Copilul e maestrul – film documentar despre pedagogia Montessori @ Constanța

Duminică 22 Decembrie 2019
Constanta

Ia-ți prietenii și familia și hai la film!

Asociația Clubul Montessori Start pentru Viață Constanta vă propune vizionarea filmului documentar „Copilul e maestrul” – film realizat timp de doi ani școlari, într-o clasă preșcolară, care folosește metoda Montessori.

Pagina filmului: https://www.facebook.com/montessori.documentar/

După vizionarea din 25 noiembrie, alături de realizatorul filmului Alexandre Mourot care ne-a răspuns la toate întrebările adresate, și până pregătim lansarea dvd-ului, vă propunem câte o proiecție pe lună:

duminică 22 decembrie 2019 ora 15:00
sâmbătă 18 ianuarie 2020 ora 10:00
sâmbătă 15 februarie 2020 ora 10:00

la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin Constanța.
Biletele, http://www.cmeptjc.ro/tarife.html, se pot lua de la casieria Centrului înainte de eveniment.

Filmul a ajuns în mai bine de 70 de țări până acum și surprinde pe toată lumea cu felul în care prezintă clasa a 28 de copii cu vârste între 3 și 6 ani și activitățile lor zi de zi.

Este un film făcut pentru părinți, pentru cei curioși dar și pentru cei circumspecți, pentru educatori, pentru bunici, pentru toți cei care au în grija lor copii.
Regizorul a fost inspirat de nașterea fiicei sale Ana, moment în care, uimirea care l-a cuprins observând felul în care cunoaște lumea, l-a făcut să meargă mai departe, până când a decis să facă acest documentar.

Vă așteptăm cu drag la film și vă rugăm distribuiți mai departe astfel cât mai mulți oameni să se bucure de vizionarea acestui film!

UN FILM DE ALEXANDRE MOUROT
Un film realizat cu participarea a 28 de copii cu vârste între 3 și 6 ani din clasa domnului Christian Maréchal în cea mai veche școală Montessori din Franța, la Roubaix.
Regizor: Alexandre Mourot – Producător : Asociația Dans le sens de la vie – Montaj: Catherine Mamecier – Sunet: Christophe Millet – Muzica: Damien Salançon
Traducerea și adaptarea: Carmen-Georgiana Vasile
O inițiativă a Asociației Clubul Montessori Start pentru Viață

SYNOPSIS
Ca proaspăt tătic preocupat de primii paşi în viaţă ai fiicei sale, regizorul Alexandre Mourot descoperă metoda Montessori şi se decide să îşi instaleze camera de filmat într-o casă a copiilor (cu vârste între 3 şi 6 ani) în cea mai veche şcoală Montessori din Franţa. Alexandre e primit cu căldură într-o atmosferă surprinzător de calmă şi liniştită, cu multe flori, fructe şi materiale Montessori. Cunoaşte copii fericiţi, cu multă libertate de mişcare, care lucrează fie singuri, fie în grupuri mici. Observă că prezenţa educatorului e foarte discretă. Unii copii citesc, unii frământă pâine, alţii fac calcule, râd sau dorm. Copiii l-au ghidat pe regizor de-a lungul întregului an şcolar şi l-au ajutat să înţeleagă secretul autonomiei lor şi al încrederii de sine – seminţele unei noi societăţi bazate pe pace şi libertate – cărora Maria Montessori le-a dedicat întreaga sa viaţă profesională.

Unde? Bulevardul Ferdinand 56, Constanța

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 22 Decembrie 2019

Program:
De la 15:00

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL