Mareele de primăvară ale unei fete cuminți. Spectacol @CORP2021

Miercuri 01 Septembrie 2021
București

Mareele de primăvară ale unei fete cuminți, performance în aer liber
1 septembrie, ora 19:00
Parcul Carol

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică lansează la București pe 31 august evenimentul CORP2021 care marchează închiderea programului “4 Corpuri | Colectiv pentru Dans” dar și lansarea unei noi stagiuni de dans contemporan la București.

“Mareele de primăvară ale unei fete cuminți” spune povestea unei mame care a înnebunit într-o zi de toamnă. Performance-ul expune diferite puncte de vedere asupra nebuniei, a felului în care ”nebunul” este văzut social, precum și a felului în care el se simte în raport cu ceilalți. Eticheta ”nebunului” te poate plasa în raporturi diverse cu lumea ”normală”: o problemă care trebuie rezolvată, un izvor de creativitate, o oglindă a disfuncțiilor sociale, un obstacol de evitat, un amalgam de incoerențe. În discursul ei, Alexandra integrează atât memoria personală, cât și fragmente din memoriile cu care s-a întâlnit de-a lungul acestei cercetări.

“Mareele de primăvară ale unei fete cuminți”
Concept și interpretare: Alexandra Bălășoiu
Artist vizual: Amalia Dulhan

“Mareele de primăvară ale unei fete cuminți” este o producție Indie Box creată în cadrul din programului 4 Corpuri – colectiv pentru dans, un program multianual coordonat de Fundația Gabriela Tudor și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

* * *

Spectacolul este programat în cadrul evenimentului CORP2021, organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu ARCUB, Goethe Institute Bukarest, Indie Box și Asociația Delazero în închiderea programului “4 Corpuri | Colectiv pentru dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

CORP 2021 este o platformă de evenimente diverse – premiere coregrafice prezentate live la ARCUB și Goethe Institute, intervenții performative în spațiul urban în Parcul Carol și creații digitale ce își propun să prezinte publicul larg ultimele creații realizate de artiștii AREAL. Spectacolele prezentate permit reperarea mai multor teme comune cu caracter universal – normalitatea/ ”nebunia”, relația cu corpul în comunitate și în intimitate, efectele tehnologiei sau (non)feminitatea.

Programul întregului eveniment:
https://www.facebook.com/events/1409331679438945

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un studio deschis cercetării și colaborării, care susține creația artistică, formarea profesională și dialogul între artiști, public și scena de dans contemporan. Spațiul creează contexte, oferă resurse și susține mobilitatea profesioniștilor dansului în vederea dezvoltării sectorului coregrafic din București.

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 01 Septembrie 2021

Program:
De la 19:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Parcul Carol. Parc Kid-friendly în Bucuresti, Sectorul 4

Județ:
Bucharest

Oraș:
Bucharest

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL