Târg de Sânziene la Muzeul Țăranului Român | 23-25 Iunie 2023

23-25 Iunie 2023
București

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 23 – 25 iunie 2023 la Târgul de Sânziene, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Data de 24 iunie, ziua de Sânziene, este decretată de mai mulți ani ca fiind “Ziua Internațională a Iei”, motiv pentru care la evenimentul din această perioadă vor fi expuse cele mai frumoase ii din fiecare zonă a țării.

Pentru sărbătoarea cunoscuta in popor și ca Drăgaica, meşteri populari şi meşteşugari vor fi prezenți cu creaţiile lor autentice. Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde vor fi aduse icoane, straie populare, zgărdane, pristolnice, ceramică pictată cu motive tradiționale, măști populare, obiecte de gospodărie din lemn crestat, haine și genți din piele naturală, vestimentație și jucării din lână împâslită, decorațiuni și uleiuri din lavandă, ornamente din lut. Toate acestea pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi care poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți in 29 iunie.
Gastronomia tradițională este prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: brânzeturi proaspete şi maturate, turtă dulce, plăcinte și prăjituri de casă după rețete arădene și maramureșene, miere și lăptișor de matcă, zacuscă și siropuri, fructe și legume proaspete, sucuri de cătină și de aronia, șerbeturi pe alese.

Cei care apreciază obiectele vechi şi autentice vor găsi la anticarii prezenți la târg unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război din lână vopsită cu esențe vegetale.

Pentru că la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită, bucătarii vor prepara borș de pește, ciorbă cu afumătură, sarmale la ceaun, tochitură, ardei umpluți, păstrăv și crap la grătar. Plăcinte delicioase vor fi preparate deasemenea la fața locului.

Program zilnic: orele 10:00-19:00

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

📍 Muzeul Național al Țăranului Român

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/2677040855805444/

Detalii Eveniment

Perioada:
23-25 Iunie 2023

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
19:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL