Târgul Moşilor de Toamnă | 29-31 Octombrie @ MȚR

29-31 Octombrie 2021
București

În perioada 29 – 31 octombrie 2021 Asociaţia Kogaion 115 organizează târgul „Moșilor de Toamnă”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

Creștinii care vor să împartă pachete pentru sufletele celor adormiți pentru praznicul Moșilor de Toamnă vor gasi la târg colaci împletiți si multe alte mâncăruri delicioase. Se spune că oricine are grijă să dea de poamnă în această zi, va avea binecuvântare sănătate și noroc în lunile următoare.

Meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun ii din diverse zone etnografice, fote, vâlnice, scoarțe, ceramică pictată cu motive populare, icoane pictate pe lemn și pe sticlă, pristolnice, linguri din lemn și mic mobilier sculptat, zgărdane, chimire și cojoace. Artizani talentați sunt prezenți cu decorațiuni din lavandă și din lut lucrate manual, bijuterii unicat, creme și uleiuri fabricate artizanal doar din ingrediente naturale.

Pentru a avea cămări îmbelșugate vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: preparate din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate, păstrăv afumat în cetină de brad, zacuscă şi murături pe alese, pâine cu maia, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, cozonaci cu nucă, diferite sortimente de miere, palincă, turtă dulce, must, sucuri de aronia și cătină, fructe şi legume proaspăt culese.

Colecționarii de antichități au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuț la grătar, sarmale cu mămăliguță, mâncare de vinete și pilaf cu pipote de pui, bulz ciobănesc. La ceaun va fi pregătit orez cu lapte și scorțișoară servit la cănițe de lut.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Program: zilnic între orele 10.00 și 18.00.

Detalii Eveniment

Perioada:
29-31 Octombrie 2021

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL