45+ Seriale pentru Adulți care Merită (Re)Văzute și în 2023 | Acțiune, Dramă, Război, SF, Fantasy, Comedie, Istorice, Natură

SERIALE DE DRAMĂ

1. Devs

film serial devsIMDB 7.7

Devs este o mini-serie cu o poveste fresh și interesantă. O dramă SF plină de mister în care acțiunea se îmbină reușit cu suspansul. Cu siguranță merită să încerci câteva episoade dacă ești pasionat de genul thrillerului psihologic. Lily, interpretată de Sonoya Mizuno, încearcă să deslușească misterul dispariției iubitului ei și bănuiește că în spatele acesteia se află divizia secretă de dezvoltare din compania unde amândoi lucrează.

2. Six Feet Under

six feet under serial TVIMDB 8.7

O cronică în 5 sezoane reușite a vieții unei familii disfuncționale care conduce o casă funerară independentă din Los Angeles.

Un serial scris și realizat excelent, despre viață și scopul ei prin ochii unor personaje care lucrează cu… moartea. Execuția însă e chiar mai bună decât ideea. De neratat!

3. Better Call Saul

better call saul seriaIMDB 8.8

Înainte de Saul Goodman, a fost Jimmy McGill. Și dacă îl suni pe Jimmy, ai probleme reale. Prequel-ul seriei „Breaking Bad” îl prezintă pe avocatul criminalist de duzină Jimmy McGill cu procesele și necazurile lui înainte de a-și înființa biroul de avocatură într-un mall din Albuquerque, New Mexico. În serie își fac apariția și alte personaje din „Breaking Bad”. Dacă ți-a plăcut serialul cu siguranță ar trebui să nu ratezi nici “Better Call Saul”.

4. House

house seria TVIMDB 8.7

Serialul urmărește viața medicului Gregory House (Hugh Laurie), un personaj antisocial, dependent de analgezice, spiritual și arogant. El și echipa sa de medici încearcă să vindece oameni obișnuiți ce suferă de boli complexe și rare. Personajele sunt absolut umane și veridice și reprezintă motivul pentru care intrigile stau bine împreună. 

5. The Handmaid’s Tale

IMDB 8.4

The Handmaid's Tale serieÎntr-un viitor distopic, o femeie este forțată să trăiască ca o concubină într-o dictatură teocratică fundamentalistă religioasă ce a pus stăpânire pe cea mai mare parte a Statelor Unite, redenumind țara Gilead. În această nouă contrucție statală femeile sunt cetățeni de rang inferior. Oricine încearcă să scape este pedepsit. Este și cazul lui June, capturată în timp ce încerca să evadeze împreună cu soțul și copilul ei și condamnată să fie slujitoare care concepe copii pentru oficialii guvernamentali fără copii. Ca slujitoare, June este redenumită Offred. Aceasta este povestea ei.

6. Twin Peaks (1990-1991)

IMDB 8.8

serial Twin PeaksTrupul unei tinere fete (Laura Palmer) este găsit pe o plajă din apropierea micului oraș din statul Washington, Twin Peaks. Agentul special FBI Dale Cooper este chemat să investigheze dispariția ei ciudată doar pentru a descoperi o rețea misterioasă care, în cele din urmă, îl duce adânc în inima pădurii din jur și în propriul său suflet. Un serial care a intrigat deja generații de cinefili dornici să decifreze misterele puse în scenă de Mark Frost și David Lynch. Povestea lipsită de deznodământ este continuată după 25 de ani, în 2017, de o nouă serie Twin Peaks, la fel de suprarealistă și surprinzătoare.

Twin Peaks (2017)

twin peaks 2017 serie TVIMDB 8.5

Povestea lipsită de deznodământ este continuată după 25 de ani, în 2017, de o nouă serie Twin Peaks, la fel de suprarealistă și surprinzătoare.

Lynch continuă să se joace cu mințile noastre și nu își pierde nici umorul după o pauză atât de lungă.

Vezi și: 70 Filme de Comedie Clasice Vechi de Hollywood la Început de Secol 20

TRAILERS (playlist)

PAGINA URMĂTOARE

Poți naviga mai ușor printre secțiuni apăsând pe legăturile de mai jos:

ACȚIUNE – DETECTIVI | DRAMĂ | ACȚIUNE – MAFIE | RĂZBOI | SF | FANTASY | COMEDIE | ISTORICE/BIOGRAFICE | NATURĂ

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU