O vară cât o viață de fluture. Expoziție temporară interactivă de fluturi vii la Muzeul Antipa

Joi 18 Iulie 2024
București

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să explorați lumea magică a fluturilor exotici în cadrul expoziției temporare 🦋„O vară cât o viață de fluture”, 🦋care se deschide pe 18 iunie 2024 în sera special amenajată din grădina Muzeului Antipa!

🌏În acest an, veți putea admira nu doar fluturi spectaculoși din sud-estul Asiei și America Centrală și de Sud, ci și un număr impresionant de specii din Africa Ecuatorială. Fluturi din locuri îndepărtate și fascinante, precum savanele și junglele africane, vor transforma expoziția într-un adevărat spectacol de culori.

🦋Printre noutățile expoziției din acest an se numără fluturii din genul Charaxes, cunoscuți pentru modelele unice și captivante ale aripilor lor. Veți fi încântați să urmăriți zborul energic al fluturilor împărat african cu pete albastre, al fluturelui cu banda albă sau al celui cu aripi perlate. Nu ratați nici fluturele mambă cu codițe în formă de sabie sau marele fluture coada rândunicii african, cu aripi ce depășesc uneori 10 cm în anvergură.

✅Pentru prima dată, vizitatorii vor putea admira și fluturele african al piersicilor, recunoscut pentru antenele, picioarele și petele de pe aripi de un portocaliu intens.

Expoziția „O vară cât o viață de fluture” vă oferă o experiență unică, interactivă și educativă, punându-vă față în față cu aceste insecte delicate și frumoase. Deși niciuna dintre speciile expuse nu este în pericol de dispariție, expoziția subliniază importanța protejării fluturilor și a habitatelor lor. Pupele fluturilor din expoziție sunt produse în ferme speciale, nefiind colectate din natură. „Maternitatea fluturilor”, camera de emergență din seră, încearcă să imite temperatura și umiditatea din zonele tropicale în care au crescut omizile din care provin aceste pupe.

🏦Preţul unui bilet de intrare este de: 20 lei pentru adulți, 10 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi și studenți.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

🤗Muzeul Antipa vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: biletul comun de vizitare al expozițiilor temporare „ O vară cât o viață de fluture ” și „Creaturi ascunse”. Prețul acestui bilet este: 35 lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari, 8 lei pentru elevi și studenți.

✅Preșcolarii beneficiază de acces gratuit în cele două expoziții. Biletele pot fi achiziționate atât de la recepția muzeului, cât și online, prin: https://antipa.bilet.ro/.
Expoziția de fluturi exotici vii poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:30).

Sera de fluturi este adaptată la nevoile mai multor categorii public. Pentru vizitatorii cu nevoi speciale, consultați facilitățile de vizitare și acces în cadrul expoziției aici: https://antipa.ro/expozitii/.

Vă așteptăm cu drag să descoperiți aceste bijuterii ale naturii!

📍Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/photo/?fbid=868006268706361&set=a.457021279804864

Detalii Eveniment

Data:
Joi 18 Iulie 2024

Program:
10:00 - 17:30

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

O vară cât o viață de fluture. Expoziție temporară interactivă de fluturi vii la Muzeul Antipa este organizat în perioada 18 Iunie - 28 Iulie 2024; Marțea, Miercurea, Joia, Vinerea, Sâmbăta și Duminica în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL