Pokemon Go, efecte ale joculului care schimbă lumea

Isteria Pokemon Go a cuprins câteva continente si se apropie de Romania. Milioane de oameni aleargă în fiecare zi ca să prindă monstruleţi virtuali. Aplicaţia este extrem de populară, dar a creat deja probleme. Au fost oameni jefuiţi şi adolescenţi care s-au rătăcit. O femeie a găsit în loc de creatura virtuală un cadavru.

Jocul Pokemon Go seamănă cu căutările de comori. Se instalează pe telefoane sau tablete care au GPS şi cameră video. Monştrii virtuali prind imediat viaţă şi invadează realitatea. S-ar putea ascunde în curtea vecinului tău, în frigiderul din bucătăria mamei sau într-o bancă.

Pokemonii au adus o mulțime de bani pentru industria jocurilor. Nu este de mirare, numai cine nu l-a jucat nu stie ca jocul este foarte interesant și distractiv!

Cum te ajuta Pokemon Go?

Pokemon Go îţi dă posibilitatea să experimentezi ce inseamna sa îmbini realitatea virtuală cu spaţiul în care te afli. Aplicaţia/jocul îţi permite să cauţi şi să explorezi locuri noi, in lumea reala. Trebuie să găseşti pokemonii, acele persoanje pe care cu toţii le cunoaştem din anii ’90.

Deja in lume numarul de utilizatori a depasit 20 de milioane. Datele legate de geo-localizare, similare cu cele obtinute de Google Maps, sunt imense si pot ajuta enorm administratiile si organizatiile civice din orase.

In plus, cand nimic altceva nu ii mai aduce pe oameni impreuna, se pare ca ei se multumesc si cu un joc:

Chiar si in timpul zilei:

Vrei sa vezi cum arata monstruletii si cum se joaca efectiv Pokemon Go? Ne ajuta un impatimit:

Personajele au acaparat deja Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă. Jocul ar putea fi lansat în cel mult o săptămână şi în Europa. Nerăbdători însă mii de tineri au luat deja jocul de pe site-uri neautorizate.

Sunt insa si riscuri de securitate asociate daca facem asta: „Aplicaţiile descărcate de pe site-uri terţe pot conţine diverse riscuri de securitate. Poţi să dai acces unui terţ la datele tale personale, date de contact, mesaje”, spune Alexandra Gheorghe, specialist în securitate cibernetică.

Pe de alta parte, intr-un interviu acordat Mediafax, psihologul Mihai Copăceanu, care a studiat psihologia la Oxford şi care lucrează de ani de zile în domeniu, în România, inclusiv cu adolescenţi, spune că e prea devreme să putem măsura efectele jocului, însă putem deduce, din experienţa jocurilor video, că va avea un efect similar asupra psihicului jucătorilor. „Astfel de jocuri sunt foarte atrăgătoare, îţi captează atenţia, „captivant” este cel mai potrivit cuvânt pentru Pokemon Go. Practic, este un joc atât de captivant încât ajungi să ignori realitatea din jurul tău, nu este ca o carte, spre exemplu, care este un obiect static, îţi pune mintea în mişcare dar nu interacţionează cu tine. Jocul, în schimb, prin asta atrage, prin interacţiune, prin feedback şi stimulează dorinţa naturală de a explora, de a cerceta, şi curiozitatea. Este util pentru persoanele care suferă de anxietate, care se izolează social stând numai în casă. Ceea ce face un astfel de joc este să-ţi schimbe dispoziţia mentală pe moment”, a explicat Copăceanu.

Theo e din Bucureşti şi a intrat deja în marea comunitate Pokemon.

„În străinătate, monştrii virtuali au adus cu ei probleme reale. Un tânăr a fost jefuit după ce a plecat în căutărea monstrului şi un alt utilizator i-a spart casa. O femeie a găsit un cadavru în loc de pokemon, iar mai mulţi copii s-au rătăcit într-o mină părăsită”, povestește Theodor.

Şi Departamentul de Stat american a reacţionat. Le-a cerut tinerilor nu să nu mai intre în unităţi militare pentru că niciun pokemon nu se ascunde acolo.

Daca problemele aparute nu te sperie, vezi mai jos cum se joaca Pokemon Go. Dar nu uita: nu juca atunci cand te deplasezi in trafic pe bicicleta sau cu masina. Ai grija chiar si atunci cand esti pe skateboard, role, trotineta, tricicleta sau covor zburator ツ. Sau cand te indrepti catre un crater.

?

 

 

Lasand gluma la o parte, Pokemon Go este cu siguranţă cea mai de succes aplicaţie de gaming în 2016, iar specialiştii susţin că firma producătoare va câştiga în următorii doi ani peste 130 de miliarde de dolari. Chiar dacă jocul este gratuit, cei care vor să avanseze rapid şi să prindă cât mai mulţi monstruleţi virtuali, trebuie să plătească.

Jocul Pokemon Go este disponibil in App Store si Google Play.

Sursa: digi24.ro

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU