Reprezentaţiile de Weekend ale Teatrului „Puck” Cluj 5-6 Mai

05-06 Mai 2018
Cluj-Napoca

Duminică, 6 mai, cei mici sunt așteptați alături de părinți și bunici la o nouă reprezentație a spectacolului „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin. Aceeași producție are două reprezentații vineri la Festivalul „Euromarionete” din Arad. Sâmbătă, 5 mai, de la ora 11, se joacă „Baladele balaurului”/ „Sárkány-művek”, în regia lui Imecs-Magdó Levente.

Spectacolul „Punguța cu doi bani”, revine pe scena Teatrului „Puck”.

Spectacolul „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin se va juca vineri, 4 mai, la Festivalul Euromarionete din Arad. Cele două reprezentații din programul evenimentului vor avea loc în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, de la orele 9.30 si 11. Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete” din Arad se află la cea de-a 19-a ediție și are loc între 3 și 8 mai, reunind artiști și spectacole din țară, dar și din Olanda, Australia, Brazilia, Ungaria sau Bulgaria.

Dincolo de întâmplările pline de haz ale poveștii pentru copii, „Punguța cu doi bani” este și o poveste pentru cei mari, după cum explică regizorul spectacolului. Basmul este completat cu o scenografie impresionantă, dinamică și plină de culoare.

„Trezirea cocoșului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi. În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, precizează regizorul Decebal Marin.

Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. Distribuţia este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Andra Ştefan, Iulian Lungu/ Ionuţ Constantinescu, Călin Mureşan, Robert Gutunoiu, Adina Ungur, Angelica Pamfilie şi Ion Iurcu.

Joi, de la ora 11, la sediul instituției s-a jucat spectacolul „Baladele balaurului”/ „Sárkány-művek”. Acţiunea este prezentată prin mai multe tehnici de mânuire şi are la bază poveşti scrise de elevi din clasa III-VII, în cadrul proiectului ”Eroi şi eroine”, desfășurat în vara lui 2017. Povestea începe cu cele trei fete ale Împăratului Ţării Poveştilor care se trezesc într-un loc necunoscut, într-o cameră întunecată. Probabil cineva le-a presărat cu o briză de somn şi le-a răpit. Cu toate puterile, înţelepciunea şi instinctele lor, fetele se străduiesc să găsească soluţia pentru eliberare.

Regia este semnată de Imecs-Magdó Levente, dramaturgia şi muzica de Bertóti Johanna, costumele de Kupás Anna, iar păpuşile sunt concepute şi realizate de Kürti Andrea.

O nouă reprezentație este programată pentru sâmbătă, 5 mai, de la ora 11.

Începând din 1 mai 2018, în baza Hotărârii 52/29 martie 2018 a Consiliului Județean Cluj, noile tarife ale biletelor de spectacol sunt următoarele:

– Bilet copil – 10 lei

– Bilet adult – 15 lei

– Abonament – 50 de lei (6 intrări)

– Bilet grup organizat – 7 lei

Biletele achiziționate cu vechile valori sunt valabile până la epuizare.

Detalii Eveniment

Perioada:
05-06 Mai 2018

Orasul:
Cluj-Napoca

Detalii Locație

Teatrul de Păpuși Puck | Cluj-Napoca

Județ:
Cluj County

Oraș:
Cluj-Napoca

Adresa:
str. I.C. Brătianu nr. 23

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL