Istoria povestită copiilor. Lectură & desen

Sâmbătă 26 Mai 2018
București

„Istoria povestită copiilor”, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care prezintă istoria României prin ochii fraților gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găsești și îl deschizi, atunci toate cele care au fost ți se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înțelegi miezul de adevăr al lucrurilor și ajungi să simți că realmente te înrudești cu cei despre care se scrie prin cărțile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveți în voi un ochi special, cu care vă puteți vedea strămoșii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere și povești fabuloase. Trebuie doar să căutați în voi ochiul acesta și apoi să priviți filmele dintre paginile cărților.” (Simona Antonescu)

Simona Antonescu s-a născut la Galați, dar și-a petrecut copilăria pe dealurile din Tintea, Prahova. Materia ei preferată la școală era limba română și, pentru că a visat dintotdeauna să se facă scriitoare, avea nenumărate caiete cu povești și poezii în care scria. A durat, însă, destul de mult până și-a făcut curaj să scrie prima carte: „Fotograful Curții Regale” . După ea au urmat „Darul lui Serafim si Hanul lui Manuc”. Îi plac anotimpurile calde și uscate, muntele mai mult decât marea, diminețile mai mult decât serile și merele mai mult decat orice alte fructe. Adoră înghețata de fistic învelită în ciocolată. Când e trista, foarte rar și întotdeauna în zile de luni, bea sirop de zmeura și îi trece.

Alexia Udriște s-a născut în Craiova, dar a copilărit și pe malul Dunării, printre cărți cu povești și ilustrații. Desenează de când se știe, însă nu a avut curajul să viseze că poate face o meserie din asta. Ilustrația de carte a devenit o plăcere nevinovată printre proiectele sale, la care revine mereu cu inima deschisă și cu dorința de a experimenta. Dintre cărțile ilustrate de ea: „Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat” (Iulian Tanase), „Sarea în bucate” (după Petre Ispirescu), „Cartea curajului” (Adina Rosetti) s.a.
Bea mai mult ceai negru decât este recomandat și visează să aibă un atelier într-o seră. Până una alta, ilustrează și brodează povești în felurite forme, pe hârtie și pe carton, pe plapumi și perne, pe ceșcuțe și farfurii, umplând astfel lumea de culoare și lumină.

Unde? Muzeul Naţional al Literaturii Române, Nicolae Crețulescu 8

#copiiivinlaMNLR #istoriapentrucopii

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 26 Mai 2018

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL