Turul Însorit al Evenimentelor Kid-Friendly în 19-20 Octombrie la București

Se apropie cu pași repezi un weekend plin de evenimente de weekend pentru copii și părinți. Pentru că vom ieși cu siguranță să ne bucurăm și de soarele care va fi tot timpul pe cer, am selectat pentru tine atât evenimente indoor cât și activități outdoor de care cei mici să se bucure alături de părinți.

Weekend plăcut!

Vezi mai jos lista evenimentelor pentru copii și părinți în weekendul 19-20 octombrie la Bucureşti!

vremea in weekend bucuresti 19-20 octombrie
meteoblue.com

SÂMBĂTĂ

19 OCTOMBRIE 2019

ATELIERE

1 Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 19 octombrie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Oare cum ne putem construi propria clepsidra? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să își construiască una! Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email [email protected] Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

2

Tărâmul ciocolatei se deschide! Deschidem porțile minunatei lumi a ciocolatei să ne jucăm, să gustăm, să topim, să modelăm ciocolată și să aflăm povestea ei fascinantă! Chocolat este un atelier de ciocolată pentru copii și adulți, în care reunim familia, gustăm bucuria și suntem cu toții copii. Si pentru ca au fost multi doritori de dulce si vrem sa aveti cu totii cu ocazia Sărbătorii de Halloween bomboanele de ciocolata de la ShoShon, vom organiza Atelierul de Ciocolata Chocolat în zilele de Sâmbătă și Duminică 19-20 octombrie.

3 Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde își va descoperi emoțiile, își va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia și gândirea creativă. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email [email protected]ți.ro.

4 Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general. Începând cu această săptămână, revenim din vacanța de vară și continuăm seria de experiențe educative pentru copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani.

TEATRU

5 Teatrul Coquette ne invita la spectacolul pentru copii Califul Barză, cu umor adecvat copiilor, inspirat dupa povestea cu acelasi nume din „1001 Nopti”. Un spectacol inspirat din minunatele povești din “1001 Nopți” și dramatizare a basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff. O frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem de asemenea o porție bună de râs.

EXPOZIȚIE

6Expoziția interactivă UTOPICA de la Conacul Golescu-Grant este alcătuită din șase zone interactive care invită gradual vizitatorul să observe, să asculte, să înțeleagă, să participe, să interacționeze cu obiecte sau cu alți vizitatori, să acționeze, să se relaxeze, să reflecteze. Ea se dezvălui pe mai multe niveluri. Regăsim lumea miniaturală formată din patru stații (Casa, Strada, Școala și Muzeul) la care au fost adăugate alte două opriri (Anticamera Utopiilor/Locul plângerii și Răscrucea).


MINI CLUB ÎN LIMBA FRANCEZĂ

Mini Clubul De Vacanta de Toamna Limba Franceza Institutul Francez 2019Pentru că se apropie mini vacanța de toamnă pentru copiii din învățământul primar și preșcolar, la Institutul Francez din București se organizează «Mini clubul de vacanță de toamnă în limba franceză»! Copiii sunt așteptați zilnic în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie cu numeroase activități ludice și cursuri de limba franceză, alături de motanul Popesco!

AFLĂ MAI MULTE


 RECOMANDARE 
21 OCTOMBRIE

Iubim arta si stim ca imaginatia unui copil este fara limite, de aceea incurajam educatia non-formala prin creatie, care dezvolta simtul artistic al copilului si promoveaza sustinerea unicitatii fiecarui copil, prin ceea ce el creeaza. Asteptam alaturi de noi, copilasii cu varsta intre 2,5 si 6 ani, pe 21 octombrie ora 17:30, sa facem impreuna propriul tablou de toamna la Tablou de Toamnă, un atelier de creație pentru copii de 2,5 – 6 ani.


SPECTACOL INTERACTIV

7Juxi Magic vă invită cu bucurie la spectacolul interactiv cu tâlc – “Adevărul din adâncuri” după povestea pentru copii scrisă de Dana Predu. Un spectacol interactiv despre ADEVĂR şi MINCIUNĂ, despre diferenţe şi consecinţe. Ne vom întâlni cu îndrăgitul personaj Aiurica Bombonica cea care spune adevărul întotdeauna chiar dacă la prima vedere pare a fi altceva, iar alături de ea va fi un personaj surpriză.

TÂRGURI

8

Dacă ești cititor și pasionat de #Călătorii, dacă visezi să-l întâlnești și să-i pui întrebări autorului tău preferat sau arzi de nerăbdare să desenezi cot la cot cu un ilustrator pe care-l adimiri foarte tare, e timpul să te pregătești de o nouă aventură #BOOKerini, locul unde întâmplări nemaipomenite vor avea loc timp de patru zile (17 – 20 octombrie) la Biblioteca Naţională a României.

9 Sâmbătă ne vedem la Târgul Creativ Mama Fest, Ediția de Toamnă la Atlanthea! Mame creative și inspirate, pici jucăusi, cu prieteni dragi, multe familii curajoase și de drumuri deschizătoare! Te vor aștepta: joacă, joacă și iar joacă pentru pici, ateliere de sezon, respiro pe cinste cu un bufet ales, târg cu produse de soi, create de super Mame (jucării, haine, home &deco, cosmetice; e vremea să îți faci câteva cadouri irezistibile!), proiecte admirabile, Vegan Corner, Zen Corner.

FESTIVAL

10 În premieră, la Scikids Festivalul Științei 2019 vizitatorii vor putea interacționa cu Mega Tabelul Periodic al Elementelor sărbătorind astfel 150 de ani de la publicarea acestuia de către Mendeleev. Profesorii Trăsniți de la Fun Science România vă vor pregăti așa cum v-au obișnuit deja un experiment inedit în care vor folosi sute de bile colorate pe terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

AVENTURĂ ÎN NATURĂ

11 Hai afara, Hai la joaca ne invită la Exploratorii naturii, un atelier de joacă pentru copii de 3-7 ani. Adunăm de sub razele călduțe ale soarelui, floricelele toamnei întâlnite pe cărările pădurii, pe care le vom culcuși în mijlocul unui dovlecel marmorat, zis și tărtăcută. Dar înainte de asta, o să avem grijă să nu treacă neobservate culoarea, textura, seminșele dovlecelului ce pot fi hrană atât pentru noi, cât și pentru păsările cerului rămase pe aceste meleaguri.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 19 OCTOMBRIE

 RECOMANDARE 

PROIECT DE IMAGINAȚIE AUGMENTATĂ

Noile tehnologii aduc viitorul mai aproape ca niciodată. Ba chiar am putea spune că el a devenit prezent și influențează deja modul în care citim și ne raportăm la cărți. Prin noua carte semnată de Carmen Tiderle, „Selfie cu elfii”, Editura Vellant aduce tehnologia și cartea împreună, creând o nouă experiență de lectură prin intermediul realității augmentate. Află mai multe!

Turul Kid-Friendly al Evenimentelor de Weekend 19-20 Octombrie la Bucuresti gokid rpDUMINICĂ

20 OCTOMBRIE 2019

ATELIERE

12Incredere în sine, gândire pozitivă, răbdare, perseverența, lucrul în echipă, cum sa te uiti la ce ai tu special si sa nu te compari cu altii sau bullying, totul prin povesti si jocuri. Copiii se distreaza de minune si invata in acelasi timp lectii importante pentru fericirea si succesul lor la SoulKids Quickstart, un atelier de life-skills pentru copii de 6-12 ani creat in Singapore si care vine pentru prima data in Romania. QuickStart este programul introductiv, de 3 ore, care le prezintă copiilor învățăturile esențiale SoulKids.

  • Tărâmul ciocolatei se deschide! Deschidem porțile minunatei lumi a ciocolatei să ne jucăm, să gustăm, să topim, să modelăm ciocolată și să aflăm povestea ei fascinantă! Chocolat este un atelier de ciocolată pentru copii și adulți, în care reunim familia, gustăm bucuria și suntem cu toții copii. Si pentru ca au fost multi doritori de dulce si vrem sa aveti cu totii cu ocazia Sărbătorii de Halloween bomboanele de ciocolata de la ShoShon, vom organiza Atelierul de Ciocolata Chocolat în zilele de Sâmbătă și Duminică 19-20 octombrie.

TEATRU

13 Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocoteste venirea iernii. Cand da de greu el va apela la strangatoarea Furnicuta Fifi, care il va trece prin niste probe de harnicie. Dar este Greierele chiar atat de lenes cum se spune, sau poate ca „munca” lui este muzica? Află în Greierele si Furnica, un spectacol de teatru pentru copii 3-10 ani despre generozitate, prietenie si arta.

FILM

14

Când adolescenta Yi (Chloe Bennet) găsește un tânăr Yeti pe acoperișul casei, ea și prietenii ei, Jin (Tenzing Norgay Trainor) și vărul lui, Peng (Albert Tsai) îl poreclesc „Everest” și pornesc toți într-o aventură cu scopul de a reuni această magică ființă cu familia ei, aflată în cel mai înalt punct de pe Pământ. Yeti s-a rătăcit prin lumea noastră, și are nevoie de ajutor ca să se poată întoarce în lumea lui magică. Filmul Yeti – Omul Zăpezilor (Abominable – 2019) este pe ecranele din România din 11 octombrie.

TÂRGURI

  • Dacă ești cititor și pasionat de #Călătorii, dacă visezi să-l întâlnești și să-i pui întrebări autorului tău preferat sau arzi de nerăbdare să desenezi cot la cot cu un ilustrator pe care-l adimiri foarte tare, e timpul să te pregătești de o nouă aventură #BOOKerini, locul unde întâmplări nemaipomenite vor avea loc timp de patru zile (17 – 20 octombrie) la Biblioteca Naţională a României.

FESTIVAL

  • În premieră, la Scikids Festivalul Științei 2019 vizitatorii vor putea interacționa cu Mega Tabelul Periodic al Elementelor sărbătorind astfel 150 de ani de la publicarea acestuia de către Mendeleev. Profesorii Trăsniți de la Fun Science România vă vor pregăti așa cum v-au obișnuit deja un experiment inedit în care vor folosi sute de bile colorate pe terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

 RECOMANDARE 
22 OCTOMBRIE

Toti copiii reactioneaza fata de evenimentele din cotidianul lor, fie intr-un mod vizibil, fie printr-o refulare; de aceea este important sa favorizati exprimarea sentimentelor lor. Atelierul pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale 3–7 ani are rolul de a ajuta la identificarea si gestionare emotiilor prin discutii si exprimare corporala.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU