Efectele ecranului în viața copilului mic. Discuţie despre efectele negative şi pozitive ale ecranului la English Kids Academy

Sâmbătă 24 Martie 2018
București

Începem să ne punem întrebări cu privire la efectele tehnologiilor moderne în viață copiilor noștri abia în perioada școlarității, când situația devine tot mai complexă.

Însă copiii interacționează cu ecranele mult mai de timpuriu. Unii chiar din primele luni de viață, prin intermediul programelor TV pentru bebeluși. Merită să fim informați referitor impactul asupra fiziologicului și psihicului copilului mic pentru a construi cel mai potrivit mediu de stimulare.

Mult timp în istoria umanității, ecranul a fost folosit că o modalitate de distracție, însă și de distragere. În perioada ce urmează ecranul va fi indispensabil în viața oricărui om, iar copiii au nevoie să îl perceapă ca pe o unealtă în procesul dezvoltării lor.

Dacă ne dorim adulți capabili să aleagă ce e mai bine pentru ei, liberi de dependențe și cu un autocontrol bine definit, e nevoie să intervenim chiar din mica copilărie.

Propunem un subiect atât despre efectele negative cat si pozitive ale ecranului asupra dezvoltării copilului mic (preșcolar). De la suprastimulare vizuală, reducerea concentrării atenției, tulburarea somnului, lipsa interacțiunii umane și întârzierea limbajului cum poți ajunge la stimulare motrică, învățare conceptelor noi, trezirea curiozității.

Participarea se va face pe baza de înscriere în prealabil, prin email la adresa:
[email protected].

Participarea este GRATUITĂ pentru clienții actuali IH și EKA, și costă 70 lei/ persoană pentru persoanele care nu sunt clienți actuali EKA și IH.

Alina Oprea a început lucrul cu copiii din aria cea mai dificilă și dureroasă a nevoilor speciale, autismul. Antrenarea și dezvoltarea limbajului a reprezentat mereu un punct de concentrare în acest domeniu. Studiul psihologiei, formarea în psihoterapie și multe alte cursuri de pregătire au deschis treptat interesul către arii noi, abordând limbajul și dezvoltarea lui la bebeluși în cadrul programului de Singing. Observând ce posibilități de dezvoltare are limbajul în contact cu limbile străine și grupul, dar și cum influențează acest lucru gândirea în general, a implementat programul de engleză pentru preșcolari în cadrul EKA (la care participă copii între 6 luni și 4 ani). În toată această perioadă a continuat să lucreze cu copiii ca psihoterapeut.

Alina scrie o serie de articole pe blogul EKA despre psihologia copilului mic și relația lui cu o limbă străină. Mai multe despre abordarea ei, în special în ceea ce privește învățarea unei limbi străine de timpuriu, aici: http://www.englezacopii.ro/category/blog/

Despre English Kids Academy
English Kids Academy este divizia International House specializata în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.
Rezultatele copiilor la examenele internaționale au determinat Cambridge English Language Assesment să acorde English Kids Academy titlul de unul dintre cele mai bune centre din țară, cu “impact educațional excepțional”, în anul 2016.

Despre International House Bucharest
International House Bucharest este liderul cursurilor de limba engleză din România (poziție certificată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, timp de 5 ani la rând) și este membru al International House World Organization, organizație care numără peste 150 de centre de limbi străne în peste 50 tari. International House, cu o existență de peste 60 de ani pe piața produselor culturale și având sediul în Londra a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume – primul curs de pregătire a profesorilor de engleză din lume a avut loc în International House în Londra, acum mai bine de 50 de ani.
International House este prezentă pe piața din România de 15 ani.
Obiectivele International House Bucharest sunt de a crește motivația copiilor de a studia limba engleză, întrucât cunoașterea limbii engleze reprezintă o condiție pentru a putea accesa studii în străinătate sau locuri de muncă de succes.

https://www.facebook.com/events/369174966896065/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 24 Martie 2018

Program:
10:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL