Furtunile Emoționale la Copii și Părinți. Eveniment Experiențial despre Cum Ascultăm Emoțiile în Familie

Sâmbătă 16 Iunie 2018
București

Vă invităm, alături de Ravid Aisenman Abramsohn, leader Hand in Hand Parenting din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu și Otilia Mantelers, leader Hand in Hand Parenting în România la un eveniment experiențial despre cum ascultăm emoțiile în familie.

Toți părinții își doresc o relație apropiată cu copiii lor, iar copiii au nevoie încă din momentul concepției de un atașament securizant cu părinții, pentru a se simți bine primiți și pentru a se dezvolta armonios. Necontentit, copilul caută într-un mod mai mult sau mai puțin vădit conectarea cu părintele, deoarece aceasta îi hrănește creierul emoțional, aducându-i în suflet o stare de siguranță profundă. Această siguranță îi permite să simtă cum prezența sa este primită cu brațele deschise de către părinte.

De câțiva ani, părinții din România au venit în contact cu unele din cele mai naturale și mai vindecătoare căi de a se conecta cu copiii lor și cu sine – jocul, timpul special, ascultarea emoțiilor grele, limitele care conduc către cooperare și parteneriatele de ascultare pentru părinți. Toate aceste cinci instrumente au fost promovate în întreaga lume de aproape 30 de ani de către organizația Hand in Hand Parenting, îmbunătățind viața a sute de mii de familii. Calitatea acestei abordări umaniste a relației părinte copil este aceea că este susținută de neuroștiințe și de psihologie, deoarece are la bază un adevăr de necontestat: acela că pentru a crește mari și a-și păstra vitalitatea, indiferent de încercările vieții prin care trec, copiii au nevoie de conectare cu părinții lor. Acest adevăr a fost tradus pentru părinți în cele patru instrumente instrumente de mai sus pentru relația părinte copil și în parteneriatele de ascultare care permit părintelui să aibă grijă de sinele său.

În pofida tuturor informațiilor valoroase pe care le primesc și le asimilează în legătură cu relația parentală, toți părinții știu că pe scena familiei lucrurile nu sunt mereu roz. Așa cum vremea este și însorită, și tulbure, la fel și viața de familie are meteorologia sa. Nu doar copiii au comportamente nerezonabile uneori, ci și părinții. De aceea, în relația părinte copil nu numai copilul are nevoie de grijă și suport emoțional, ci și părintele! De fapt, mai ales părintele!

Ce vei învăța și ce vei trăi în acest eveniment plin de momente practice?

Vei învăța și experimenta profunzimea ascultării, așa cum arată ea ÎN REALITATE în relația părinte-copil!

În acest eveniment experiențial extraordinar, doi instructori cu experiență vastă în lucrul cu familiile, Ravid Aisenman Abramsohn, leader regional Hand in Hand Parenting din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu împreună cu Otilia Mantelers, leader Hand in Hand Parenting în România vor prezenta cele patru instrumente de conectare nu doar teoretic, ci în special cu ajutorul multor demonstrații live și exemple concrete. Astfel, publicul va pune cele mai arzătoare întrebări legate de sine și copiii lor, iar Ravid și Otilia vor exemplifica concret cum pot acționa părinții.

– Timpul special – este un interval de timp în care copilul îi arată părintelui calea prin care acesta poate ajunge la sufletul lui. Un timp plin de creativitate și, apropiere în care copilul are control deplin, asemănător unui boost de vitamine.
– Jocul – cel mai natural limbaj de comunicare, învățare și explorare a sinelui folosit de către copii. Jocul părinte copil are puteri de vindecare a rănilor sufletești, de apropiere și de restaurare a puterii interioare.
– Limitele – un instrument extrem de benefic pentru copil atunci când cortexul prefrontal se oprește, iar comportamentul acestuia devine nerezonabil pentru cei din jur sau pentru sine.
– Ascultarea emoțiilor grele – Paul Tillich spunea că ascultarea înseamnă iubire. Ascultarea emoțiilor grele precum furia, spaima, frica sau tristețea reprezintă o ancoră pentru copil, deoarece acesta învață că oricât de grele sunt încercările vieții, el le poate depăși atunci când este conținut de către un adult puternic și răbdător. Această conținere și ascultare din partea părintelui îl împuternicește mai târziu pe copil să se auto-regleze emoțional.

Toate aceste patru instrumente de conectare vor fi demonstrate de către cei doi speakeri, ceea ce conferă natura experiențială a evenimentului!

Și pentru că în avion părintele își pune primul masca de oxigen și abia apoi o pune copilului, tot la fel pe tot parcursul conferinței în centrul atenției va sta părintele cu sinele și lumea sa interioară. A fi părinte este cea mai grea meserie din lume, deoarece toate rănile emoționale din copilărie pe care părinții le poartă cu sine sunt inconștient aduse de copii la suprafață. Deși dorim să fim blânzi, buni, puternici și răbdători, uneori furia și frica ne copleșesc și ne împiedică să fim așa cum copiii noștri au nevoie. Astfel, Otilia și Ravid vor face sesiuni de listening partenership cu publicul, urmărind să creeze o comunitate puternică de părinți care să practice acest instrument atât de benefic și util, complementar terapiei. Pe lângă listening partnership, părinții vor experimenta în perechi de câte doi și timpul special adult cu adult, pentru a simți cât de bine e să aibă cineva grijă de tine și să te accepte cu toata ființa. Din experiența lui Ravid și a Otiliei, timpul special adult cu adult ajută părintele în a oferi o atenție de mai bună calitate copilului său.

  • Durata evenimentului este de 5 ore.
  • Poți beneficia de reducerea de 50% și poți achiziționa un bilet în sală cu 195 RON o persoană și bilet online cu 120 RON.
  • Detalii și rezervări locuri aici: https://goo.gl/9My9i4
  • Pentru detalii suplimentare: ☎ 0756. 242.667.
  • Unde? Rin Grand Hotel
  • Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1993755524211839/.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 16 Iunie 2018

Program:
10:00 - 15:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL