Mărunțilă și Bancnoțilă. Spectacol de teatru gratuit 5-11 ani

18:00 - 19:00
Vineri 09 Iunie 2023
București

“Educația financiară este esențială pentru copii. Prin povești putem să le transmitem principii sănătoase despre prosperitate și bani. Povestea lui Mărunțilă și Bancnoțilă este perfectă în acest sens.” Roxana Bucur

🎭Așadar vă așteptăm la teatru cu cei mici pe data de 9 iunie 2023, de la ora 18:00, la sediul Fundației CCU (Strada Progresului, nr. 134-138, sector 5, București), alături de Roxana Bucur, autorul piesei de teatru și actorii trupei MiniRicii.

Distribuție: Vlad Andrei, Viorica Bulgac, Cosmin Crețu, Aurelian Culea, Sabina Mitrea.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dar și părinților de toate vârstele. 🙂

🔻 Evenimentul este GRATUIT, însă pe parcursul spectacolului se pot face donații pentru proiectul “Digitalizarea Școlilor” din mediul rural.

🧚‍♀️Povestea unui tărâm magic, a unui regat mare și bogat învecinat cu alt regat sărac, o lume ideală unde cei care știu să-și valorifice munca și să-și păstreze rezervele vor prospera pe măsură, comparativ cu cei risipitori ce se bucură de bogăție pentru o scurtă perioadă dar care vor rămâne fără nicio rezervă pentru viitor.

O poveste construită pentru educația financiară a copiilor. Folosind elementele specifice basmelor, personaje rupte din povești binecunoscute puse în evidență prin intermediul antagoniei bine-rău, Bancnoțilă și Mărunțilă este un spectacol destinat copiilor cu vărsta cuprinsă între 5-11 ani.
🛕În regatul bogat toată lumea avea de toate, nimeni nu ducea lipsă de nimic. Regele și regina aveau un băiat pe nume Bancnoțilă, care, de câte ori făcea o faptă bună, primea ca recompensă o bancnotă de valoare mare pe care o cheltuia numaidecât pe orice lucru, fără să-i dea o importanță, pentru că era obișnuit să primească mai mult decât merita.

În regatul sărac lumea era mult mai muncitoare dar veniturile lor erau mai mici. În schimb știau să prețuiască fiecare bănuț iar modelul de economisire venea de la cei ce guvernau regatul.

Inclusiv băiatul lor, Mărunțilă, era obișnuit să strângă fiecare monedă pe care o primea ca recompensă pentru hărnicia lui. Deși se jucau în fiecare zi cei doi prințișori erau foarte diferiți.

Anii au trecut, copiii au crescut iar situația economică a regatelor a devenit egală. Ceea ce unii risipeau, ceilalți valorificau.
👑Când prinții au devenit numai buni de însurătoare o prințesă din ținutul veșnic bogat urma să fie pețită însă cel care era mai avut și știa cum să folosească puterea bogăției urma să-i devină soț și rege peste ținutul nemuritor prosper.

Astfel, Mărunțilă, deși provenea dintr-un regat mai mic, era mult mai avut decât Bancnoțilă la vârsta însurătorii care aproape că adusese regatul său în sapă de lemn.

Dar pentru că era și foarte inimos, Mărunțilă îi oferă lui Bancnoțilă câteva lecții utile și principii sănătoase astfel că acesta în scurt timp se pune pe picioare iar regatul său începe să prospere din nou.

✨Beneficiile unui spectacol pentru copii educativ în domeniul financiar:

• prin intermendiul spectacolului copiii pot identifica și înțelege mai bine mesajul educativ transmis.
• personajele au rolul de a capta atenția copiilor, astfel comportamentul și atitudinea lor vor evidenția mult mai clar mesajul transmis prin poveste.
• copiii au nevoie de o educație în domeniul financiar care de multe ori lipsește sau e prost înțeleasă atunci când nu e valorificată printr-un limbaj adecvat vârstei lor.
• este un spectacol inedit, cu personaje hazlii, cu cântece și dansuri ce vor ilustra întocmai starea și situațiile din poveste.
• este primul spectacol de acest tip și cu un astfel de mesaj, personalizat pentru copiii din România, cu un mare potențial și impact.
În cadrul evenimentului, copiii și părinții vor primi fișe de lucru pentru ca activitatea să fie cât mai interactivă.

📌 Locul de desfășurare:

• Spectacolul va fi jucat în Sala Mihai Eminescu, la sediul Fundației CCU – Strada Progresului, nr. 134-138, Sector 5, București.

♦Autor poveste Bacnoțilă și Mărunțilă: Roxana Bucur
♦Regie și scenariu: Virginia Vasilache
♦Interpreți: actori ai trupei Miniricii

Vă așteptăm cu mic, cu mare la un spectacol educativ din care puteți învăța lucruri esențiale despre educația financiară!😉

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Detalii: https://www.facebook.com/events/708054237760192/

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 09 Iunie 2023

Program:
18:00 - 19:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL