Parinte de sacrificiu sau parinte implinit? Atelier pentru parinti.

Joi 26 Martie 2015
București

Parinte de sacrificiu sau parinte implinit? Cum sa implinim nevoile noastre fara vinovatie…Atelier de Comunicare Nonviolenta cu Monica Reu.

Cum facem sa ajungem la un echilibru intre implinirea nevoilor copiilor nostri si implinirea nevoilor noastre ca parinti? Cum putem evita sa cadem in capcana de a accepta si de a ne insusi rolul de parinte de sacrificiu – model mostenit (in general) de la parintii nostri?

Va invitam sa renuntam la prejudecata ca un parinte care isi sacrifica intotdeauna nevoile proprii in beneficiul copiilor este un parinte mai bun….si sa invatam sa oferim modele autentice copiilor in care nevoile parintilor conteaza la fel de mult ca nevoile copiilor.

Atelierul are ca scop sa ne ofere cateva mijloace simple pentru a ne echilibra ca parinti, pentru a dispune apoi si de resurse pentru a avea grija de copiii nostri, asa cum ne dorim.

 

atelier parinte de sacrificiu sau parinte implinit

 

 

Atelierul face parte din Programul de Comunicare Non-Violenta lansat anul trecut de Grădinița Montessori Edu împreună cu Monica Reu şi Gokid.ro, care vine in sprijinul parintilor care doresc sa cladeasca o relatie autentica cu copiii lor, bazata pe iubire neconditionata, intelegere reciproca, cooperare si empatie.

Metoda Comunicarii Non-Violente ne invata cum sa facem o diferentiere clara intre ceea ce observam ca se intampla si interpretarea pe care o dam noi evenimentelor, ne ajuta sa ne definim clar nevoile si sa facem o legatura intre sentimente si nevoi (ale noastre, ca parinti dar si sa-i ajutam pe copiii nostri sa fie atenti la nevoile lor, sa invete sa le descopere si apoi sa gaseasca metode sa le implineasca).

Aceste abilitati pe care le capatam inlesnesc relationarea cu copiii deoarece incepem sa dam importanta conectarii cu copiii nostri si sa renuntam la etichete, la critica si invinovatire. Fiind conectacti la nevoile noastre si ale copiilor, invatam “sa facem fata” crizelor prin empatie, prin confirmarea nevoilor si a sentimentelor copiilor nostri, ceea ce va duce la construirea unei relatii autentice, plina de iubire neconditionata si acceptare.

 

Mai multe informatii despre aceasta metoda va rugam sa cititi pe site-ul Asociatiei de Comunicare Non-Violenta.

 

Trainer: Monica Reu, fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta

Pret: 70 lei/persoana.

Inscrieri: [email protected] sau telefon: 0728.188.256

Locație: Grădinița Montessori Edu, Str. Mântuleasa nr. 21, Sector 2, București

 

Parteneri si sponsori: Grădinița Montessori Edu, Asociatia de Comunicare Non-Violenta, Gokid, Suntparinte.ro, Solaris

…………………………………………………………………………………………………

Va recomandam sa cititi si cartea lui Marshall Rosenberg, cel care a creat metoda Comunicarea Nonviolenta,  Adevarata educatie pentru o viata implinita – Marshall B. Rosenberg

………………………………………………………………………………………………

 

Aflati de aici mai multe informatii despre Cum facem cerinte eficiente copiilor

………………………………………………………………………………………………

Detalii Eveniment

Data:
Joi 26 Martie 2015

Program:
18:30:00 - 21:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Gradinita Montessori Edu

Județ:
Sector 2

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str Mantuleasa nr 21

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL