Căsuța Piticilor – Festival pentru Copii – Ediția a 8-a

25-26 Mai 2019
Timisoara

În 25-26 mai este sărbătoare pentru cei mici! 🎉 Se anunță un nou weekend de poveste la Institutul Francez: CĂSUȚA PITICILOR, ediția a 8-a!

În acest an, evenimentul este inclus în programul SEZONULUI ROMÂNIA-FRANȚA. La Institutulul Francez din Timișoara consacrăm o serie evenimente publicului tânăr, sub egida „Sezonul Piticilor” 🧚‍♂️. Cu peste 100 de activități pline de veselie și, bineînțeles, cu spectacole feerice, festivalul Căsuța Piticilor este cel mai important dintre ele. În program, spectacole, teatru, dans, muzică, jocuri și activități distractiv-educative, demonstrații sportive, ateliere artistice și multe altele, pentru două zile de neuitat!

🎸 Atmosfera rock’n’roll a acestei ediții va fi asigurată de trupa franceză RICARDO – Spectacles enfants, care va susține două concerte rock pentru copii!

Patru bandiți iau în stăpânire scena pentru un concert care promite să scoată scântei. Ricardo, șeful trupei, interpretează cântece amuzante, înduioșătoare sau explozive. Acesta se joacă cu publicul, făcându-i să danseze pe copii și pe părinții lor, în timp ce își conduce clica de mercenari ca un maestru.
Ricardo Guinée, Rudy Roberts, Christophe Babin, Morgan Dubois sunt muzicieni profesioniști cu peste 20 de experiență scenică, obișnuiți cu turneele în Franța și în străinătate. Membrii trupei au făcut parte până acum din numeroase proiecte muzicale dintre cele mai diverse (trupe de rock, metal, jazz, comedie muzicală sau circ).
Și de această dată avem alături de noi numeroși colaboratori, majoritatea fiind parteneri ai cardului Cultura Plus, care asigură și intrarea la toate activitățile. Îi vom prezenta pe rând în săptămânile care urmează.

În plus, participanții vor avea parte și de o feerie de baloane de săpun în ambele zile ale festivalului, împreună cu Slash Bubbles Paris.

Așa a fost la ediția anterioară: https://www.youtube.com/watch?v=q7Icoa2buSo

IMPORTANT
Accesul la eveniment se face pe baza Cardul CulturaPlus (pe numele copilului). Părinții și copiii sub 1 ani beneficiază de intrare gratuită.

Preț card: 60 lei (până in 21 mai)
Preț card: 75 lei (din 22-26 mai)

Cardul Cultura Plus este valabil un an de zile, nu numai că asigură accesul sâmbătă și duminică la cele 100 de activități magice din cadrul festivalului, dar oferă foarte multe reduceri și facilități la peste 40 de instituții culturale, educative și sportive din Timișoara, timp de un an de zile. Mai multe detalii: http://institutfrancais.ro/Timisoara/text/32/CARDUL_CULTURAPLUS/55

FR

Les 25-26 mai c’est la fête pour les petits ! 🎉 Un nouveau week-end féérique est à l’horizon : LA 8ème MAISON DES LUTINS !

Cette année, l’événement fait partie du programme de la SAISON FRANCE-ROUMANIE, durant laquelle l’Institut français de Timisoara consacre toute une série de manifestations au jeune public, sous le nom « La Saison des Lutins » 🧚‍♂️. Avec plus de 100 activités diverses et variées pour les petits, La Maison des Lutins en est l’événement phare ! Au programme : spectacles, théâtre, danse, musique, jeux et activités amusantes et éducatives, démonstrations sportives, ateliers artistiques, minidisco et beaucoup d’autres activités pour un week-end inoubliable !

🎸 L’ambiance rock’n’roll de cette édition sera assurée par le groupe français @Ricardo, qui donnera deux concerts rock pour les kids en clôture de chaque journée !
Quatre bandits, quatre as du banjo, de la guitare, de la basse, de la batterie et de l’accordéon s’emparent de la scène pour un concert qui met le feu aux poudres et fait des étincelles. Ricardo, chef de bande, délivre ses chansons drôles, tendres ou explosives, joue avec le public, fait danser les enfants comme leurs parents et mène sa clique de mercenaires de main de maître.
Plus de vingt ans d’expérience scénique pour ces musiciens professionnels (Ricardo Guinée, Rudy Roberts Christophe Babin, Morgan Dubois), familiers des tournées en France et à l’étranger (groupes de rock, metal, chanson, jazz, comédie musicale, cirque).

Tous les deux jours, les participants auront l’occasion de voir des spectacles féeriques de bulles de savon faits par Slash Bubbles Paris.

De nombreux collaborateurs sont bien sûr à nos côtés. Il s’agit pour la plupart de partenaires de la Carte Cultura Plus, qui donne accès à toutes les activités de la Maison des Lutins. Il seront présentés ici à tour de rôle dans les semaines suivantes.

Pour avoir un avant-goût du festival, retour sur l’édition précédente : https://www.youtube.com/watch?v=q7Icoa2buSo

IMPORTANT
L’accès à l’évènement est possible avec la Carte Cardul CulturaPlus au nom de l’enfant. Les parents et les enfants de moins d’un an bénéficient d’entrée gratuite !
Prix carte: 60 lei (jusqu’au 21 mai)
Prix carte: 75 lei (entre 22-26 mai)

La Carte CulturaPlus est non seulement votre billet d’entrée pour deux jours magiques, mais également une carte offrant de nombreuses réductions chez plus de 40 partenaires culturels, éducatifs, sportif de Timisoara, valable un an. Pour en savoir plus: http://institutfrancais.ro/Timisoara/text/32/CARDUL_CULTURAPLUS/55

61193691_2213877015357078_7194773865292103680_n 61139527_2213876918690421_433332603546763264_o

Detalii Eveniment

Perioada:
25-26 Mai 2019

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
20:00

Orasul:
Timisoara

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Timisoara!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL