Unde Ieșim cu Copiii în Weekend la București | 10-12 August

Vremea însorită din weekend ne îndeamnă să ieșim cu cei mici la evenimente și activități creative. MNAC îi așteaptă pe cei mici la Origami și fotocolaj – mail-art, continuă atelierele de educație muzeală de la Muzeul Satului, atelierele Puro&Bio ne așteaptă la o nouă călătorie prin bucataria Italiană cu pizza și înghețată, MercatoComunale pregătește delicii la Night Food Market – Sweets Edition, HipTrip România Culinară ne dezvăluie valorile bucătăriei tradiționale românești, iar seara mergem la Brick Lane Jazz Fest 2018 în Parcul Herăstrău sau ne bucurăm de cinema în aer liber. Nu uităm nici de protestul diasporei de vineri! 

Vezi lista noastră de recomandări de evenimente pentru un weekend kid-friendly în 10-12 august: ateliere, târguri și festivaluri, alte evenimente speciale și recomandări de școli de vară.

Vremea Bucuresti 11-12 august 2018
meteoblue.com

Vă dorim un weekend plăcut!

VINERI

10 AUGUST 2018

ATELIERE

1

Muzeul Național de Artă Contemporană continuă seria de evenimente educative Vacanța la MNAC cu Un modul pentru copii cu Irina Cangeopol. Copiii își petrec vacanța de vară descoperind atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vârstei lor. Vineri copiii de 6-12 ani sunt așteptați la un atelier de Origami și fotocolaj – mail-art.

2 Cum poți învăța mai ușor, decât prin povești și jocuri? Terapia cu povești te invită la un atelier de Inteligența emoțională prin povești și jocuri, potrivit copiilor între 6 – 12 ani, care îi va ajuta pe aceștia să învețe despre gestionarea emoțiilor, empatie, valori de viață, o bună relaționare, stimă de sine și încredere.

PROTEST

3 O mulțime de comunități online ale diasporei românești își dau întâlnire pe 10 august în Piața Victoriei la protestul anului. Cu siguranță nu vor lipsi nici protestatari din București sau alte zone ale României.

SÂMBĂTĂ

11 AUGUST 2018

EVENIMENTE SPECIALE

4HipTrip România Culinară vă invită să descoperiți valorile bucătăriei tradiționale românești, așa cum nu le-ați mai gustat niciodată! Grădina Vivolis Events vă așteaptă cu 3 zile pline de ateliere culinare, degustări, live cooking, workshop-uri cu invitați gata să vă împărtășească secretele lor din bucătărie, food-truck-uri cu mâncare românească și internațională și proiecții de film cu tematică culinară.

5 [EN] We’re happy to welcome you to Bucharest’s newest concept of the summer. MercatoComunale and Food of Bucharest cooked up a series of events “Night Food Market” – a culinary journey of street food from all over the world. This week the series continues with Night Food Market – Sweets Edition, where you’ll have the chance to taste delicious ice cream, explosive gaufre, sweet fritters, „to die for” meringue and other surprising desserts we baked up for you.

ATELIERE

6Puro&Bio ne invita la joaca si cum altfel decat cu mana in coca si la inghetatarit! Ne sunt propuse 2 ateliere de creatie speciale in care intram in contact cu elemente primordiale si roade ale pamintului: apa, graul, legumele si fructele … cald-rece in stil italian. La Pizza & Gelato Workshops Puro&Bio atat copii cat si parintii vor putea participa la o calatorie prin bucataria Italiana cu doua din cele mai iubite produse de toata lumea: pizza si inghetata!

7 Muzeul Național de Artă Contemporană continuă seria de evenimente educative Vacanța la MNAC cu Un modul pentru copii cu Irina Cangeopol. Copiii își petrec vacanța de vară descoperind atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vârstei lor. Sâmbătă copiii de 6-12 ani sunt așteptați să creeze o instalație sculpturală abstractă.

8

Muzeul Satului ne invită la Atelierele de Educație Muzeală – Meșter caut ucenici, o serie de ateliere prin care vizitatorii sunt invitați să învețe din tainele meșteșugurilor populare. Atelierele au loc în curțile gospodăriilor din muzeu și se adresează tuturor vârstelor.

FESTIVAL DE JAZZ

9 Brick Lane Jazz Fest 2018 aflat la prima editie, ne promite o zi de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe aceeasi scena. Zona de StreetFood, Baruri, vor completa atractiile de pe scena principala, toate aflate in superbul cadru natural al Parcului Herastrau.

 

CINEMA

10

Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) găzduiește cinematograful în aer liber – CineParK, un spațiu dedicat oamenilor care caută neconvenționalul și care preferă să își petreacă timpul în aer liber, fiind o alternativă gratuită și accesibilă la cinematograful clasic. Sâmbăta aceasta ne vedem și la Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvire Popesco, cu Incredibila poveste a perei uriaşe (+5 ani)!

WUSHU-KUNGFU DAY

11

Wushu Kung-Fu Romania ne așteaptă în parcul Regele Mihai I, pentru a sărbători împreună World Wushu-Kungfu Day! Wushu, cunoscut și sub denumirea de „kungfu”, reprezintă termenul colectiv pentru toate artele marțiale provenite din China și dezvoltate de-a lungul a mii de ani. În cadrul Wushu-ului se regăsesc numeroase sisteme și stiluri, fiecare încorporând propriile tehnici, tactici, principii și metode, precum și numeroase arme tradiționale.

Sunteți la mare? Vezi unde puteți merge cu copilul pe litoral în weekend.


 3-7 SEPTEMBRIE 

  • Începerea grădiniței este o etapă importantă în dezvoltarea copilului. De aceea, psihologii Veltio sunt alături de părinți pentru a-i îndruma să parcurgă drumul către rabdare, optimism și înțelegere în procesul de integrare al copilului în acest mediu nou. Programul Gata de Grădi te așteaptă cu 4 sesiuni de grup împărțite în ședințe cu părinții și sesiuni cu părinții și copiii. Va fi oferită îndrumare pas cu pas în integrarea celui mic în grădiniță și se vor oferi soluții pentru cele mai frecvente probleme întâlnite în acest proces.

 CURSURI 

  • Înscrie-te acum la Native English School pentru a învăța engleza cu un nativ! Cursurile se desfasoara in fiecare zi atat pe durata vacantei cat si a anului scolar. Orele de studiu au la bază modelul Cambridge și Genki English și sunt structurate să corespundă nivelului fiecărui elev. Native English School este exact ceea ce sugereaza numele – un loc unde copilul dvs poate invata de la un vorbitor nativ cum sa pronunte si sa vorbeasca Engleza ca un nativ

 ȘCOLI DE VARĂ 

  • De ce să îți îndrumi copilul către o școală de vară? Chiar dacă școala s-a terminat și cel mic a intrat în vacanță, drumul cunoașterii nu se termină. Vacanța este o poartă deschisă spre aventură, spre experiențe noi, spre comunicare și prietenie. YOUNG ACADEMICS vă propune Summer School Young Academics, o școală de vară cu program recreativ, dinamic și diversificat ce cuprinde activități artistice, sportive, vizite, cursuri de înot, excursii, cursuri de limbi străine, cluburi de cunoaștere și activități pentru dezvoltarea abilităților de socializare și comunicare.
  • Au inceput inscrierile la CLUBUL DE VARA! Haideți cu noi, să descoperim impreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și invătare, la Clubul Copiilor Isteti din zona 1 Mai – Turda, situat intr-o zona rezidentiala si usor accesibila, intr-o cladire noua si foarte luminoasa! V-am pregatit multa distractie si activitati frumoase: ateliere de stiinta si creatie, activitati artistice, muzica si dans, activitati in aer liber, excursii,  multe jocuri si voie buna! Nu mai stati pe ganduri, veniti sa ne cunoastem si sa ne distram! Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

 DUMINICĂ 

12 AUGUST 2018

TRASEU CULTURAL

12 A.R.C.E.N. organizează în perioada 12 august-9 septembrie, în fiecare duminică, de la ora 18.00, traseul cultural „Cu bastonul prin București” | anul 9, ediția de vară, prin zona Cartierului Armenesc – str. Salcâmilor – str. Sf. Silvestru. ARCEN va spune povestea mahalalei armenești, istoria armenilor din Capitală, poveștile negustorilor din zonă, ale locuitorilor din casele existente încă pe străzile vechiului cartier, dar și istorii despre viața de noapte a bucureștenilor cu stare din cartierul Armenesc și întreaga lor fantezie despre cum vedeau și-și imaginau viitorul Bucureștilor la începutul anilor ’30.

WORKSHOP PĂRINȚI

13

Dream and Act ne invită la un Workshop de crestere a increderii in sine prin actorie interactiv si foarte practic; cel mai bun mod de a invata: prin joaca. Atelierul pune accentul pe eliminarea blocajelor emotionale si pe importanța comunicarii clare si autentice, atat intr-o conversatie de 2, cat si in fata unui grup. Odată cu eliminarea barierelor emotionale, care te tin in loc, te vei putea exprima cu dezinvoltura, vei putea fi creativ, spontan și relaționa la un nivel superior cu oricine in jurul tau, in cuplu, in echipa si in alte contexte de viata.

FESTIVAL DE JAZZ

  • Brick Lane Jazz Fest 2018 aflat la prima editie, ne promite o zi de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe aceeasi scena. Zona de StreetFood, Baruri, vor completa atractiile de pe scena principala, toate aflate in superbul cadru natural al Parcului Herastrau.

CINEMA

CAMPANIE

14 In perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald organizeaza impreuna cu librariile partenere campania națională Carti deschise pentru minti deschise, o sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul in care cartile iti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale. „Carti deschise pentru minti deschise” este invitatia Editurii Herald pentru a considera lectura ca un instrument de invatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 12 AUGUST


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU