18 Idei de Activități de Weekend cu Copiii | 27-28-29 Septembrie @ București

Se apropie cu pași repezi un weekend ce ne promite vreme frumoasă și caldă. Am selectat și săptămâna aceasta cele mai interesante evenimente pentru copii și părinți.

Weekend minunat!

Sfârșitul de săptămână începe promițător vineri, cu startul târgului Baby Expo, cel mai cool eveniment dedicat viitoarelor mămici și părinților cu copii de 0-5 ani. Sâmbătă ne bucurăm de soare dar și de o mulțime de ateliere de experimente și creație, de dezvoltare personală prin teatru și chiar de robotică și programare. Tot sâmbătă, Adriana Mitu ne invită la Dezvoltarea inteligențelor multiple prin joc, un workshop ce vine în sprijinul tău cu informații utile, bazate pe experiența de lucru a Adrianei cu sute de copii și pe tehnicile studiate și dezvoltate de-a lungul ultimilor 4 ani.

Oferta de festivaluri de weekend este și ea generoasă: Bucharest Science Festival, Bucuresti ComicsFest, Festivalul de Film Israelian și Festivalul de Film Asiatic!

Vezi mai jos lista celor 18 idei de activități pentru copii și părinți în weekendul 28-29 Septembrie la Bucureşti!

vremea bucuresti 28-29 septembrie
meteoblue.com

VINERI

27 SEPTEMBRIE 2019

TÂRG

1 Vineri 27 Septembrie poti intra gratuit la BABY EXPO! Cel mai Cool eveniment dedicat viitoarelor Mamici si Parintilor cu Copii cu varste intre 0 si 5 ani. Esti Mamica sau te pregatesti sa devii? Iti doresti tot ce e mai bun pentru Copilul tau? Atunci BABY EXPO este destinatia ta! Aici gasesti cele mai in voga produse, menite sa-ti usureze viata de parinte si sa ofere confort copilului tau. Ai posibilitatea sa testezi, sa primesti consiliere in alegerea produsului potrivit si sa beneficiezi de oferte speciale pe perioada celor 3 zile ale evenimentului.

SÂMBĂTĂ

28 SEPTEMBRIE 2019

ATELIERE

2

Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 28 septembrie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup? Vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email [email protected] Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

3

Weekend cu Reduceri la ShoShon! Salut voios de ShoShonel! Ne revedem din nou sambata la ShoShon, sa ne bucuram de atelierele si reducerile pregatite pentru voi. Aflam, ne jucam, ne distram la Laboratorul de zambete, mergem în Calatorie spre centrul Pamantului si inapoi și petrecem o seara parfumata, in familie, la Fabricuta de parfum.

4 Încep atelierele de creație, artă și arhitectură Let’s ART! Modulul WeExperiment dedicat copiilor cu vârste între 7-9 ani îi familiarizează pe cei mici cu artele vizuale. Ei vor explora diferite materiale (lut, ipsos, carton etc.) și tehnici de reprezentare (grafit, cărbune, acuarelă, pastel, colaj, origami, kirigami). Modulul WeBuild pentru vârste între 10-13 ani conține ateliere de construcție machete pornind de la o temă cadru, cu informații teoretice (despre artă, arhitectură) și exerciții creative practice. Atelierele se desfășoară într-un cadru plăcut și armonios unde copiii își pot exprima creativitatea.

5 Invita-ti copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde isi va descoperi emotiile, isi va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia si gândirea creativa. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă, conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă.

6 EduBricks vă aşteaptă la un nou modul de Atelierele de Robotică și Programare EduBricks pentru copii de 6–14 ani, o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor, folosind piese Lego® si stiinta. Atunci cand programarea se invata folosind si roboti fizici, procesul devine nu doar mai usor, dar si mai atragator si mai distractiv. Viitorul consta nu doar in abilitatea de a folosi noua tehnologie, ci in a crea acea tehnologie! Pregatim copiii de azi pentru tehnologia de maine.

TEATRU

7Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocoteste venirea iernii. Cand da de greu el va apela la strangatoarea Furnicuta Fifi, care il va trece prin niste probe de harnicie. Dar este Greierele chiar atat de lenes cum se spune, sau poate ca „munca” lui este muzica? Află în Greierele si Furnica, un spectacol de teatru pentru copii 3-10 ani despre generozitate, prietenie si arta.

WORKSHOP PENTRU PĂRINȚI

8Ca părinte sau educator cu siguranță ți-ai adresat întrebarea: „Cum pot sprijini copilul?”, sau „Cum îmi pot pregăti copilul pentru școală?”. Poate te-ai gândit la toate acestea și te-au cuprins diferite emoții: îngrijorare, neliniște, teamă, frustrare, dezamăgire, curiozitate, nerăbdare, mândrie și lista poate continua. Workshop-ul pentru părinți de copii de 0-10 ani Dezvoltarea inteligențelor multiple prin joc vine în sprijinul tău cu informații utile, bazate pe experiența de lucru a Adrianei Mitu cu sute de copii și pe tehnicile studiate și dezvoltate de-a lungul ultimilor 4 ani.


RECOMANDĂRI

Start Inteligent!
Club de psihologie aplicată pentru preșcolari 4-6 ani

 START 3 OCTOMBRIE 

Idei de Activitati de Weekend cu Copiii Bucuresti gokidTÂRG

FESTIVALURI

9Bucharest Science Festival 2019 își propune să contribuie la extinderea culturii științifice în societate și să încurajeze educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor. Pe durata a cinci zile, prin intermediul a peste 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință, festivalul oferă posibilitatea înțelegerii importanței acestora, ilustrînd impactul pe care îl au în viața noastrã de zi cu zi, fie cã este vorba de fuziunea nucleară sau de robotică, de explorarea spațială sau de medicină.

10Expozitii de comics, webcomics si benzi desenate, reviste, albume, graphic novels, live drawing, figurine, boardgames si multe altele! Librarii de benzi desenate, edituri, Aleea Artistilor si ateliere de desen. Stickere, caricaturi si animatii. Toate la un loc la Bucuresti ComicsFest 2019 in weekend-ul 28-29 septembrie!

11

Festivalul de Film Israelian revine la București! În perioada 25-28 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, cinci producții israeliene rulează pe marele ecran pentru publicul bucureștean. Festivalul de Film Israelian 2019 este organizat de Ambasada Israelului în România, în colaborare cu Institutul Francez.

12 Festivalul de Film Asiatic 2019 se va desfăşura în perioada 25-29 septembrie la Cinema Eforie din Bucureşti, programul evenimentului cuprinzând producţii precum Lumini din est, Asa s-au aliniat stelele sau Lasă-mă în pace, Domnule Tumoare!

SPECTACOL

13Celebrul musical “Sunetul muzicii”, una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, se va juca pe scena mare a Operei Comice pentru Copii, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu (+7 ani). Spectacolul implică o distribuție de zeci de artiști, cântăreți, actori și dansatori, decoruri impresionante și efecte de lumini pe măsură.

CROS

14Un pas mic pentru tine, un pas uriaș pentru țestoasele de apă din Parcul Natural Văcărești! 🐸 Asta înseamnă un singur lucru: ne pregătim de o nouă ediție #SunChallengeVacaresti, care va avea loc pe 28 septembrie. De data aceasta, la 3, 2, 1, start! Cros în Parcul Natural Văcărești! alergăm in interiorul parcului, pentru a-i descoperi cu adevărat frumusețea. Poți admira cele mai frumoase priveliști din Parcul Natural Văcărești în plină toamnă, așa că pregătește-ți playlist-ul, ascultă podcasturi motivaționale, ia-ți adidași comozi, pentru că te poți înscrie la trei distanțe de concurs: de 5 km, 10 km sau 21 km.


DUMINICĂ

29 SEPTEMBRIE 2019

TEATRU

15 Celebra poveste de Ion Creangă Prostia Omenească s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor, și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

DANS

16

Celebram, exploram si vindecam prin dans! Vino la ECSTATIC DANCE – o calatorie care te poate transforma – facilitata de *** DJ YARUN DEE (ECSTATIC DANCE AMSTERDAM) ***
Patru ore de muzica, miscare si comunitate + Ceremonie cu Cacao / Body art / Zona de masaj / Ora in comunitate / Potluck vegan. Ecstatic Dance este o forma de meditatie prin miscare libera, care elibereaza cel mai autentic dans din fiecare, generand magie, unitate si energie transformatoare. Incepem cu exercitii simple de incalzire, menite sa ne puna in miscare, sa ne ajute sa ne simtim familiar in spatiu si confortabil unii cu ceilalti, pregatindu-ne pentru calatoria prin dans. #kid-friendly

FESTIVALURI ȘI TÂRGURI

  • Bucharest Science Festival 2019 își propune să contribuie la extinderea culturii științifice în societate și să încurajeze educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor. Pe durata a cinci zile, prin intermediul a peste 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință, festivalul oferă posibilitatea înțelegerii importanței acestora, ilustrînd impactul pe care îl au în viața noastrã de zi cu zi, fie cã este vorba de fuziunea nucleară sau de robotică, de explorarea spațială sau de medicină.
  • Expozitii de comics, webcomics si benzi desenate, reviste, albume, graphic novels, live drawing, figurine, boardgames si multe altele! Librarii de benzi desenate, edituri, Aleea Artistilor si ateliere de desen. Stickere, caricaturi si animatii. Toate la un loc la Bucuresti ComicsFest 2019 in weekend-ul 28-29 septembrie!
  • Festivalul de Film Israelian revine la București! În perioada 25-28 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, cinci producții israeliene rulează pe marele ecran pentru publicul bucureștean. Festivalul de Film Israelian 2019 este organizat de Ambasada Israelului în România, în colaborare cu Institutul Francez.
  • Festivalul de Film Asiatic 2019 se va desfăşura în perioada 25-29 septembrie la Cinema Eforie din Bucureşti, programul evenimentului cuprinzând producţii precum Lumini din est, Asa s-au aliniat stelele sau Lasă-mă în pace, Domnule Tumoare!

SPECTACOL-ATELIER

17 Clubul Miruna ne invită la spectacolul-atelier ”OAKY dă un recital!”. Brotacul Oaky vrea să cânte pentru toată suflarea pădurii! Pentru realizarea acestui vis are nevoie de o scenă, o trupă, spectatori… Oare cine îl ajută?!..Vino să vezi, cu noi să te distrezi! Dacă ai și tu un vis! Oaky te poate ajuta, împărtășindu-ți din experiența sa!

18 Părinții sunt așteptați duminică la evenimentul “Educația sexuală pentru copii”, cu Psihoterapeut Diana Stănculeanu. Află ce informații ar trebui să le transmitem în funcție de vârstă, cum le explicăm noțiuni de intimitate și autonomie corporală încă de când sunt mici și multe altele.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU