Evenimente gratuite si activitati pentru copii si parinti 1-4 octombrie

Sfarsitul de saptamana 1-4 octombrie ne aduce Evenimente gratuite si activitati pentru copii, pentru toate gusturile: festivaluri, spectacole si ateliere!

Vezi evenimentele din weekendul acesta!

Evenimente pentru copii la sfarsit de saptamana.

30 septembrie – 2 octombrie: Excelsior Teen-Fest: Festival de teatru pentru adolescenti

La prima editie a Excelsior Fest adolescentii se vor bucura la Teatrul Excelsior din Bucuresti de ateliere si piese de teatru.

Detalii: http://www.gokid.ro/events/excelsior-teen-fest-festival-de-teatru-pentru-adolescenti-2015/.

 

30 septembrie – 4 octombrie:  Bucharest Science Festival

Festivalul stiintelor va aduce expozitii, conferinte si dezbateri, experimente si demonstratii, proiectii de documentare. Aflat la cea de-a doua editie, organizatorii spera ca festivalul stiintelor din Romania va reusi sa impartaseasca, in special copiilor, macar o particica din fascinatia si placerea de a descoperi misterele Universului.

Detalii eveniment: http://www.gokid.ro/events/bucharest-science-festival-25-septembrie-4-octombrie-2015/.

02 – 11 octombrie 2015: Incepe MINIMEST, festivalul cu filme si ateliere pentru copii din cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

De vineri până duminică, în cele două weekenduri ale festivalului (2-5 și 9-11 octombrie), cinematografele Elvire Popesco și Studio îi așteaptă pe cei mici la proiecțiile Minimest, în număr mare. Selecția de filme din cadrul Minimest va cuprinde și o serie de scurtmetraje japoneze pentru copii semnate de Kōji Yamamura, unul dintre cei mai importanți animatori independenți ai momentului, invitat oficial la ediția aniversară Anim’est, cu sprijinul Ambasadei Japoniei.

Detalii eveniment: http://www.gokid.ro/events/incepe-minimest-festivalul-cu-filme-si-ateliere-pentru-copii/

 

03 – 10 octombrie 2015: Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”

Teatrul Ion Creangă vă invită să luați parte la una dintre cele mai spectaculoase aventuri pentru pici, mămici și tătici. Festivalul propune spectacole dintre cele mai diverse – teatru dramatic, musical, teatru-dans sau circ, dar și ateliere pentru copii. Peste 40 de evenimente vor avea loc pe durata celor 8 zile de teatru și povești, în cadrul celor 2 secțiuni competiționale (spectacole pentru categoria 1-6 ani, respectiv peste 6 ani) și a secțiunii Off – în afara competiției, dedicată spectacolelor interactive și evenimentelor conexe. Selecția programului competițional a fost realizată de către teatrologul Carmen Stanciu, care a ales spectacole ce depășesc barierele lingvistice sau culturale, spectacole sensibile, despre spaime şi despre zbor, despre sunetul culorilor şi despre gusturile sunetelor.

Detalii eveniment: http://www.gokid.ro/events/festivalul-international-de-teatru-pentru-copii-3-10-octombrie-2015/

 

03 – 04 octombrie:  Bounty Fair

In cadrul targului Bounty Fair expun peste 50 de artisti si artizani romani, iar altii sustin ateliere de creatie. Majoritatea atelierelor sunt pentru copii si sunt foarte apreciate de cei mici.

 

Evenimente pentru copii sambata, 3 octombrie 2015

 

Pe 3 octombrie se deschide stagiunea la Opera Comica pentru Copii. Afla programul spectacolelor din stagiunea 2015-2016.

 

Atelier senzorial pentru copii 1-3 ani. Mozaic din materiale naturale

Coji de nuci, crengi, pietre, coajă de copac şi alte materiale naturale te aşteaptă să  le aranjezi într-un mozaic tomnatic întortocheat.

Detalii atelier senzorial: http://www.gokid.ro/events/atelier-senzorial-pentru-copii-1-3-ani-mozaic-din-materiale-naturale/

 

Atelier creativ pentru copii – De vorba cu plantele

Atelierul creativ pentru copii „De vorba cu plantele” este creat de psihologii Centrului Holistic Consens, care isi propun dezvoltarea personala a copiilor prin cresterea si imbunatatirea relationala cu mediul inconjurator. Activitatile creative pot fi de un real ajutor in dezvoltarea copilului dumneavoastra: emotional, relational, social. Copiii vor planta semintele in ghiveci, vor invata, pe baza experimentarii directe, cum sa ingrijeasca plantele, vor studia pe rand diferite plante deja crescute, vor lua acasa ghivecele insamantate.

Detalii atelier:  http://www.gokid.ro/events/atelier-creativ-pentru-copii-de-vorba-cu-plantele/

 

Toamna in Igloo: ateliere, experimente, LEGO si alte activitati pentru copii

Toamna în Igloo. E cam umbră afară? Şi cam frig şi cam umed? Înăuntru la Igloo e grozav! Toamna e numai bună să spui poveşti, să cercetezi şi să stai la grămadă! Să bei ceai, să ronţăi brioşe şi puţin să-ţi pese de ploaie! Poftiţi la Igloo, în str. Făinari 45!

toamna in igloo

 

Atelier de improvizație de teatru – Învaţă să fii tu

Atelierul propune un joc de improvizație pentru dezvoltarea capacităţilor de concentrare, coordonare și organizare, marionetele ajutându-i să-și folosească gestica şi intonaţia ca instrumente utile pentru a reuşi să transmită clar şi concis mesajul propus.

Detalii atelier: http://www.gokid.ro/events/atelier-de-improvizatie-de-teatru-invata-sa-fii-tu/

Spectacol – atelier pentru copii: Tu stii cat e ora?

Doua surori nazdravane, Lara si Clara ne vor plimba prin momentele importante ale unei zile. Astfel vom afla cam cum se citeste ceasul, invatam notiunile: zi, noapte, dimineata, pranz si seara, intr-un spectacol haios, interactiv si, nu in ultimul rand, educativ pentru cei mici.

Detalii spectacol: http://www.gokid.ro/events/spectacol-atelier-pentru-copii-tu-stii-cat-e-ora/

Ocolul Pamantului in cinci episoade. Atelier arte plastice pentru copii de 7-12 ani

O calatorie prin cateva dintre cele mai spectaculoase peisaje ale lumii la Fundatia Calea Victoriei. Pe langa notiuni de pictura si desen, copiii vor avea ocazia sa-si fixeze in memorie, intr-o maniera non-conformista, repere importante pentru cultura lor generala.

Detalii atelier: http://www.gokid.ro/events/ocolul-pamantului-in-cinci-episoade-atelier-copii-7-12-ani/

Prezentări de astronomie la Palatul Suțu, incepand din 3 octombrie.

 

Evenimente pentru copii duminica, 4 octombrie 2015

 

Dora si Flora descopera lumea – Spectacol pentru copii cu MiniArtShow

Dora si Flora sunt doua papusi cu parul colorat, care au plecat in lume, unde, prin joc, cantec si veselie vor descoperi o multime de lucruri care ne fac viata mai frumoasa. Cei mici vor invata jocuri celebre ale copilariei noastre si se vor putea bucura de un spectacol interactiv plin de voie buna. O noua premiera made by MiniArtShow, educativa, interactiva si plina de veselie.

Detalii eveniment: http://www.gokid.ro/events/dora-si-flora-descopera-lumea-spectacol-pentru-copii/

 

“Vrei să fii prietenul meu?”,  un spectacol-atelier pentru copii 1-5 ani

Cât de greu sau uşor e să-ti găseşti un prieten? Micuţul şoricel e gata să vă povestească cum şi-a găsit el prietenul şi prin ce peripeţii a trecut. Iar după spectacol, copilul tău va face şi el un şoricel din fetru, care cu siguranţă va fi prietenul său. Un spectacol conceput după cartea cu acelaşi nume scrisă de Eric Carle.

Detalii spectacol: http://www.gokid.ro/events/spectacol-atelier-vrei-sa-fii-prietenul-meu-pentru-copii-de-1-6-ani/

 

Spectacolul pentru copii Printesa si bobul de mazare

Spectacolul este pus in scena dupa frumosul basm scris de H.C. Andersen, cu un umor adecvat copiilor.

Detalii spectacol: http://www.gokid.ro/events/printesa-si-bobul-de-mazare-spectacol-copii/

 

Recreatia la Lente & șotron – Peripețiile lui Cristofor spre Polul Sud

În timp ce părinții se relaxează cu o limonadă și o conversație placută, îi invităm pe cei mici să ia parte alături de pinguinul Christofor la peripețiile acestuia în drumul lui spre Polul Sud, nu înainte de a se distra alături de el la circ, unde le vor fi prezentate câteva acrobații amuzante și jonglerii cu eșarfe. In această călătorie imaginară ei vor traversa mări și oceane, vor străbate continente și vor face cunoștință cu diferite animăluțe simpatice, specifice acelor locuri.

Detalii spectacol: http://www.gokid.ro/events/recreatia-la-lente-sotron/

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU