Recomandări de muzee kid-friendly la care mici și mari sunt așteptați cu expoziții, ateliere, spectacole și în unele cazuri chiar cu spațiu de joacă indoor sau outdoor!
Dacă îți dorești să mergi într-un loc special încărcat de istorie și unde să vă bucurați în familie de exponate diverse sau chiar activități diverse pentru copii și părinți, o soluție este să alegeți unul dintre numeroasele muzee kid-friendly de pe harta muzeelor din București. Petrece împreună cu copilul o zi în care acesta va învăța ceva nou sau se va bucura de colecțiile muzeelor din București.
RECOMANDĂRI DE MUZEE KID-FRIENDLY
–
1.
Muzeul Antipa
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul National de Istorie Naturală “Grigore Antipa” este unul dintre cele mai iubite muzee de către cei mici. În prezent adăpostește peste 2,000,000 de exponate din patrimoniul natural naţional şi mondial. Misiunea muzeului este de a sensibiliza publicul faţă de probleme legate de protecţia mediului, a speciilor şi a habitatelor.
Vezi detaliile evenimentului Noaptea Muzeelor 2019 la Antipa!
DETALII–
2.
Muzeul Țăranului Român
– muzeu kid-friendly în centrul Bucureștiului –
Muzeul oferă celor mici ateliere de după sau în loc de școală: desen, pictură pe diverse suporturi, cusături, colaj, țesături fel de fel, povești – povești jucate, interpretate, ilustrate, animate, ceva despre muzeu și modelaj în ceară sau lut, hârtie manuală. Cu restaurant, cinematograf și curte, locație este fără îndoială preferată de mulți părinți din București.
Vezi detaliile evenimentului Noaptea Muzeelor 2019 la Muzeul Țăranului!
Îți recomandăm: Harta Muzeelor din București. Lista Completă de Muzee și Case Memoriale
3.
Muzeul Național al Literaturii Romane
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul National al Literaturii Romane te așteaptă în București cu expoziții, ateliere, spectacole printre care vei regăsi, dacă urmărești evenimentele organizate în locație, și activități pentru cei mici.
Îți recomandăm: 20+ Restaurante cu Loc de Joacă pentru Copii în Bucuresti
4.
Gradina Botanică “Dimitrie Brandza”
– grădină-muzeu kid-friendly în București –
Înfiinţată în 1860, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este o instituție de învățământ, educație, cercetare și cultură. Aceasta gestionează colecţii de plante (vii şi conservate), pe care le foloseşte în scopul instruirii studenţilor, cercetării stiinţifice, a conservării fitodiversităţii, educaţiei pentru mediu şi informării publicului. Colecțiile cuprind peste 3500 unităţi taxonomice, iar Herbarul General adăposteşte peste 300.000 specimene.
Grădina Botanică găzduiește programe pentru copii care au ca scop explorarea şi investigarea lumii plantelor, a relaţiei acestora cu alte organisme în vederea înţelegerii lumii vii, a locului nostru în natură, a necesităţii protejării naturii. În 2019 se derulează programul Micul botanist, ce urmăreşte dezvoltarea unor atitudini şi valori precum curiozitatea, spiritul de observaţie şi receptivitatea copiilor, spiritul de investigaţie, respectul faţă de plante şi de orice altă formă de viaţă, cooperarea, dar şi toleranţa faţă de opiniile altora, preocuparea pentru un mod de hrănire sănătos, grija faţă de natură. Preşcolari şi şcolari de minim 5 ani sunt așteptați în fiecare joi, în intervalul orar 9:00-14:00, durata unei activităţi fiind de 40 – 60 minute.
Îți recomandăm: Miniatur Wonderland. Incredibila Lume Miniaturală din Hamburg
5.
Muzeul National de Arta Contemporană
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul Național de Artă Contemporană din România s-a profilat ca o instituție vie, dedicată expunerii, cercetării și promovării artei contemporane românești.MNAC găzduiește periodic întâlniri cu artiștii, performanțe, spectacole, festivaluri și ateliere pentru copii și adulți.
Vezi detaliile evenimentului MNAC @Noaptea Muzeelor 2019.
–
6.
Muzeul National Tehnic “Prof. Ing. Dimitrie Leonida”
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida este primul muzeu tehnic din România, fondat în anul 1909 de inginerul Dimitrie Leonida, după modelul Muzeului Transportului din Berlin. Din punct de vedere tematic, muzeul este organizat în sectoare pe ramuri de activitate tehnico–ştiinţifică. Când a înfiinţat muzeul, Dimitrie Leonida considera că muzeul trebuie să fie “o şcoală a şcolilor, unde fiecare poate vedea şi acţiona piesele, vizualiza fenomenele”. Muzeul este amenajat ca un adevărat atelier şcoală şi permite organizarea de activităţi didactice şi educative sub diverse forme.
Noaptea Muzeelor la Muzeul National Tehnic
Muzeul implineste 110 ani de la infiintarea sa prin sarguinta inimosului ing. Dimitrie Leonida. La aceasta data importanta, pentru noi, institutiile muzeale, intelegem sa cinstim istoria si originea. Expozitia “Muzeul Tehnic in imagini – 110 ani de existenta” isi deschide portile pe 18 MAI si va asteapta sa o vizionati pana pe 14 IULIE. Programul de vizitare pentru data de 18 Mai este intre orele 11-20, ultima intrare la ora 19. De la ora 16 la ora 20 intrarea este gratuita.
Îți recomandăm: 99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior
7.
Muzeul CFR
– Muzeu Kid-Friendly în București –
Muzeul CFR ne poartă atât prin istoria căilor ferate române şi a tehnologiei utilizate în trecut, cât şi prin istoria mai recentă în care companiile de stat nu reuşeau să se restructureze şi să ofere un serviciu de calitate. Pentru copii cea mai interesantă atracție a muzeului este fără îndoială diorama. Inaugurată în 2012, diorama demonstrativă de traseu feroviar românesc este realizată la scara 1:87 și este cea mai mare din sud-estul Europei. Comandată prin computer, diorama cuprinde locomotive și vagoane în mișcare, pe trasee de cale ferată normală și îngustă, pe o lungime mai mare de 14 m şi lăţime de 4 m. Vezi de ce să mergi cu copilul la Muzeul CFR.
Programul muzeului cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2019 din 18 mai este 20:00 – 03:00 iar intrarea este liberă.
8.
Biblioteca Națională a României –
Ludoteca Apolodor din Labrador
Biblioteca Națională a României le oferă celor mici prin proiectul Ludoteca „Apolodor din Labradorˮ un spațiu de educație prin joc pentru copiii preșcolari (4-6 ani). Acesta se găsește la mezanin, corp A, cam. 01 și oferî o cuprafață de 200 m².
Ludoteca oferă un program de ateliere de lectură și de creație pentru copii preșcolari, atât cu caracter permanent, cât și ocazional, susținute și dezvoltate fie de bibliotecari, fie în parteneriat cu organizații culturale și/sau specializate în activități educaționale pentru copii. Având un format de lecție interactivă, atelierele își propun să apropie preșcolarii de bibliotecă, să le ofere posibilitatea de a trăi experienţe noi de joc şi învățare, alături de părinți și bunici, prin cunoașterea bogăției culturale şi estetice a bibliotecii.
Nu uităm că Biblioteca Naţională a României oferă copiilor o colecție bogată de cărți, audio-book-uri, filme, CD-uri, DVD-uri, discuri pe vinil etc.
Îți recomandăm: 35 de Biblioteci Publice Gratuite în Bucureşti