Noaptea Institutelor Culturale la Bucuresti 19-20 iunie 2015

19-20 Iunie 2015
București

Vineri 19 iunie 2015 are loc evenimentul cultural  –  Noaptea Institutelor Culturale la Bucuresti

colaj noaptea institutelor culturale

Pe 19 iunie, institutele și centrele culturale membre ale Clusterului EUNIC București și partenerii lor vă dau întâlnire la cea de-a noua ediție a Nopții Institutelor Culturale la București!

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale), coordonat în 2015 de Institutul Francez din București și organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegația Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez din București, Institutul Italian de Cultură și Institutul Polonez din România, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Evenimentul este susținut de către Europa FM.

Noaptea Institutelor Culturale Bucuresti 2015

Programul evenimentelor la Institul Francez din Bucuresti

18.00 – 19:00 Atelier despre fabricarea cărților (Mediateca pentru copii)

18.30 – 20:30 Atelier video interactiv de grafică de carte (Atrium)

19.30 – 20:30 Gustări filosofice (Mediateca pentru copii)

19.00 – 20:00 Spectacol de teatru «Waterloo» cu Mihai Gruia Sandu, oferit de Delegația Valonia – Bruxelles (Cinema Elvire Popesco)

20.00-21:30 Film surpriză ! (Cinema Elvire Popesco)

20.30-22:30 AVANPREMIERĂ – Jocuri video la Institutul Francez – Descoperiți Parisul prin jocul Assasin’s Creed (Mediateca pentru copii)

21.30 – 23:00 Fanfara KAFi Franța (curtea Institutului)

23.00 – 02:00 Ritmuri alese cu Dar Adal terasa Institutului)

 

Programul evenimentelor la British Council Bucuresti

Muzică și poezii scoțiene, bucătărie tradițională britanică, folk irlandez, introducere în cultura galeză, filme britanice, specialități culinare indiene, muzică contemporană britanică – indie, grime, dubstep, folk, soul, electro and everything else in between!

Pe toate le găsiți la British Council, la Noaptea Institutelor Culturale, când vom sărbători frumusețea diversității culturale a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Vă aşteptăm vineri, 19 iunie, începând cu ora 18:30, la sediul nostru din Calea Dorobanţilor 14!

 

Noaptea Institutelor Culturale Bucuresti 19 iunie 2015

Program evenimente

18:00 – 22:00 (Curte / Courtyard)
Bucătărie tradiţională britanică / Traditional British cooking
Pictură Henna / Henna painting
Specialităţi culinare indiene / Indian specialties

18:00 – 18:30 (Biblioteca @British / Library)
Poezie scoțiană (Robert Burns) și vânătoare de comori / Scottish poetry (Robert Burns) and Treasure Hunt

18:30 – 19:30 – (Curte / Courtyard)
Introducere în cultura galeză / Introduction to Gaelic culture

19:30 – 20:30 (Biblioteca @British / Library)
Videoconferință cu reputatul lingvist David Crystal – ”Accente ale limbii engleze” / Videoconference with David Crystal – „English Accents”

19:30 – 20:30 – (Curte /Courtyard)
Atelier de gătit mici delicii culinare britanice / Cooking workshop – Small British culinary delights

20:30 – 21:45 – (Biblioteca @British / Library)
Book Club – ”Chemarea cucului”, de Robert Galbraith / Book Club – „The Cuckoo’s Calling” by Robert Galbraith

21:30 – 22:30 – (Curte / Courtyard)
Concert de muzică scoțiană / Scottish music concert

21:30 – 23:30 – (Sălile Glasgow și Edinburgh)
Proiecție de film: „My Brother, the Devil” (2012, regia Sally El Hosaini) / Film screening „My Brother, the Devil”

22:30 – 23:30 – (Sălile Belfast și Cardiff)
Proiecție de film: „Jeremy Deller” (2011, regia Jack Cocker) / Film screening „Jeremy Deller”

23:30 – 00:30 – (Sălile Glasgow și Edinburgh)
Selecție de filme Kinofest / Kinofest film screenings

22:30 – 01:30 – (Curte / Courtyard)
Party ”MUSIC IS GREAT Britain”

Detalii pe http://bit.ly/1IiAoS4


Programul evenimentelor la Centrul Ceh Bucuresti

DISCOTECĂ /// muzică cehoslovacă din anii ’60 – ’90
Vinyl dj set, disco, czech-pop, funk, groove, electro-pop, ultradisco, moog-disco
Pe 19 iunie, între 22:00 și 1:00, în Grădina de beton a Centrului Ceh.

Intrare liberă.
Un eveniment susținut de Staropramen.
Evenimentul este parte din Noaptea Institutelor Culturale. Program complet aici: http://www.czech-it.ro/noaptea-institutelor-culturale-centrul-ceh-2.html


Programul evenimentelor la Noaptea Institutelor Culturale la Centrul Maghiar Bucuresti

institutul maghiarEveniment gastronomic, expoziţie de produse hand-made, concert de muzică clasică, dansuri populare, workshopuri, outdoor light design, Midnight Gulaş, concursuri şi multe altele: iată cu ce îi aşteptăm pe cei care doresc să petreacă alături de noi o noapte fierbinte de iunie!

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti

str. Gina Patrichi nr. 8

Program evenimente

16.00: Expoziţie de produse hand-made din Kalocsa (Ungaria)

17.00: Atelier creativ I Love Kalocsa: pictură, broderie, ouă încondeiate.

17.00: Workshop cu Méhkas Dia Projekt: pictură pe sticlă. Lucrările vor fi proiectate pe durata nopţii pe pereţii exteriori ai institutului.
18.30: Vernisaj I Love Kalocsa
expoziţie de fotografii, produse hand-made, veşminte tradiţionale
Zona Kalocsa din Ungaria este renumită pentru ornamentica florală viu colorată. Aceste modele artizanale sunt aplicate pe toate suporturile posibile din viaţa de zi cu zi: îmbrăcăminte, accesorii, broderii, mobilă, design interior etc.
19.00: Concert de pian: Cătălin Răducanu
Cătălin Răducanu este student în anul III la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa de pian a maestrului Viniciu Moroianu. Câştigător al Premiului III la ediţia a X-a a Festivalului Muzicii Maghiare (2014), îşi îmbogăţeşte permanent repertoriul cu piese din literatura muzicală maghiară. Astfel în programul acestui recital Cătălin va  interpreta Două dansuri româneşti op. 8a de Bartók Béla, alături de Fantezia op. 17 de Robert Schumann şi Sonata nr. 7 op. 83 de Serghei Prokofiev.
20.00: Familia Tóth de Örkény István
spectacol lectură
Regia: Kovács Zsuzsánna
„Iar dacă suntem iar împreună… v-aş propune ceva… N-aţi vrea să facem câteva cutii?”
22.00: Méhkas Dia Projekt: Institutul maghiar din Bucureşti se îmbracă în veşminte luminoase: pictură arhitecturală cu lumini pe pereţii exteriori ai institutului.
22.30: I Love Kalocsa Dance: spectacol de gală urmat de dansuri cu publicul doritor până la miezul nopţii.
La miezul nopţii tragem la sorţi câştigătorii quiz-ului despre Ungaria şi cultura maghiară, iar cu Midnight gulaşul nu mai aşteptăm până la miezul nopţii, va fi disponibil pe toată durata evenimentului!


Program complet pe: http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/19-iunie-2015/


Programul evenimentelor la Institutul Cultural Român Bucuresti

Institutul Cultural Român vă așteaptă la sediul din Aleea Alexandru nr. 38 cu un program extins, presărat cu momente artistice diverse: o expoziție-capsulă care prezintă câteva dintre cele mai importante proiecte de design românesc recente, incluse în cadrul evenimentului „Romanian Design Week”, teatru nonverbal pentru copii cu vârste de la 1 la 3 ani, un concert susținut de „Electric Brother Live Band”, un performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi și proiecția celor mai recente scurtmetraje românești prezentate în cadrul secțiunii „Short Film Corner” a Festivalului Internațional de Film de la Cannes 2015. Oferta culturală va fi completată de surprize culinare.

VINERI, 19 IUNIE 2015

17:00 – Sediul ICR // Expoziție-capsulă „Romanian Design Week”
Expoziția prezintă câteva dintre cele mai importante proiecte de design românesc, arătând atât impactul acestora, cât și exemple de practici relevante pentru stadiul în care se află industriile creative din România în 2015.

Romanian Design Week (RDW) este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Printr-un eveniment care are loc anual în București, RDW trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia, iar prin expozițiile itinerante, RDW își asumă misiunea de a promova designerii români atât în țară, cât și dincolo de granițe. Mai multe detalii despre proiectul Romanian Design Week: www.institute.ro.

Romanian Design Week este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

18:30 – Grădina ICR // Joc în verde – Spectacol de teatru nonverbal pentru copii (1-3 ani) susținut de Asociația Da’DeCe și ArtelierD

Spectacolul este regizat de Daniela Mișcov, iar interpreta unică, prietena jucăușă a copiilor, este actrița Ana Maria Calița.

20:30 – Sediul ICR // Performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi, eveniment organizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din București.

Ziya Azazi a studiat la Istanbul și a lucrat cu prestigioase companii de dans din Viena cum ar fi: Tanz Atelier Sebastian Prantl, Tanz Hotel și Willi Dorner. În programul său, Ziya Azazi combină experimentalismul și repetiția, tipice dansului dervișilor, cu elemente emoționale și artistice proprii.

21:30 – Grădina ICR // Concert „Electric Brother Live Band”

„Electric Brother Live Band” este o formulă extinsă în care Electric Brother invită în scenă artişti ce provin din diferite zone muzicale: Elena Moroşanu şi Ana-Cristina Leonte (voce, soliste ale trupei Blue Noise), Alexandru Anastasiu (vibrafon, solist instrumentist în Orchestra Națională Radio), Tavi Scurtu (baterie, drum machine), Austin Mitchell (chitară bas, electronice). Piesele sunt compoziții semnate Cristian Ștefanescu (Electric Brother), in variante extinse cu improvizații și schimbări stilistice inedite aduse de acești valoroși muzicieni.

23:00 – Sediul ICR // „Romanian Short Waves 8”: proiecția celor mai recente scurtmetraje românești incluse în secţiunea necompetitivă „Short Film Corner” a Festivalului de la Cannes.

Scurtmetrajele din programul „Romanian Short Waves 8” au participat la „Short Film Corner”, secţiunea non-competitivă dedicată profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes. Selecția și prezentarea celor 16 scurtmetraje românești este realizată cu sprijinul Asociației Secvențe.

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/noaptea-institutelor-culturale-la-icr-program-1.html

În program:

Ecouri – R: Dumitru Grosei
Omulan! – R: Matei Branea
Verigheta – R: Gabriel Achim
N-ai fost acolo – R:  Ioana Agatha Păltinel
Imobil – R: Besenyei Katalin
Lumină firavă – R: Florina Dumitrache
LAG – R: Anton Groves & Bogdan Orcula
Blue Spring –  R: Andreea Borţun
Micul tata – R: Ioana Turcan
Dumneavoastră, Tu – R: Bogdan Olteanu
Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu
This Time, Last Year – R: Ana Savin
Puzzled – R: Tudor Botezatu
Cristian – R: Doina Ruști


 Fundația Culturală Greacă, în vizită la Spațiul Public European

Cu prilejul Nopții Institutelor Culturale 2015, Fundația Culturală Greacă vă invită să vizitați expoziția „Monumente paleocreștine și bizantine din Thessalonic”, care va fi deschisă în perioada 19 iunie – 3 iulie la Spațiul Public European. În cadrul evenimentului din data de 19 iunie, va putea fi vizionat documentarul „Întoarcerea”, regia Giorgios Skandalaris, producție DESPRODUCTION & Muzeul Civilizației Bizantine, 2014.

Expoziția prezintă, prin intermediul fotografiilor și al textelor explicative, cincisprezece monumente care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizitatorii expoziției vor putea vedea douăzeci și unu de panouri cu fotografii ce înfățișează monumente din perioada paleocreștină (sec. IV-VI), monumente din perioada bizantină medie (sec. VII-XIII) și monumente din perioada bizantină târzie. Proiectul expoziției a fost inițiat de centrul din Odessa al Fundației Culturale Grecești.

Expoziția „Monumente paleocreștine și bizantine din Thessalonic” este organizată de Fundația Culturală Greacă, cu sprijinul Comisiei Europene.

Spațiul Public European, Str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, București

Inaugurarea va avea loc în data de 19 iulie 2015, începând cu ora 18.30.

Proiect inițiat de Fundația Culturală Greacă din Odessa

Organizatori: Fundația Culturală Greacă și Comisia Europeană

Texte: dr. Flora Karayianni, arheolog

Fotografii: Flora Karayianni, Sofronis Paradisopoulos, Sotiris Haidemenos, Ministerul Culturii, Educației și Cultelor – Arhiva Departamentului IX al Antichităților Bizantine

Curatoriat artistic și prelucrare grafică: AKRON AOTON, Christina Pavlidou, Daniel Cozma.

http://fundatiaculturalagreaca.blogspot.ro/2015/06/noaptea-institutelor-culturale-19-iunie.html


Programul complet se gaseste aici.

 

Detalii Eveniment

Perioada:
19-20 Iunie 2015

Ora incepere:
18:00:00

Ora terminare:
02:00:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL