Crosul Schimbării. Primul eveniment sportiv dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice | 5 iunie

Duminică 05 Iunie 2022
București

Pe 5 iunie aleargă pentru un viitor sustenabil la ”Crosul Schimbării”! Alergătorii de toate vârstele sunt invitați să participe la primul eveniment sportiv dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice, programat de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător – în Parcul Plumbuita și Peninsula Tei Toboc.

”Crosul Schimbării” este organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) partener EU-CONEXUS, împreună cu Climatosfera, Godmother și HOSPICE Casa Speranței. La eveniment sunt așteptate să participe peste 2.500 de persoane, dintre care peste 500 de alergători de toate vârstele.

Efectele consumului nesustenabil și ale poluării sunt din ce în ce mai evidente și subliniate de multe cercetări. În 2020, de exemplu, nivelul apelor subterane din Europa a scăzut alarmant de mult, iar anumite zone din România și Polonia s-au luptat cu cea mai grea secetă din ultimul secol.

În acest context, evenimentul sportiv de pe 5 iunie își asumă o temă de maximă importanță și actualitate: cea a schimbărilor climatice. În același timp își propune ca, prin intermediul unor activități pentru întreaga familie, să crească notorietatea acestui subiect și să arate cum fiecare gest mic dar constant poate contribui la schimbări importante.

”Schimbarea începe cu fiecare dintre noi și fiecare își poate aduce contribuția prin acțiuni simple, construind astfel cu pași siguri un viitor sustenabil. Simpla participare la ”Crosul Schimbării” și trecerea liniei de finish reprezintă promisiunea de a acționa în mod responsabil pentru un viitor mai bun.” a declarat Prof. univ. dr. ing. Radu VĂCĂREANU, rector Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB)

”Crosul Schimbării” va avea loc în data de 5 iunie 2022 între orele 9:00-15:00 în Parcul Plumbuita din Capitală și include două trasee: Crosul Mare (5,6 km) care se adresează persoanelor de peste 18 ani și Crosul Mic (1,2 km) adresat copiilor cu vârste de până la 18 ani. La eveniment sunt așteptați toți cei care înțeleg că schimbările climatice ne afectează viața de zi cu zi și care își doresc să contribuie la a construi un viitor mai bun.

Înscrierile se pot face pe www.crosulschimbarii.ro: participarea la Crosul Mic este gratuită, iar participarea la Crosul Mare implică achiziționarea unui bilet în valoare de 50 de lei, toate încasările fiind donate în beneficiul Hospice Casa Speranței.

Fiecare alergător care va participa la ”Crosul Schimbării” va primi un kit al alergătorului cu materiale esențiale pentru cursă și surprize din partea sponsorilor, iar fiecare finisher va primi o medalie.

În plus, pe toată durata evenimentului, sponsorii și partenerii au pregătit numeroase ateliere, activități educaționale și multe alte acțiuni dedicate conștientizării importanței protecției mediului. Mai multe detalii despre kituri, premii dar și despre toate activitățile pregătite găsiți pe www.crosulschimbarii.ro.

Aflat la prima ediție, ”Crosul schimbării” este un eveniment deschizător de drumuri care contribuie semnificativ, prin asocierea cu Alianța EU-CONEXUS, la promovarea sustenabiliății și adresarea problemelor climatice.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 05 Iunie 2022

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL