Expoziție „Stiluri și Tablouri Wahm”, Ediția I, Cluj

01-10 Septembrie 2018
Cluj-Napoca

Asociația Work at Home Moms vă invită sâmbătă, 1 septembrie, începând cu ora 13.00, la unul dintre cele mai de suflet evenimente marcă proprie, organizate până astăzi – vernisajul expoziției „Stiluri și tablouri WAHM”. Expoziția va fi găzduită de cinematograful Dacia, în perioada 1-10 septembrie și va reuni cu mândrie lucrările a 13 mămici creative, membre ale asociației.

Simțim că acest eveniment marchează totodată un nou pas în activitatea noastră, reprezentând o piatră de temelie pentru dezvoltări ulterioare. Această expoziție stă mărturie atât maturității noastre, ca asociație, cât și creativității participantelor care au făcut-o posibilă.

În fiecare dintre lucrările expuse, este un crâmpei de suflet. O fărâmă de amintire, de vis, de secret sau dorință, ce prinde formă fizică în fața voastră, în moduri felurite, la fel de unice precum fiecare memorie în parte. Iar nimic din ceea ce vi se așterne în față nu e un simplu tablou.
–––––––––––-
UNDE și CÂND?
Locație: Cinema Dacia Cluj, cartier Manastur, Str. Bucegi, nr. 11B
Perioada: 1- 10 septembrie 2018
Vernisaj: 1 septembrie (sâmbătă), ora 13:00
Orar zilnic: 10:00 – 20:00
INTRARE LIBERĂ !
–––––––––––-

Dar haideți, înainte de toate, să cunoașteți expozantele, ca să vă puteți convinge singuri de toate acestea:

1. Ioana-Cristina Teodorescu este absolventă de studii în domeniul comunicării și autor a două cărti de poezie. De-a lungul timpului, a colaborat cu diverse reviste, abordând preponderent jurnalismul cultural, iar în prezent se dedică redactării de texte de promovare și conținut web. Se descrie ca fiind o iubitoare de oameni și cuvinte, și speră ca cea mai mare realizare a vieții sale să fie fiica sa, în vârstă de 1 an și 3 luni. Ioana va expune tablouri cu poezii personalizate creație proprie, lucrări ce pot reprezenta cadoul perfect când vine vorba de prima vizită la un nou născut, participarea la un botez sau o nuntă, o aniversare sau, de ce nu, un simplu „mulțumesc”, rostit într-o manieră inedită.

2. Mihaela Rebrean, de meserie inginer peisagist si doctorand pe tema acoperisurilor verzi, actualmente mămica unui băiețel de 1 an și 7 luni, ne propune niște tablouri „vii”, ce pot înveseli și evidenția orice colț de locuință sau spațiu de lucru – minunatele tablouri din licheni. Tehnica abordată de Mihaela îmbină dragostea pentru plante și flori cu cea pentru design, rezultatul fiind unul pe cât de impresionant din punct de vedere estetic, pe atât de benefic pentru sănătate.

3. Romana Maier se ocupă, de asemenea, cu crearea de tablouri din licheni și mușchi stabilizați, opere de artă unice, care au o durată de viață de peste 10 ani. Pe lângă faptul că nu necesită îngrijire și însuflețesc orice spațiu, printre beneficiile unei astfel de lucrări se mai numără și faptul ca lichenii nu atrag insectele, sunt ignifugati și reglează umiditatea din camerele în care sunt amplasați.
Fiind un material foarte versatil, aceștia pot fi lucrați sub orice formă, atât ca tablouri cât și ca sfere sau ghivece, în orice dimensiuni sau culori.

4. Laura Pîndaru, la bază medic veterinar, ba chiar doctor în domeniul medical, și mămica unei fetițe de 3 ani, ne va aduce în atenție ceva cu siguranță inedit – tablourile florale! Lucrările sale colorate îmbină florile proaspete și diverse plante (trandafiri, orhidee, verdeață) cu flori uscate și alte materiale non-vegetale (inele de bambus, eprubete, rotocoale din lemn, rondele de lufa). Rezultatele sunt pe cât de plăcute privirii, pe atât de senzaționale din punct de vedere al combinațiilor folosite, transformându-se într-un adevărat festin al simțurilor privitorului.

5. Andra Seleșiu este mămica unui băiețel năzdrăvan de 3 ani, mare pasionată de handmade și, mai nou, antreprenor în domeniul organizării de evenimente. În ceea ce privește mai vechea atracție față de lucrul de mână, Andra a cochetat de-a lungul timpului cu diverse metode de expresie artistică. În prezent, pare să se fi oprit asupra tehnicilor quilling si decoupage, pe care le va și exemplifica pentru noi toți, cu ocazia expoziției, prin intermediul lucrărilor sale colorate, cu un deosebit impact ornamental.

6. Roxana Gorgonaru este o “de 2x mămică”, care a renunțat la confortul vechiului său job de asistent manager în cadrul unui companii de succes, pentru a se dedica familiei și pasiunii sale pentru handmade. Deși de-a lungul timpului a exersat mai multe tehnici, lucrând cu materiale textile și lemn, în cadrul expoziției ne va arăta cum se vede lumea prin ochii săi, cu ajutorul câtorva dintre cele mai recent lucrate tablouri pictate, realizate pe pânză, în culori acrilice. Stilul său delicat și accentele romantice, feminine, vor atrage cu siguranță toate privirile.

7. Grety Marton este o îndrăgostită de zbor, sub toate formele lui – fostă stewardesă, patinator premiat la diverse concursuri de profil, și antrenor de patinaj- poziție care face de asemenea ca noțiuni precum responsabilitatea și dăruirea față de copii să nu-i fie nicidecum străine. În cadrul expoziției, Grety va exemplifica, prin lucrările sale, tehnica Zentangle. Aceasta este o metodă de expresie artistică relativ nouă, extrem de plăcută din punct de vedere estetic și foarte relaxantă, atât pentru cel care o realizează, cât și pentru privitorul suficient de norocos s-o întâlnească.

8. Teo Vidican, sau „cea care pictează fericire”, și-a descoperit pasiunea pentru artele plastice încă de când era mică, urmând mai târziu și studiile unui liceu vocațional, în acest sens. Deși ulterior a ales o altă cale din punct de vedere profesional – cea a Psihologiei – dragostea pentru pictură a însoțit-o oriunde au purtat-o pașii. Actualmente mămică a doi băieți minunați, Teo vine să ne bucure și pe noi cu ocazia expozitiei, prin câteva tablouri realizate in culori acrilice pe pânză.

9. Izabela Igna este farmacist, în viata de zi cu zi, super mămică de Alex și reprezentant al unei arte pe cât de inedite, pe atât de spectaculoase – broderia modernă. Împletind pasiunea pentru tehnica handmade și cea pentru lucrul cu mărgele, Izabela reușește cu un ac și o ață să creeze adevărate bijuterii pe gherghef. După cum spune chiar autoarea, broderia moderna întrunește într-un tablou/ gherghef mai multe stiluri de cusături printre care: running stitch, lace running, tulip, french knot, dutch knot, chain, satin, heringbone, etc, iar expunerea broderiei se face chiar în ghergheful de lucru, folosit ca suport al minunatelor lucrări ce redau aerul noutății unei tehnici vechi de când lumea.

10. Alexandra Petrindean este mămica fericită a lui Rareș care, pasionată fiind de handmade, își mai găsește de câțiva ani încoace timp cât să dedice și dragelor sale lucrări romantice, în stil vintage/ shabby chic, realizate prin tehnica decoupage. Alexandra este realmente motivată în arta sa, vazând pe lângă latura pur estetica a decorațiunilor, și posibilitatea dăruirii unei noi funcționalități si unei înfățișări cât mai atractive, totodată, unor obiecte altfel abandonate, uitate, aruncate. Astfel, veți putea vedea, în cadrul expoziției, ce minuni se pot face cu determinare și un plus de creativitate, și câte metode inedite de reciclare există, dacă știi la cine să apelezi.

11. Corina Roba este mămică cu normă întreagă a doi copii minunați, la doar 26 de ani. Deși pregătirea sa profesională este în domeniul economic, marea sa pasiune – pictura – a urmărit-o, încă din copilărie și până astăzi, deschizându-i noi orizonturi. Exersând diverse tehnici și teme, de la abstract și până la personaje de poveste pentru pereții camerelor copiilor, Corina simte că modul său de exprimare capătă astăzi contur mai puternic ca oricând. Astfel că va fi prezentă în cadrul expoziției cu unele dintre cele mai recente lucrări ale sale, realizate în culori acrilice pe canvas.

12. Simona Marginean este absolventă a Facultății de Business, are 33 de ani si este mămica unei fetițe de 4 ani. Fiind pasionată de lucrul de mână, Simona și-a făcut un scop din a descoperi potențialul estetic și funcțional, adeseori rămase neexploatate, ale multor dintre obiectele pe care le întâlnește. Astfel că acum își dedică timpul găsindu-le noi înfățișări, ori realizând de la 0 cadouri personalizate, pe suport de lemn sau sticlă, prin decoupage (tehnica servețelului, transfer foto). Lucrările sale au un aer vintage și delicat, reușind să însufleșească orice spațiu și să împletească vechiul și noul într-un produs aparte, ce surprinde trecerea timpului în cel mai frumos mod cu putință.

13. Moni Chirila este WAHM de Cluj, coordonator local al asociației și, totodată, mamă de doi copii – cei care o învață constant lectia răbdării și a iubirii. Fiind consultant de dezvoltare personală și astrologie chineză, Moni își dorește să ajute oamenii, prin talentul și pregătirea sa, și să deslușească (măcar o parte din) tainele Universului. Lucrările pe care le va expune în cadrul evenimentului sunt realizate pe pânză, în culori acrilice, și caută să transpună, sub ochii privitorului, dimensiunea văzută și nevăzută a Universului, prin jocuri geometrice de culori și semnificații.
––––
Încurajăm orice iubitor de artă să ne treacă pragul, în perioada de desfășurare a expoziției, și să ajute astfel atât la dezvoltarea unei comunități, cât și la promovarea unor artiste pentru care recunoașterea înseamnă, de fiecare dată, mai mult decât validare.

Pentru multe dintre participante, arta înseamnă relaxare și regăsirea de sine la finalul unei zile agitate, pline de provocări cu mâini și picioare mici, dar și un mijloc de a își obține independenta financiară care să le permită „luxul” de a rămâne alături de copiii lor. Considerăm că în ritmul grăbit al vieților pe care le trăim fiecare, în tumultul unei noi zile, acesta este un motiv suficient de bun pentru care să ne oprim puțin în loc, să respirăm de câteva ori în tihnă și să alegem să privim pentru o clipă lumea prin ochii unei mame care își așterne sufletul în fața noastră.

Și tocmai pentru că ne dorim cu ardoare ca acest eveniment să reprezinte și un mijloc de legătură între mămicile creative și iubitorii de artă handmade, vom avea grijă ca în dreptul lucrărilor să poată fi regăsite datele de contact ale fiecăreia dintre autoare. Ba mai mult decât atât, pentru a încuraja și mai mult interacțiunea dintre public și expozant, în sală va fi instalat și un panou de feedback, de care sperăm ca toți vizitatorii să profite pentru a ne împărtăși o sugestie, un mesaj de încurajare sau, de ce nu, o critică constructivă.

Intrarea în cadrul evenimentului este LIBERĂ!

Vă așteptăm cu drag și suflete deschise.

* mai multe informaţii la adresa de email [email protected]

Vezi program> https://www.facebook.com/events/1408938499250837/

Detalii Eveniment

Perioada:
01-10 Septembrie 2018

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL