Astrofest 2018. Festivalul de Astronomie și Explorare Spațială la Biblioteca Națională

Sâmbătă 19 Mai 2018
București

ASTROFEST 2018, a treia ediție a Festivalului de Astronomie și Explorare Spațială, este organizat de Știință & Tehnică în data de 19 mai, la Biblioteca Națională, începând cu orele 16:00! Intrarea este liberă.

ASTROFEST 2018 marchează 37 de ani de la misiunea spațială a singurului cosmonaut român din acest moment, Dumitru Prunariu. Publicul are ocazia să-i pună întrebări eroului nostru și să obțină autografe.

Programul de observații astronomice (*)

  • 16:00 – 19:00. Soarele și petele solare
  • 20:00 – 22:00. Planeta Venus în crepuscul
  • 19:00 –22:00. Luna și craterele selenare (se pot observa craterele, munții și mările de pe suprafața Lunii  precum și zonele de aselenizare ale misiunilor Apollo)
  • 20:30 – 23:00. Planete (Jupiter), sateliții galileeni, roiuri globulare (Messier 13), stele duble, roiuri deschise

(*) Programul de observații astronomice este dependent 100% de condițiile meteorologice

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

ATELIERE ȘI WORKSHOPURI

Astroclubul București și clubul de astronomie „AstRomania” pun la dispoziția publicului două microscoape pentru observarea detaliilor din meteoriți. Cei prezenți au ocazia să asiste la realizarea de experimente interactive de fizică pe teme de astronomie.

Societatea Astronomică Română de Meteori, SARM, susține atelierul „Cerul nopții – stele și constelații” în cadrul căruia se prezintă noțiunile de bază ale prelucrării și editării imaginii în astrofotografie (atelierul este susținut de către președintele SARM, cunoscutul astronom și astrofotograf Valentin Grigore).

SPECTACOL PENTRU COPII

Fun Science susține un program special dedicat copiilor participanți la ASTROFEST 2018: „Aventurierii Spaţiului”. În „Călătorie spre planete”, copiii pot face diferența dintre corpuri luminoase și corpuri iluminate, dintre stele și planete și care sunt planetele din sistemul nostru solar.

Copiii vor descoperi caracteristicile fiecărei planete din sistemul nostru solar pornind într-o călatorie imaginară și interactivă. Cu „Prietenul nostru Soarele” copiii descoperă ce este energia și lumina, ce fel de stea este Soarele și care este speranța sa de viață.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 19 Mai 2018

Program:
16:00 - 22:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Biblioteca Nationala

Județ:
Sector 3

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bd. Unirii, nr. 22

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL