American Independent Film Festival 2017

15-21 Septembrie 2017
București

American Independent Film Festival propune o selecție de producții independente și filme americane de artă, un tip de cinema bazat pe tradiția marilor filme narative americane. Prima ediție a festivalului are loc în perioada 15-21 septembrie 2017, la CinemaPRO și Cinemateca Eforie din București.

ζ ♠ ζ

Actorii Joaquin Phoenix („You Were Never Really Here”/”Gladiatorul”/”Walk the Line”/ „Her”) și John C. Reilly („Boogie Nights”/ „Magnolia”/ „Chicago”) se află în România pentru filmările producției internaționale „The Sisters Brothers”, în regia lui Jacques Audiard. Cu ocazia prezenței lor la București, American Independent Film Festival organizează sâmbătă, 16 septembrie, o serie de proiecții speciale.

De la ora 19.00, la Cinema PRO va fi proiectat filmul „The Little Hours”, regia Jeff Baena (2017) și de la 20:45, la Cinemateca Eforie, „Hard Eight” de Paul Thomas Anderson (1996), ambele în onoarea lui John C. Reilly, iar la ora 21:00, la CinemaPRO, este programat filmul lui Spike Jonze, „Her”, cu Joaquin Phoenix în rol principal. În funcție de ora la care se vor încheia sâmbătă filmările de la The Sisters Brothers, Joaquin Phoenix și John C. Reilly sunt așteptați la începutul sau la finalul proiecțiilor, pentru a saluta publicul.

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

Regizorul Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, va deschide festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype la finalul proiecției filmului „Moonlight”, vineri, 15 septembrie, de la ora 18:15, la Cinemateca Eforie. Festivalul prezintă și o secțiune Focus Ethan Hawke în cadrul căreia, actorul prezent la București va introduce filmele „Born to Be Blue” (19 septembrie, ora 21.00, Cinema PRO) și „Boyhood” (20 septembrie, ora 19.15, Cinema PRO) și va susține un Q&A la finalul proiecției „Before the Devil Knows You’re Dead” (21 septembrie, ora 19.00, Cinema PRO), în inchiderea festivalului.

Prețul unui bilet este 15 RON.

Indie American la București, filme independente made in USA, scenarii speciale, titluri rare, actori care vin de pe ecran în sală ca să interacționeze cu publicul de cinefili pasionați și avizați, dornici să vadă și altceva de dincolo de Ocean!

Irina-Margareta Nistor

Detalii Eveniment

Perioada:
15-21 Septembrie 2017

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL