Târguri de Mărţişor în Bucureşti. Februarie – Martie 2017

Vine primăvara! O întâmpinăm cum se cuvine, cu ghiocei şi mărţişoare la cele mai importante târguri de mărţişoare din București din februarie-martie 2017.

Te invităm să revii în articol pentru a afla noutățile! Actualizăm lista periodic, pe măsură ce organizatorii ne transmit informații.

–♦–

TÂRGURI DE MARTIŞOR ÎN BUCUREŞTI

FEBRUARIE-MARTIE 2017

–♦–

De Mărţişor. Târg cu tâlc la Muzeul Satului

27 februarie – 8 Martie

Târguri de Mărţişor în Bucureşti targ cu talc la muzeul satuluiMuzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 27 februarie – 8 martie 2017 târgul „De Mărţişor. Târg cu tâlc…” care își propune promovarea vechiului obicei al dăruirii, la început de primavară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector, precum și a meșteșugului stimulând creativitatea, originalitatea și inspirația ce dau naștere unor mărțișoare deosebite. Program: 09:00-17:00.

DETALII EVENIMENT


Târg de Mărţisor la București, Capitala Iubirii, Sărbătoarea Dragostei și a Tradițiilor Românești

24 februarie – 8 Martie 

București, Capitala Iubirii. Sărbătoarea Dragostei și a Tradițiilor Românești

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează în perioada 24 februarie – 8 martie 2017, în Piața Universității, evenimentul „București, Capitala Iubirii”, un prilej de a sărbători dragostea și tradițiile românești.

DETALII EVENIMENT


Târg de Mărţisor cu geme, geode, minerale şi bijuterii, la Muzeul Național de Geologie

24 februarie – 5 Martie

Târguri de Mărţişor în BucureştiPentru ca primavara si sarbatoarea martisorului bat la usa, Institutul Geologic Roman invită publicul larg la Targul de Martisor in perioada 24 februarie – 5 martie 2017 organizata in cadrul Muzeului de Geologie.

Domnii sunt asteptati sa profite de ocazie si sa ofere doamnelor un cadou special, original si de neuitat. Cristale, geme si bijuterii realizate manual din pietre pretioase si semipretioase asteapta sa fie daruite in numele primaverii.

DETALII EVENIMENT


Târgul Mărțișorului la Muzeul Național al Țăranului Român

25 februarie – 1 martie 

Festivaluri şi Târguri în Bucuresti 2017Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de 1 martie consemnat de etnologii începutului de secol XX, era prezent nu numai la români, dar și la bulgarii și albanezii din Balcani. Obicei pe care țăranii îl repetau în fiecare început de primăvară ca semn protector împotriva bolilor și a nenorocului. Copiilor li se lega o monedă de argint la mână cu un fir răsucit de lână sau de bumbac alb și roșu ca să fie feriți de boală, pe care aceștia îl legau după 12 zile în pom ca să fie pomul roditor, iar vitelor li se agăța fir roșu cu alb ca să fie sănătoase și la fel, bune de rod. 

Povestea mărțișorului a început la Muzeul Țăranului acum 15 ani și mai bine. Tineri, studenți, artiști, meșteri și, în anii din urmă, designeri și arhitecți au conturat de-a lungul timpului particularitatea acestui eveniment a cărui principală expresie este creativitatea însoțită de o debordantă imaginație și simț ludic.

Sâmbătă, 25 februarie, între orele 14 și 16, cei mici, însoțiți de părinți, sunt invitați să învețe cum să răsucească firele alb și roșu, la un atelier de mărțișoare tradiționale cu meșterița Genoveva Sauciuc.

Perioadă: 25 februarie – 1 martie 2017, între orele 10:00 – 18:00.

Loc de desfășurare: curtea interioară a MNȚR, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea, sala Foaier.

În acest an, lucrările de consolidare ale clădirii au determinat restrângerea spațiului pentru târg și limitarea numărului de participanți.

Bilet de intrare: 4 lei preț întreg, 2 lei preț redus (elevi, studenți, pensionari)

DETALII EVENIMENT


Vezi şi:

IEŞIRI: Unde Ieşim cu Copilul în Bucureşti în Weekend 25-26 Februarie

FILME: Top 10 Filme Online Romanesti pentru Copii din Timpul Comunismului

POVESTE: Împăratul Cioc de Sturz. Poveste pentru Copii de Fraţii Grimm


Easy Fair – Târg de Mărțișor la Magazinul Victoria

26 februarie – 1 martie 

Easy Fair Târguri de Mărţişor în BucureştiTârgul de Mărțișor de la Magazinul Victoria va invita sa va bucurati de mărțișoare unicat si de alte minunate creatii ale unor artisti si designeri autohtoni. Paleta de oferte este extrem de variată în acest an, expozanţii oferind bucurestenilor posibilitatea de a opta, pe lângă mărţişorul tradiţional şi pentru alte variante de cadou. Alături de însemnul împământenit deja de 1 Martie în Târgul de Mărţişor din Magazinul Victoria se vor regăsi produse cosmetice, bijuterii, accesorii hand-made, dulciuri, articole din sticlă, aranjamente florale şi jucării.

Târgul Mărţişorului este deschis în intervalul 26 februarie – 1 martie între orele 09:00 – 20:00.

DETALII EVENIMENT


Bounty Fair, Ediţia de Mărţişor

25-26 februarie

10 Ateliere de Creație la Bounty Fair, Ediţia de MărţişorBounty Fair, ediţia de Mărţişor, va avea loc în weekendul 25-26 februarie 2017, la Casa Universitarilor Bucureşti. Programul este de la 10:00 pȃnă la 19:00, ȋn ambele zile.

Vor fi şi peste 10 ateliere de creație pentru copii şi activităţi, cu tematici diferite, adaptabile la vȃrstele micuților: flori de hârtie cu tehnica Quilling, pictură pe apă, mărtisoare cu tehnica serveţelului, decorare cu particule de marmură, tablouri din semințe, felicitări personalizate, mărțișoare din fetru sau pasta ceramică, plus doua piese de teatru pentru copii.

DETALII EVENIMENT


MAMA FEST – Ediţie de Mărţisor

26 februarie

Târguri de Mărţişor în Bucureşti mama festMAMA FEST, editia de martisor, va asteapta cu noi ateliere, produse si servicii, proiecte fascinante, initiate de mame! Ne vom intalni in prag de sarbatoare pentru a te ajuta sa alegi cadourile perfecte pentru familia ta: sesiune de rasfat, joaca, joaca si iar joaca pentru pici, ateliere de sezon, respiro pe cinste la FOOD&DRINK Bar semnat La Bordei, targ cu martisoare, produse si servicii de soi, create de SUPER MAME.

DETALII EVENIMENT

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU