Citim in iarba. O zi de lectura in parc

Duminică 25 Mai 2014

Un eveniment pentru toată familia. Citim în iarbă. Intrarea este liberă.

citim in iarba afisDuminică, 25 mai, iubitorii de carte sunt așteptați în Parcul Herăstrău, în zona Roata Mare ca să citească în aer liber și să facă schimb de cărți, în cadrul evenimentului Citim în iarbă. Intrarea este liberă.

Citim în iarbă este un eveniment pentru toată familia şi se adresează tuturor celor cărora le place să citescă și care iubesc natura; este, de fapt, o zi de lectură în parc.

“Probabil cea mai bună metodă de a-i învăța pe copii că cititul e bun e propriul exemplu. Așa că vă invităm să vă dedicați ziua de 25 mai familiei și lecturii în aer liber. Citim în iarbă e un eveniment relaxant ca o zi de weekend: stăm pe gazon și citim o carte bună cu familia alături” spune Laura Ivăncioiu, din partea agenției de PR DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.

Evenimentul se întinde pe durata întregii zile, de la 10.00 la 20.00, și cuprinde o serie de activități:

  • De la 11.00 la 20.00 – Expoziție de cărți realizate de copiii de la Grădinița Bambi și Școala Step by Step
  • De la 11.00 la 12.00 – Publishing Party. Copiii de clasa I Step by Step sărbătoresc ultimele lor creații, inspirați de o călătorie în lumea poveștilor lui Ion Creangă, a fraților Grimm și a lui H. Ch. Andrersen
  • De la 11.00 la 12.30 și de la 17.00 la 18.00 – Grădinița Bambi face Ateliere pentru copii. Ei pot colora, desena, realiza măști sau marionete inspirate din cărțile citite
  • De la 12.00 la 15.00 – Atelierul de siguranță pe internet, la care sunt invitați nu numai copiii, ci și părinții – Orange România și Salvați Copiii
  • De la 15.00 – Schimb de Cărți București, eveniment organizat de bookblog.ro. Schimbul de cărți nu este obligatoriu (puteți participa fără să aduceți o carte la schimb) și nici permanent (vă puteți retrage cărțile din circuitul Schimb de Cărți atunci când doriți)
  • De la 16.00 la 18.00 – Atelier digital de povești și desene organizat de Orange România. Scriitoarea Adina Rosetti va citi copiilor povești pe care aceștia le vor putea urmări pe tablete. Împreună cu Cristiana Radu, artist plastic, și voluntarii Orange, cei mici vor desena pe tablete personajele preferate din povești.
  • De la 18.00, Teatrul Zurli vine cu spectacolul “Zâna Măseluță și Caria”, recomandat copiilor între 2-7 ani

Europa FM susține evenimentul și vine cu Colțul de lectură Europa FM, un spațiu special amenajat, în care cei mici împreună cu părinții lor pot petrece câteva ore plăcute, la iarbă verde, în compania cărților.

La Roche-Posay va aduce cărți cu activități pentru copii. Helios și Helia sunt două personaje care îi învață pe copii cum să se protejeze de soare, ce sunt razele UVA și UVB, cum să își îngrijească pielea etc. Cei care citesc pot primi o brățară-ceas care arată gradul de intensitate al razelor UV, astfel încât să își aleagă locul perfect pentru citit: la soare sau la umbră.

„Banca Românească se gândeşte la viitorul copiilor. Angajaţii noştri sunt pregătiţi să consilieze oricând părinţii pentru ca aceştia să le poată asigura copiilor protecţie şi confort financiar”, declară reprezentanţii Băncii Româneşti.

“Copiii învață oriunde și oricând, învață de la părinți, învață de la prieteni și învață din poveștile pe care le citesc. Este important ca părinții să fie alături de ei și să îi ghideze, oferindu-le cărțile potrivite pentru fiecare etapă a dezvoltării lor. Echipa Salvați Copiii va fi alături de familiile care vor alege să își petreacă sfârșitul de săptămână într-un cadru destins și vom discuta despre beneficiile comunicării deschise cu copiii și despre interpretarea pe care aceștia o dau poveștirilor și experiențelor de zi cu zi.” spune  Georgiana Roșculeț, Coordonator activități educaționale Sigur.Info

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 25 Mai 2014

Program:
00:00:00 - 00:00:00

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL