucatarim impreuna, distractia garantata! Puro & Bio ne propune 2 ateliere de creatie speciale, Gelato & Cookies Worshops, in care intram in contact cu elemente primordiale si roade ale pamintului: apa, graul si fructele, cald-rece. Astfel copiii mici si mari vor invata participativ cum se pregatesc cele mai sanatoase si iubite deserturi, cookies si inghetata artizanala, iar la final vor savura produsul muncii proprii.

2Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier “Omida mâncăcioasă“, recomandat copiilor cu vârste între 2-6 ani. Personajul îndrăgit al multor copii e dornic să se întâlnească cu voi chiar în grădina în care a ieşit din ou. Vino, să vezi cum a fost şi să asişti la metamorfoza omidei. Fructele şi legumele nu vor lipsi din meniu! Iar după spectacol îţi vei crea propria omidă, de care va trebui să ai grijă.

3

Atelierele de Desen și Pictură IMAGINABIL pentru copii și adolescenți vă așteaptă la cursurile special destinate copiilor de la 6 la 9 ani si celor de la 10 la 14 ani. Scopul acestui atelier este să le ofere copiilor un spațiu unde ei să își poată exprima bogata imaginație în timp ce învăța primele baze ale desenului. La acest curs participanții sunt încurajați să-și aprofundeze si formuleze ideile și gândirea prin desen și pictură.

FESTIVALURI & TÂRGURI

4

Se spune din moși-strămoși că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile. Grădina cu Artiști a plănuit așadar exact în weekendul cu această noapte miraculoasă o mare sărbătoare mare: Târg de Sânziene by Grădina cu Artiști!

5

Agenda Bio #10 – Echilibru în Natură este evenimentul complet și complex dedicat unui stil de viață sănătos și armonios, caracterizat de echilibru pentru suflet, trup și minte. În acest sens, pentru echilibrul tău și al familiei tale ediția cu numărul #10 aduce împreună în frumoasa grădină și clădire a Casei Universitarilor, seminarii, ateliere de gătit și nutriție, sesiuni și clase de yoga și aproximativ 70 de branduri preocupate de stilul tău de viață.

6 Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită pe 23 și 24 iunie la evenimentul „La porțile Soarelui. Sânzienele” să redescoperim împreună obiceiurile de înnoire a timpului practicate în această perioadă. Invitați speciali la ediția din acest an vor fi Corul Bisericesc din Ermioni și Corul Primăriei din Trikala, ambele din Grecia.

7

În perioada 23-24 iunie 2018, bucureștenii sunt invitați la Pietonale în Cartierul Creativ, picnic urban pe Bulevardul Schitu Măgureanu, în zona Cismigiu! Bulevardul Schitu Măgureanu va fi deschis publicului în perimetrul cuprins între strada Grigore Cob[lcescu și Piața Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea și transformat într-un spațiu ideal pentru un picnic urban.

Vezi și: Lista de Filme pentru Copii la Cinema

SPECTACOL

8

La Sala Undergrant a Operei Comice pentru Copii are loc spectacolul „Onix și Barton”. O gașcă de puști de la scara unui bloc din cartier spun povestea faimoasă a cățelului vagabond Barton și a pisicuței Onix, care s-a pierdut de familia ei. Însoțiți de papagalii Max și Mix, în aventura lor prin orașul aglomerat, Onix și Barton descoperă lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate, iubire și rezistentă.

RECOMANDARE SPECTACOL |  JOI 21 IUNIE


TEATRU

9 Teatrul din Podul Meu revine cu spectacolul de teatru pentru copii 1-3 ani SUS JOS, cu Voicu Hetel. Câte minuni sunt în jurul nostru: seminţe, pene, cutii, culori, lucruri mari şi lucruri mici, uşoare şi grele, o lume magică ce se aşterne în jurul nostru şi aşteaptă să fie cucerită de mânuţe mici şi de minţi isteţe.

CROS

10

”Log out, shut down, go run!” Crosul IT-iștilor, powered by Infodesign se apropie. Și nu vine oricum, ci cu multe surprize, energie pozitivă și oameni faini. Unicul eveniment de acest fel dedicat celor care lucrează în industria tehnologiei informației va avea loc sâmbătă, 23 iunie, în Parcul Tineretului din Capitală. La eveniment sunt așteptați atât cei care lucrează în domeniul IT (participare gratuită), cât și toți cei care vor să facă mișcare.

RECOMANDARE: 7 Super Animaţii Scurte cu Final Fericit

RECOMANDĂRI

  • Cooperarea se bazează pe comunicare, muncă în echipă dar și pe o gândire colectivă care să rezulte într-o strategie câștigătoare! Atunci când victoria nu mai este o prioritate, adevăratele avantaje ale jocului ies la suprafață. Prezintă-i copilului tău frumoasa lume a jocului în echipă și oferă-i cele mai distractive amintiri alături de cei dragi! Jocurile de la Sunny Games sunt un prilej de cunoaștere, formare a noilor prietenii și petrecere a timpului într-un mod amuzant și productiv. Cu ajutorul jocurilor de cooperare, copilul tău va învăța cea mai frumoasă definiție a victoriei!

 ȘCOLI DE VARĂ 

 DUMINICĂ 

24 IUNIE 2018

SPECTACOLE

13

Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici la spectacolul de operă „Colombina se întoarce”. Descurcăreața Colombina revine la Opera Comică pentru Copii, de data aceasta în chip de zână, ca să o ajute pe Livietta să-și găsească alesul inimii. Un spectacol pentru copii cu vârsta recomandată +3 ani la Salonul Mozart.

14

Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier “Aventurile unui fir de nisip”, după cartea scrisă de Anamaria  Constantin Lembrău, vârsta recomandată 2-6 ani. Vă imaginaţi probabil că un fir de nisip nu poate fi decât un personaj tareeee plicticos… Ei, bine, eroul nostru se hotărăşte să demonstreze că nu e deloc aşa!

ZIUA IEI

15De ziua Sf.Ioan românii de pretutindeni sărbătoresc straiul strămoşesc, IA. Vă invităm la Piscu, în vechiul sat de olari, la o sărbătoare câmpenească cu II, taraf şi ateliere de meşteşug pentru copii: olărit, cusut, linogravură la Şcoala de la Piscu, expoziţie de IE din mai multe zone ale României și târg de oale de Pisc la Muzeul Oalelor de Pisc.

TEATRU

16

O revenire la tradiţie. Spectacolul Cei trei purcelusi de la Ţăndărică reprezintă revenirea la una din tradiţiile teatrului de păpuşi, marioneta cu fire lungi, cu pasarelă. Punerea în scenă se bazează pe povestea clasică pe care o respectă, dar toate aventurile celor trei purceluşi sunt privite cu ironie.

17 Sărbătorim 1 an de la începerea proiectului Grădina cu Oameni în Cișmigiu! Vă invităm alături de noi la o limonadă în curtea Blocului Liric (str. Brezoianu, nr. 47 -49) pe 24 iunie, de la ora 11.00. Până seara vom sta la povești, vom asculta un recital la pian, vom face schimb de plante și ne vom reîmprospăta cunoștințele despre Grădina Cișmigiu în cadrul unor ateliere de #ornitologie, #grădinărit, #sunet și #desen.  Cei mici și mari sunt așteptați și la activități practice: vom face serigrafie pe sacoșe de pânză și vom construi un hotel de insecte pentru bâzâitoarele din apropierea parcului.

RECOMANDARE ATELIER |  SÂMBĂTĂ 30 IUNIE


 

FESTIVALURI & TÂRGURI

  • Se spune din moși-strămoși că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile. Grădina cu Artiști a plănuit așadar exact în weekendul cu această noapte miraculoasă o mare sărbătoare mare: Târg de Sânziene by Grădina cu Artiști!
  • Agenda Bio #10 – Echilibru în Natură este evenimentul complet și complex dedicat unui stil de viață sănătos și armonios, caracterizat de echilibru pentru suflet, trup și minte. În acest sens, pentru echilibrul tău și al familiei tale ediția cu numărul #10 aduce împreună în frumoasa grădină și clădire a Casei Universitarilor, seminarii, ateliere de gătit și nutriție, sesiuni și clase de yoga și aproximativ 70 de branduri preocupate de stilul tău de viață.
  • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită pe 23 și 24 iunie la evenimentul „La porțile Soarelui. Sânzienele” să redescoperim împreună obiceiurile de înnoire a timpului practicate în această perioadă. Invitați speciali la ediția din acest an vor fi Corul Bisericesc din Ermioni și Corul Primăriei din Trikala, ambele din Grecia.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 24 IUNIE


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te invităm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU