Evenimente pentru copii in luna octombrie 2015

Evenimente pentru copii si parinti in luna octombrie 2015.

Vezi evenimentele din weekendul acesta!

Vineri 16 octombrie 2015

18:00 – 19:20 ♦ Premiera povestii muzicale Taramul Povestilor aduce impreuna cei mai indragiti eroi şi eroine din basme pentru a ne arata ca binele invinge intotdeauna raul

 

Sambata 17 octombrie 2015

10:00 – 11:30 ♦ Creativitate de dimineata pentru cei mici: Atelier creativ de Paper Quilling: figurine, flori, felicitari, tablouri

10:00 – 12:00 ♦ Parintii sunt invitati la Seminarul de sănătate emoțională: Între lumi – părinte și copil, la mansarda Libraria Diverta din Piata Romana.

11:00 ♦ Tapusele ii invita pe cei mai mici pitici la Atelierul senzorial Mica-Marea semincioara pentru copii 1-3 ani

11:00 ♦ Voicu Hetel va asteapta la Spectacolul de teatru muzical Omida Clementina, urmat de atelier creativ pentru copii de 3-7 ani.

11:00 ♦ Opera Comica pentru Copii: Program inovator de apropiere a copiilor de muzica clasică, prin intermediul unor artiști consacrați – Spectacol interactiv – Concert lectie pentru copii de peste 7 ani.

11:00 ♦ Pentru micii iubitori de teatru, Spaima zmeilor  Teatru pentru copii peste 6 ani.

17:00 ♦ Opera Comica pentru Copii: Spectacolul de balet Fetiţa cu chibrituri pentru copii de peste 3 ani.

19:00 ♦ Palatul Suțu: Prezentări de astronomie: Câte stele sunt pe cer? Vizualizam și conștientizam numărul enorm de stele care se află în Univers.

 

Duminica 18 octombrie 2015

10:00 sau 11:00 ♦ Ziua Portilor Deschise la Matematica Interactiva. Matematica interactiva iti propune cursuri de pregatire pentru copii la matematica folosind metode atractive.

11:00 ♦ Copiii de toate varstele sunt asteptati la spectacolul Dragul meu, Apolodor!. După spectacol ei se vor putea juca cu recuzita si personajele.

11:00 ♦ MiniArtShow le ofera celor mici o viziune diferita a povestii Minunatul Vrăjitor din Oz, in care personajele scapa de etichetarea de a fi bune sau rele.

11:00 ♦ Spectacol de teatru pentru copii de 2-12 ani Vulpea si Corbul, inspirat de indragita fabula cu acelasi nume si scrisa de La Fontaine, adaptata pe intelesul si pe placul copiilor.

11:00 ♦ Spectacolul-atelier pentru copii 1-4 ani, Povestile pietrelor. Un spectacol senzorial prin care ne propunem să le aducem celor mici cât mai multe informaţii nonverbale despre pietre: textură, culoare, asemanare, sunet, joc. Spectacolul cu muzica live este urmat de un atelier de pictura.

11:00 si 18:00 ♦ Nimic nu mai pare să fie de ajuns într-o lume prinsă între Rai şi tărâmul de dincolo – nici mâncarea şi nici banii, nici soarele, nici ploaia, nici măcar copiii. Teatrul Excelsior gazduieste spectacolul pentru copii Spaima zmeilor – Teatru pentru copii peste 6 ani.

11:00 – 12:30  ♦ Ciclul educativ Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica va avea în această stagiune 10 concerte iar primul dintre ele este oferit, printr-o tradiţie deja bine-cunoscută, de Orchestra inginerilor «Petru Ghenghea»: Cum să îl înţelegem pe Johann Sebastian Bach.

11:30 ♦ Lente & Sotron va asteapta la Spectacolul Să descoperim tainele magiei cu Titus Magicus. Spectacolul va începe printr-un show prezentat de magician care va conține numere de apariții, dispariții, prestidigitație, etc. După acest moment magicianul le va explica micuților momentele susținute, introducându-i astfel în tainele magiei.

18:00 ♦ Nu doar natura, ci și obiectele din gradină sunt pentru copil un prilej de descoperire a lumii: prin sunete, forme, culori. Cu gândul la înnoirea naturii și la jocul copiilor, Asociația Da’DeCe și ArtelierD anunță cu bucurie spectacolul de teatru pentru familii cu copii de 1-3 ani Joc în verde.

12-18 octombrie, Creative Est

Creative EST e primul festival autohton dedicat industriilor creative, o experiență-maraton care transformă 9 spații bucureștene în centre de incubare și expunere pentru proiecte inovatoare de #design,#gastronomie, #muzică, #newmedia, #artă.

▷◁ LOCAȚII ▷◁
Halele de la Industria Bumbacului (Splaiul Unirii), Hanul Gabroveni, Biblioteca Națională, Mansarda Flaros (Splaiul Unirii).

▷◁ PROGRAM ▷◁
Luni-Vineri: 12-16 octombrie
⚫ Platformă de educare şi networking pentru breslele creative ⚫
▷ Conferinţă despre modele de susţinere a industriilor creative în Europa de Est
▷ Workshopuri, seminarii şi sesiuni de lucru dedicate tinerilor studenți şi profesioniștilor din domeniile specifice industriilor creative
▷ Pitching session

Sâmbătă-Duminică: 16-18 octombrie
⚫ Spaţiu de descoperire pentru publicul larg ⚫
▷ Cel mai mare MARKET dedicat antreprenorilor creativi @Halele de la Industria Bumbacului
▷ Festival Party cu vibe est-european

▷◁ INVITAȚI ▷◁
Nova Iskra Belgrad (Serbia): hub de design
Centrul de industrii creative din Tartu (Estonia)
Clusterul Creativ al oraşului Pecs (Ungaria)

 

Evenimente trecute pentru copii si parinti in octombrie 2015

 

Sambata, 10 OCTOMBRIE 2015

Atelierul de nutritie pentru copii Piramida Alimentelor ii initiaza pe cei mici in dobandirea unui stil de viata sanatos

Spectacol – atelier senzorial si creativ pentru copii cu varsta 1-5 ani, Povesti de sub apa cu Ariel, mica sirena

Un curs de fizica si chimie la care faci cele mai frumoase experimente timp de 4 saptamani, in fiecare sambata, in perioada 10 – 31 octombrie 2015

Spectacol pentru copii cu varsta intre 1-5 ani. Teatru de umbre – Povesti cu umbrele si umbre.

Atelier de fotografie pentru copii: Povestea in imagini a jucariei tale preferate!

Puterea relatiilor – Calatoria de la vina catre vulnerabilitate si vindecare. Conferinta cu Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy, 10 octombrie 2015, Bucuresti

Ateliere de robotica si constructii cu piese LEGO® la Edu Bricks

Beatrice Iordan, compania Hopa Trop si Igloo ii invita pe cei mici intr-o calatorie magica pentru a descoperi tainele teatrului de umbre

 

Duminica, 11 OCTOMBRIE 2015

 

MINIMEST, festivalul cu filme si ateliere pentru copii

Ateliere pentru copii 3-6 ani cu Tapusele – Tabloul nasturit. Cum sa facem un tablou din nasturi?

Duminică, 11 octombrie, îi invităm pe cei mici în lumea gâzelor: Povești din lumea gâzelor

Atelier creativ pentru copii – Traditii basme si eroi de la noi

Teatru la Elefantelul curios de la ora 11.

11-11.30 „Drumuri de nisip” – spectacol non-verbal de teatru, însoţit de acompaniament musical live, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 5 ani.

Ora 11: Spectacol de teatru pentru copii, Califul Barza

Ora 17: Spectacol de teatru muzical cu Voicu Hetel urmat de atelier creativ pentru copii de 3-7 ani, Omida Clementina.

 Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cuTeatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Ca într-o adevărată magie, « înarmaţi » cu doar câteva elemente de costum şi de decor, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte  vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU