Jules Verne și invențiile extraordinare din epoca 1900. Atelier pentru copii

11:00 - 12:00
Saturday 19 November 2016
București

Jules Verne și invențiile extraordinare din epoca 1900. Atelier de cultura generala pentru copii cu varsta intre 8 si 13 ani.

Dragi copii, cu siguranță ați auzit de scriitorul francez Jules Verne (1828-1905), iar mulți dintre voi poate au și început să îi citescă romanele. Dar ca să înțelegem mai bine călătoriile și aventurile fantastice imaginate de romancier, trebuie să ne oprim asupra epocii în care a trăit.

Veți fi uimiți să aflați că Insula misterioasă, 20.ooo de leghe sub mări, Ocolul pământului în 80 de zile, De la pâmânt la lună au fost inspirate de modul în care vedeau oamenii de atunci viitorul și, mai ales, noile descoperiri tehnice de la sfârșitul secolului XIX (fotografia, automobilul, cinematograful, telefonul). În jurul anului 1900, nenumărate descoperiri i-au făcut pe străbunicii noștri să se gândească la viitor și să înceapă să născocească tot felul de povești și imagini legate de vremurile care vor veni. Așa au apărut aventuri fantastice, călătorii inimaginabile și tot felul de locuri misterioase, unde nu se putea ajunge decât cu ajutorul unor nave inventate de învățați plini de multă imaginație și curaj.

Dacă vreți să aflați cum arăta lumea care l-a inspirat pe Jules Verne, să înțelegeți mai bine de ce și-a imaginat așa viitorul și ce este un roman science-fiction, vă invit la un atelier interactiv. Ne vom amuza, împreună, cu nenumărate desene, fotografii și invenții din epocă, vom descoperi ce este un gramofon, cum arăta primul telefon, vom viziona și comenta un film faimos, inspirat de un roman a lui Verne (Georges Méliès, Voyage dans la Lune/Călătorie pe Lună, 1902) și nu vom uita nici de câteva experimente inedite, din epocă.

Atelierul se adresează tuturor copiilor curioși, care doresc să descopere și să înțeleagă universul lui Jules Verne dintr-o perspectivă interdisciplinară. Nu ne vom opri doar asupra fenomenelor ce țin de fantastic, ci vom încerca să încadrăm aventurile eroilor într-un context socio-cultural.

Detalii:

  • Cost: 40 ron
  • Cost redus (card fidelitate): 35 ron
  • Numar maxim persoane: 20

Va puteti inscrie la atelierele pentru copii prin email la [email protected].

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 19 November 2016

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL