Kinodiseea Altfel. Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr 2022

21-24 Aprilie 2022
București

KINOdiseea Altfel revine cu filme distractive, educative şi optimiste pentru copii şi părinţi. Cu mic, cu mare, spectatorii vor avea ocazia să(re)vadă o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2021 la ARCUB – Sala Mare (Strada Lipscani nr. 84 – 90, București), în perioada 21-24 aprilie.

În contextual acestei perioade, este foarte important să aducem zâmbete și bucurie tuturor copiilor. Asociația Culturală Metropolis vine în sprijinul insituțiilor de stat și asociațiilor care au în grijă sau administrează centre de refugiați sau centre de plasament (case de copii) prin oferirea de locuri rezervate la toate proiecțiile și subtitrarea filmelor în limba ucraineană.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul debutează joi 21 aprilie la ora 18:30 cu filmul Peter Rabbit: The Runaway (audiență generală/durată 90 minute/dublat în limba română și subtitrat în limba ucraineană) Peter Rabbit, adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, revine pe ecrane cu un nou capitol. Ajuns la oraș, se bucură de aventură și își face prieteni noi: iepurele vagabond Barnabas, şobolanul rotofei Samuel Whiskers şi felinele infractoare: Tom Kitten şi Mittens. Noii camarazi îi apreciază poznele și Peter se simte, în sfârșit, acceptat, dar noul anturaj este cam dubios și îl bagă în belele. Va reuși oare să scape de influențele negative și să se reunească cu ceilalți iepurași și să restabilească armonia? O poveste despre identitate, cu aventuri comice și lecții valoroase pentru copii.

Vineri începând cu ora 11:00, toți copiii vor cânta alături de Buster Moon (Matthew McConaughey) un koala stilat și un optimist incorigibil în “Sing-Hai să cântăm” (durata 110 minute/audiență generală/dublat în limba romană și subtitrat în limba ucraineană). Filmul a primit două nominalizări la Globul de Aur pentru cel mai bun film de animatie și pentru cel mai bun cântec original.

Sâmbătă 23 aprilie, ora 11:00, filmul de animație Encanto (durată 99 minute/audiență generală/dublat în limba romană și subtitrat în limba ucraineană), va prezenta povestea unei fete din Columbia, pe nume Mirabel, care se confruntă cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. O poveste magică și plină de culoare care a câștigat Globul de Aur și Premiul Oscar (2022) și pentru cel mai bun film de animatie.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

HopȚop (audiență generală/durată 92 minute/dublat în limba română și subtitrat în limba ucraineană) va încheia seria proiecțiilor KINOdiseea Altfel. La ora 11:00 va începe povestea de aventură și comedie regizată de Tim Hill, care se petrece departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paştelui, unde se află o fabuloasă fabrică de dulciuri. Trei sute şaizeci şi cinci de zile pe an, Iepuraşul de Paşte domneşte peste o echipă de iepuraşi şi de pui care pregătesc coşuri umplute cu bomboane pentru a fi trimise copiilor din toată lumea în dimineaţa de Paşte.

Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze episoade din serialul online „2 minute cu Amy“, o invitație pentru cei mici de a porni într-o călătorie imaginară pe toate continentele, unde vor afla ce lucruri interesante reciclează oamenii din alte părţi ale lumii: de la orchestra din Paraguay care cântă la instrumente făcute din deşeuri şi până în satul japonez unde locuitorii sortează deşeurile pe 45 de categorii. Proiect de educație ecologică susținut de Asociația Environ, sponsorul ediției KINOdiseea Altfel.

Detalii Eveniment

Perioada:
21-24 Aprilie 2022

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL