Unde Ieşim cu Copilul în Minivacanţa de 1 Decembrie. Evenimente pentru Copii şi Părinţi la Bucureşti | 1-3 Decembrie

Începe minivacanţa de 1 decembrie! Anul acesta avem patru zile de minivacanţă: celor din weekend li se adaugă ziua de joi, 30 noiembrie, când sărbătorim Sfântul Andrei şi cea de 1 decembrie când este Ziua Naţională a României. Pentru aceia dintre noi care vom fi în Bucureşti în această perioadă venim cu lista de evenimente şi activităţi pentru copii şi părinţi în 1-3 decembrie.

Unde Iesim cu copilul 1 decembrie vremea Bucuresti
meteoblue.com

VINERI 

1 DECEMBRIE 2017

SPECTACOL

 1

Teatrul Coquette va asteapta la un nou spectacol interactiv pentru copii: Praslea cel Voinic si merele de aur. Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, este interactiv și plin de umor.

Vezi şi: 9 Nevoi Esenţiale ale Copilului de 7 Ani

TÂRG

 2 Tot norodul este aşteptat vineri, întâi până duminică, trei ale lunii lui Undrea, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român. 130 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an.

FESTIVAL

  3Visual Art Fest este un festival dedicat artelor vizuale, care își propune să aducă în atenția bucureștenilor cât mai multe tipuri de artă vizuală și de tehnologii de ultimă generație din domeniu. Astfel, spectacole de muzică live, instalații de artă vizuală, workshop-uri și ateliere de creație vor umple Pavilionul Central de la Romexpo, în weekendul 1-3 decembrie.

  • Vezi lista de festivaluri kid-friendly sau doar pentru părinţi, evenimente care te aşteaptă în acest weekend în Bucureşti.

Vezi şi: Un Bucureşti mai prietenos cu bicicliştii. În 2018 ar putea crește siguranța rutieră în 255 de intersecții și 320 km de străzi

ATELIER
   4Cobza, Pruncii și Bunicii. De 1 decembrie, ne luăm pruncii, dar și bunicii și sărbătorim românește cu Pită și slană. De Ziua Națională. Dar și cu șezătoare cu instrumente tradiționale românești alături de Beatrice Iordan și Florin Iordan și cu un atelier pozneț de realizat blazoane. Și cu pachete integrale din Ghidul pozneţ de cultură, revista pentru copii care a ajuns la numărul 20.

1 Decembrie 2017, Cum Sărbătorim în Familie Ziua Națională a României | Evenimente în Bucureşti

Cum sărbătorim în familie 1 decembrie 2017

Vă recomandăm:

ŞEDINŢE FOTO DE IARNĂ

ÎNCHIRIAZĂ UN MOŞ CRĂCIUN!

  • MOŞ CRĂCIUN EXISTĂ! Crezi că Moș Crăciun e prea ocupat pentru a ajunge la tine? Moşi autentici vin la tine pentru Sărbatori ca odinioară. Dă-ne ocazia să îți oferim soluția perfectă: închiriază un Moș Crăciun autentic la fel ca odinioară, disponibil special pentru copilul tău, în orice zi a lunii cadourilor.

ATELIER DE MOŞ NICOLAE

  • El vrea să se joace, tu vrei să învețe, iar noi vrem să îl ajutăm pe Moș Nicolae să termine de împachetat cadourile pentru ghetuțele copiilor. Echipa SmartBricks îi așteaptă pe cei mici pe 5 DECEMBRIE la Inginerii lui Moş Nicolae, un atelier pentru copii de 6-10 ani unde împreună vom construi și programa, cu ajutorul pieselor LEGO, ajutoarele lui Moș Nicolae și pentru o zi vom deveni adevărați INGINERI.

 SÂMBĂTĂ

2 DECEMBRIE 2017

ATELIERE

 5 Clay Play Ceramica ne invită la Maratonul Atelierelor de Crăciun! In fiecare zi, de marti pana sambata suntem aşteptaţi la ateliere de modelaj in lut cu specific de Sarbatori, pictura pe decoratiuni de Craciun si olarit pentru toate varstele. Sunt asteptati copii cu varsta intre 5 si 99 ani. Consulta programul si inscrie-te din timp la ateliere!

 6Ofera-i copilului tau o alternativa de a petrece timpul liber intr-un mod placut, distractiv si benefic pentru sanatatea lui! Veniti impreuna la atelierul YOGA FAMILIEI de la ora 10.30, a petrece timp de calitate în familie, printr-o activitate care susține conectarea dintre părinte și copil, cu multă voie bună, mișcare și distracție.

 

  7

Yoga Kids este despre mișcare și jocuri, echilibru și încredere în sine. Copiii se distrează si se detensionează prin joacă, exerciții de respirație și mișcare. De la ora 12.00 ii asteptam pe copiii peste 5 ani la atelierul YOGA KIDS! 

SPECTACOLE

  8Teatrul Coquette ii invita pe cei mici la spectacolul Vulpea si Corbul. Inspirat de indragita fabula cu acelasi nume scrisa de La Fontaine si adaptat pe intelesul si pe placul copiilor.

  9 Opera Comica pentru Copii ne-a pregatit spectacolul „Onix și Barton” , o poveste simplă despre probleme actuale, stringente și delicate. Sunt două planuri care se întrepătrund, două contexte sociale, două crezuri care, deși sunt radical diferite, ajung să se completeze reciproc.

TÂRGURI DE CRĂCIUN

10 În decembrie ai motive aproape să te muți la Opera Comică pentru Copii ;). Pe lângă multitudinea de spectacole extraordinare programate în cele 3 săli de la sediu și la Sala Polivalentă, în curtea Operei Comice pentru Copii, suntem aşteptaţi la ”Târgul Poveste de Crăciun”!

11Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești și campania umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, în care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.

12 Anul acesta, sărbătorile aduc o atmosferă de poveste în Parcul Lumea Copiilor, în Orășelul lui Moș Crăciun, cu concerte în aer liber, artiști consacrați, spectacole pentru copii, carusele, patinoar, concursuri cu premii, daruri și surprize.

  • Vezi şi lista de festivaluri kid-friendly sau doar pentru părinţi, evenimente care te aşteaptă în acest weekend în Bucureşti.

MODELISM

13Asociatia “Modelism Fara Frontiere” va invita la Modelism fara Frontiere Model Show, cel mai mare eveniment modelistic din Bucuresti. Principalul eveniment va fi expozitia de machete la care modelisti din toata tara prezinta lucrari din aproape toate categoriile de modelism static si la scari foarte variate isi vor expune lucrarile. Workshopuri: “Initierea in modelism”, “Tehnici in modelism”, masa de lucru unde cei mici pot asambla machete dedicate varstei lor, sub supraveghere.


Vă recomandăm:

GRUP DE SUPORT

  • Te simți copleșit de sarcina de a fi părinte? Prea multe lucruri de făcut, prea multe țipete, prea multe cerințe? Simți că în mintea și în sufletul tău este o încâlceală totală de emoții și gânduri? Te chinuie ideea că nu ești un părinte suficient de bun? Vino LUNI 4 DECEMBRIE la grupul de suport „Parenting conștient”! Aici poți vorbi liber despre bucuriile și provocările tale de a fi părinte, fără a fi judecat, măsurat. Aici asculți și poveștile altor părinți și înțelegi că nu ești singur. Înveți cum să îți înțelegi și să îți accepți emoțiile și gândurile, cum să te cunoști pe tine însuți, cum să te iubești și să te accepți chiar așa cum ești.

Vezi şi: 20+ Activităţi Simple cu Frunze. Idei de Crafturi pentru o Toamnă Creativă

 DUMINICĂ

3 DECEMBRIE 2017

SPECTACOLE

 14  La Teatrul Coquette are loc Spectacolul Printesa si bobul de mazare pentru copii intre 3 si 10 ani, pune in scena povestea printului mofturos cu un umor adecvat copiilor.

 15  Bunicuta, Romeo Aluna si Soseta Vorbitoare se pregatesc pentru Craciun. Buni face cozonaci, Romeo face trasnai si Soseta invata poezii. Dar se pregatesc si pentru spectacolul Craciun alaturi de Crina si prietenii sai de la Palatul Copiilor. Spectacolul este 100% interactiv, inedit si plin de umor.

Vezi şi: Filme pentru copii la Cinematografele din Bucuresti

TÂRGURI ŞI FESTIVALURI

16  Visual Art Fest este un festival dedicat artelor vizuale, care își propune să aducă în atenția bucureștenilor cât mai multe tipuri de artă vizuală și de tehnologii de ultimă generație din domeniu. Astfel, spectacole de muzică live, instalații de artă vizuală, workshop-uri și ateliere de creație vor umple Pavilionul Central de la Romexpo, în weekendul 1-3 decembrie.

17  În decembrie ai motive aproape să te muți la Opera Comică pentru Copii ;). Pe lângă multitudinea de spectacole extraordinare programate în cele 3 săli de la sediu și la Sala Polivalentă, în curtea Operei Comice pentru Copii, suntem aşteptaţi la ”Târgul Poveste de Crăciun”!

18  Anul acesta, sărbătorile aduc o atmosferă de poveste în Parcul Lumea Copiilor, în Orășelul lui Moș Crăciun, cu concerte în aer liber, artiști consacrați, spectacole pentru copii, carusele, patinoar, concursuri cu premii, daruri și surprize.

19  In perioada 1 -3 decembrie suntem asteptati la Targul de Sf. Nicolae de la Muzeul National de Geologie de pe sos. Kiseleff, nr. 2, zilnic intre orele 10 -18.

20  Tot norodul este aşteptat vineri, întâi până duminică, trei ale lunii lui Undrea, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român. 130 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 3 DECEMBRIE


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te invităm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. 

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU