Târgul 100 de Tradiții Românești | Noiembrie 2020

Friday 20 November 2020
București

Fundaţia Kogaion 115 organizează în perioada 9 – 11 octombrie 2020 târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Intrarea la târg este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei Nr. 3, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai toate regiunile țării: olari din Corund, făuritori de mobilier și decorațiuni din lemn crestat din zona Sucevei, meșteri lingurari din județul Vâlcea, creatoare de ii brodate din Breaza, meșteșugari de chimire din ținutul Moldovei. Vor fi expuse deasemenea costume populare de Muscel și Jina – județul Sibiu, covoare țesute la război din zona Aradului, ceramică pictată cu motive tradiţionale, icoane pe lemn și pe sticlă, măști populare.

Nu vor lipsi nici artizanii cu vestimentație și obiecte decorative pictate manual, uleiuri terapeutice, bijuterii din lemn sau din dantelă, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale.

Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă pregătite după rețete maramureșene, cozonaci moldovenești, plăcinte și sarailii, diferite sortimente de miere, palincă, fructe şi legume proaspăt culese.

Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute: blidare, pristolnice, doniţe, căuce, lăzi de zestre, lingurare, furci şi roţi de tors, fusuri şi vârtelniţe, carte veche. Cunoscutul scriitor Stelian Tănase va fi prezent alături de aceștia, însoțit de noile sale apariții editoriale și gata oricând să povestească despre această lume aparte a negustorilor.

Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borș de pește, sărmăluţe muntenești la ceaun, fasole cu ciolan, păstrăv la grătar cu mămăliguţă și mujdei. Din mâncărurile de sezon nu poate lipsi pastrama de oaie cu must proaspăt stors.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

120857150_1720960608054216_4573138557738252315_o

Detalii Eveniment

Data:
Friday 20 November 2020

Program:
10:00 - 18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL