Feminitate. Cum înţeleg mai bine relaţia cu mama mea. Workshop cu Delia Lungu

Vineri 02 Noiembrie 2018
București

Ca fiice, relaţia cu mama noastră este una dintre cele mai importante relaţii din viaţa noastră.

Workshopul „Mamă şi fiică” ţi se adresează dacă:

  • Relaţia cu mama ta îţi aduce durere în mod repetat.
  • Ţi-ai dorit ca mama să te iubească sau să te aprecieze mai mult. Sau să te accepte aşa cum eşti.
  • Simţi că o parte din credinţele sau părerile mamei au devenit acum ale tale şi te împiedică în dezvoltarea ta.
  • Te străduieşti din răsputeri în viaţa de zi cu zi, dar te blochează de multe ori frica, ruşinea sau vinovăţia.
  • Ai încercat tot ce ai putut ca relaţia cu mama să fie mai bună, dar apar mereu aceleaşi subiecte care provoacă discuţii contradictorii.
  • Ai o relaţie relativ bună cu mama, dar ai senzaţia că în relaţia voastră nu s-au spus anumite lucruri şi asta te blochează.
  • Îţi doreşti ca, în relaţie cu fiica sau fiul tău, să nu transmiţi mai departe moştenirea de la mama ta.

Am învăţat de la mamă ce înseamnă să fii femeie, ce e posibil şi ce este imposibil să facem, ce ne aşteaptă de la noi, cum să ne raportăm la oamenii şi la lucrurile din jur. La corpul nostru, la bărbatul din viaţa noastră, la felul în care ne educăm copiii, la banii noştri. Mama a fost primul nostru model. Am învăţat atâtea lucruri de la ea, încât nu ne mai dăm seama de unde le ştim pentru că acum sunt ale noastre. Din păcate, o parte din aceste credinţe, gânduri sau emoţii mai degrabă ne ţin pe loc şi ne limiteză existenţa. Ne dorim, uneori, să schimbăm ceva în viaţa noastră şi ne este foarte greu. Pentru că suntem prinse în trecutul nostru…

Unele dintre noi am avut o mamă critică. Sau abuzivă. Sau distantă emoţional, nervoasă. Sau narcisică. Dependentă. Posesivă. Depresivă. Sau care ne-a controlat excesiv. Sau care ne-a neglijat în mod repetat. Marele cost pe care îl plătim este cel al durerii, al vinovăţiei, al ruşinii şi suntem nevoite să ne zbatem singure să ne găsim sensul şi locul în lumea asta. Pentru că societatea consideră că este inacceptabil să simţim mânie sau tristeţe către mama care nu a reuşit să ne împlinească nevoile de bază.

Înţelegerea şi acceptarea limitărilor pe care le-a avut mama noastră ne eliberează. Avem ocazia să ne redescoperim ca femei şi să atingem cât mai mult din potenţialul nostru. Putem să avem o viaţă mai bună.

Studiile arată că existenţa oricăror tensiuni recurente în relaţia cu mama ne afectează starea de bine şi este asociată cu simptome ale depresiei. Se pare că relaţia mamă – fiică este mai puternică din acest punct de vedere, decât relaţia dintre mamă şi fiu.

Cine susține cursul: Delia Lungu, psihoterapeut de familie şi de cuplu, www.delialungu.ro

Când? 2 noiembrie 2018, 18.30 – 21.30

Unde? la sediul Mind Eucation Health,  București, sector 2, str. Fabrica de Glucoză nr. 9 B, bloc B, scara A, apartament 102. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera, în blocul de lângă Worldclass și având Random Goodies la parter, respectiv în blocul următor după Mega Image. Chiar în fața scării este un spațiu în aer liber amenajat pentru copii. Până la etajul 1 se urcă cu liftul.)

Pentru înscrieri, completează formularul.

Taxa de înscriere este 150 lei/persoană. Dacă vii împreună cu mama, costul este de 200 de lei pentru amândouă.

Plata taxei se va face prin virament bancar. Detalii în formularul de înscriere.

Te aștept cu drag,
Delia

Pentru mai multe informații, poți să îmi scrii la adresa de e-mail [email protected]

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 02 Noiembrie 2018

Program:
18:30 - 21:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL