Unde Ieșim de Moș Nicolae. 20 Evenimente de Weekend cu Copiii în 6-7-8 Decembrie la București

Sfârșitul de săptămână e aproape și ne va aduce și câteva ore binemeritate de soare, numai bune pentru ieșiri în familie la aer curat.

Marcăm în calendar și evenimentele pentru copii și părinți care au loc în București. Vezi mai jos lista de recomandări GOKID pentru un weekend kid-friendly în 6-7-8 decembrie. 

Târgul Poveste de Crăciun și-a redeschis porțile și anul acesta la Opera Comică pentru Copii, peste 100 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării la la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român și începe Festivalul Alandala 2019, primul festival-expozitie dedicat copiilor. Nu rata nici atelierele de creație din luna decembrie de la Balonul Copiilor, o ocazie de a bucura și totodata de a dezvolta latura creativa și imaginația celor mici. Tot în weekend are loc conferinta pentru părinți și educatori SoulKids Coaching Romania, la care sunt invitați Vikas Malkani and Sally Forrest, fondatorii SoulCentre, Asia’s Premier Centre for Personal Development. Descoperă mai jos toate evenimentele!

Să ne bucurăm de un weekend însorit!

vremea bucuresti 6-7-8 decembrie 2019

VINERI

6 DECEMBRIE 2019

TÂRGURI

1

Vă anunțăm cu emoție și bucurie că Târgul Poveste de Crăciun 2019 de la Opera Comică pentru Copii și-a redeschis porțile și anul acesta, pentru a patra ediție. 🍭🎅❄️ 🍭🎅❄️⛄ De la o ediție la alta, organizatorii au mărit exponențial numărul atracțiilor pentru copii, astfel încât vă așteptăm pe mic cu mare și mare cu mic cu numeroase surprize.

2Sfântul Nicolae face parte dintre sfinții cu mare ținere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când își scutură barba sfântul, începe să ningă. Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârșește lumea, poate că vine primăvara iar… Peste 100 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării la la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român, cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an. Sunteți așteptați de vineri până duminică.

3 Bucureștiul organizează și anul acesta, până pe 26 decembrie 2019, Târgul Oficial de Crăciun al Capitalei. Evenimentul din Piața Constituției care atrage anual peste 1 milion de vizitatori, din țară și din străinătate. Intrarea este liberă. Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe, precum și de o zonă gastronomică cu preparate calde de sezon.

FESTIVALURI

4 Primul festival-expozitie dedicat copiilor, Festivalul Alandala 2019, isi va deschide portile intre 6-8 decembrie, in pavilionul B2 din Romexpo! Desfasurat pe o suprafata de peste 15.000 de metri patrati, Alandala combina toate elementele necesare pentru a crea o lume de vis copiilor de orice varsta. Zonele de joaca si distractie sunt completate de o zona expozitionala, in care partenerii nostri prezinta produse din toate categoriile, produse destinate copiilor, cu oferte de nerefuzat mai ales in perioada sarbatorilor de iarna!

5

A 23­‐a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit continuă la București până pe 7 decembrie, la Cinemateca Eforie. În programul de vineri veți putea urmări: CineMAiubit Educational: CINETic – Workshop animație , CineMAiubit Educational: MIDPOINT Intensive Bucharest și competițiile: românească și internațională.

POVEȘTI ȘI MUZICĂ

6 De Moș Nicolae, citim împreună #BicicletaFermecată în limbile engleză și română cu Excelența sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnul Hans Klemm și Maria Gheorghiu, ambasadoarea #fiecarecopilmerităopoveste. Bicicleta Fermecată împlinește doi ani de când a fost spusă la ureche unui băiețel care nu putea să adoarmă. De atunci, această poveste a bucurat o mulțime de copii, părinți, bunici. Vă rugăm să aduceți cu voi instrumentele muzicale preferate. Vom cânta împreună și ne vom bucura de timp de calitate și povești. Evenimentul se adresează copiilor de peste 6 ani.

TOATE RECOMANDĂRILE DE VINERI 6 DECEMBRIE

weekend de Mos Nicolae 20 evenimente copii parinti gokid 2019

SÂMBĂTĂ

7 DECEMBRIE 2019

ATELIERE

7Îți place să combini culori, să experimentezi texturi noi și să creezi folosind materiale, cât mai variate? Te invităm să participi la Atelierul de Creatie si Decoupage „Tabloul meu”, sambata 07 decembrie – ora 10.30. Vom exersa împreună cu şerveţele, lacuri şi acrilice şi vom învăţa o tehnică nouă, copiii participanti avand ocazia sa invete tainele acestei tehnici. Pentru ca ne apropiem de sarbatorile Craciunului, vom decora un tablou din ipsos cu globuri, oameni de zapada sau Mos Craciun! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro. Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

8Copiii devin curioşi atunci când adulţii sunt interesaţi şi implicați în ceea ce fac. Vă propunem să ne mişcăm şi să dansăm incluzându-i pe cei mici în procesul nostru de învăţare. Vom dansa în cerc, apoi pe linii, apoi răspândiți prin sală. Vom sări, ne vom rula pe podea, ne vom întinde, vom respira împreună şi vom învăța să ne păstrăm calmul în mijlocul furtunii. Vino la Mişcare și dans pentru părinţi şi copii, un atelier Petec 0-6 ani.

9 Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 07 decembrie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Chiar și animalele au nevoie de o bună igiena, oricât de mici sau de mari ar fi. Haideți să facem împreună pastă de dinți pentru prietenii noștri elefanții! Dacă vă plac elefanții, sigur vă veți împrieteni și cu lungii șerpi multicolori pe care îi vom crea! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro
Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

10Ateliere de Creație în Luna Decembrie la Balonul Copiilor

Din dorința de a bucura și totodata de a dezvolta latura creativa și imaginația celor mici, Balonul Copiilor pune la dispoziție in luna decembrie ateliere de creație unde au posibilitatea sa îndrăgească lucrul făcut cu mânuțele lor! Pot lipi, pot picta, pot desena cum își doresc! Prin aceste ateliere micuții învață sa planteze, sa decoreze și sa-și personalizeze creațiile prin joc! Vor fi îndrumați cu caldura sa dea frâu liber imaginației creative! Reușitele lor ii vor face mândri!

11 Invita-ti copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde isi va descoperi emotiile, isi va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia si gândirea creativa. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă, conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

CONFERINȚĂ

SoulKids Coaching Romania Creatorii SoulKids, Vikas Malkani Sally Forrest live Bucuresti gokid12 Want to help your child?
Want to be the best parent / teacher that you can be?
Want to be able to coach children?
Want to make a difference in the lives of others?
Want to do meaningful work that leaves a legacy?

SoulKids Coaching Romania | Creatorii SoulKids, Vikas Malkani și Sally Forrest live la București. Eveniment pentru părinți și educatori. For the first time ever, we are bringing to Bucharest 2 leading authorities on life skills and wisdom for children. Vikas Malkani and Sally Forrest are founders of SoulCentre, Asia’s Premier Centre for Personal Development. They are best-selling authors of over 20 books, are global speakers and have spoken at Ted X Japan.

TEATRU

13 Celebra poveste Prostia omenească de Ion Creangă s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

14Teatrul Coquette te invită la Îngerul Pantofilor, un spectacol pentru copii de peste 10 ani. Spectacolul este o coproducție Teatrul Coquette și Chatarsis Studio. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta.

ATELIERE, JOCURI & SPECTACOLE

15 La Castelul Magic din Orășelul Copiilor, cel mai mare loc de joacă pentru copii din Sectorul 4, va avea loc evenimentul “Întâmplări Magice la Castel”, un concept care pune pe primul plan copilăria, magia și inocența ei, dincolo de jocurile pe calculator, dincolo de teme și (mai ales) de telefon.

TÂRGURI

 • Vă anunțăm cu emoție și bucurie că Târgul Poveste de Crăciun 2019 de la Opera Comică pentru Copii și-a redeschis porțile și anul acesta, pentru a patra ediție. 🍭🎅❄️ 🍭🎅❄️⛄ De la o ediție la alta, organizatorii au mărit exponențial numărul atracțiilor pentru copii, astfel încât vă așteptăm pe mic cu mare și mare cu mic cu numeroase surprize.
 • Sfântul Nicolae face parte dintre sfinții cu mare ținere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când își scutură barba sfântul, începe să ningă. Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârșește lumea, poate că vine primăvara iar… Peste 100 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării la la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român, cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an. Sunteți așteptați de vineri până duminică.
 • Bucureștiul organizează și anul acesta, până pe 26 decembrie 2019, Târgul Oficial de Crăciun al Capitalei. Evenimentul din Piața Constituției care atrage anual peste 1 milion de vizitatori, din țară și din străinătate. Intrarea este liberă. Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe, precum și de o zonă gastronomică cu preparate calde de sezon.

FESTIVALURI

 • Primul festival-expozitie dedicat copiilor, Festivalul Alandala 2019, isi va deschide portile intre 6-8 decembrie, in pavilionul B2 din Romexpo! Desfasurat pe o suprafata de peste 15.000 de metri patrati, Alandala combina toate elementele necesare pentru a crea o lume de vis copiilor de orice varsta. Zonele de joaca si distractie sunt completate de o zona expozitionala, in care partenerii nostri prezinta produse din toate categoriile, produse destinate copiilor, cu oferte de nerefuzat mai ales in perioada sarbatorilor de iarna!

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 7 DECEMBRIE


Crezi că Moș Crăciun e prea ocupat pentru a ajunge la tine?
Închiriază Moși Autentici cu Barbă Naturală pentru Acasă, Serbare sau Petreceri Corporate, Crăciunițe și Spiriduși!

Ajuta copilul sa creada in existenta lui Mos Craciun! Pastreaza magia Craciunului si a existentei lui Mos Craciun pentru copilul tau. In fond, atat timp cat ne bucuram sa oferim cadouri si zambete celor dragi, Mos Craciun exista! Nu-i asa? Alege soluția perfectă – un Moș Crăciun autentic la fel ca odinioară, disponibil special pentru copilul tău, în orice zi a lunii cadourilor.

Află mai multe!


 RECOMANDARE 14 DECEMBRIE

Primele 1000 de zile din viata copilului tau
Seminar pentru mamici si tatici la inceput de drum

După euforia inițială la vederea celor două liniuțe, este momentul să pregătiți schimbările care vor veni în familie. Life Up vă ajută cu un seminar unde veți descoperi:

 • metode psihoeducaționale de dezvoltare a personalității copilului în perioada intrauterină și a primilor doi ani de viață;
 • particularități ale sistemului familial, modalități de gestionare productivă a rolurilor maritale și parentale în perioada prenatală și postnatală;
 • strategii de depășire a unor situații critice ce pot apărea în perioada gravidității și în primii doi ani de viață ai copilului.

Detalii eveniment: https://gokid.ro/primele-1000-de-zile-din-viata-copilului-tau-seminar-pentru-mamici-si-tatici-la-inceput-de-drum/


DUMINICĂ

8 DECEMBRIE 2019

ATELIER

16Societatea Ornitologică Română organizează pentru prima oară la București „Atelierul de Hrănitori”. Evenimentul are loc pe 8 decembrie 2019 în Parcul Herăstrău, la Pavilionul A, Salonul Expozițional Constantin Baraschi, între orele 10:00-14:00. Timp de patru ore, de la 10 la 14, construim hrănitori pentru păsări.

TEATRU

17 Celebra poveste Prostia omenească de Ion Creangă s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

18 „Tu, pentru mine, ești un băiețel, la fel ca toti ceilalți băieței. Eu, pentru tine, sunt o vulpe, asemenea tuturor vulpilor, dar, dacă tu mă îmblânzești, eu nu o să mai fiu ca celelalte vulpi, și tu nu vei mai fi ca toți ceilalți băieței. Eu voi fi pentru tine fără seamăn în lume, tu vei fi pentru mine fără seamăn în lume.” Păpuși în mărime naturală, în Micul Prinț, cu Lightwave Theatre & unteatru, un spectacol +5 ani, destinat atât copiilor, cât și adulților, după cea mai frumoasă carte a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery.

SPECTACOL

19

Parcul de distracții este un spectacol de musical original 100% românesc, interpretat de copiii actori ai Teatrului Muzical de Copii București, alături de Anca Țurcașiu, Daniel Burcea, Maria Baciu și artiștii Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București.

TÂRGURI

 • Vă anunțăm cu emoție și bucurie că Târgul Poveste de Crăciun 2019 de la Opera Comică pentru Copii și-a redeschis porțile și anul acesta, pentru a patra ediție. 🍭🎅❄️ 🍭🎅❄️⛄ De la o ediție la alta, organizatorii au mărit exponențial numărul atracțiilor pentru copii, astfel încât vă așteptăm pe mic cu mare și mare cu mic cu numeroase surprize.
 • Sfântul Nicolae face parte dintre sfinții cu mare ținere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când își scutură barba sfântul, începe să ningă. Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârșește lumea, poate că vine primăvara iar… Peste 100 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării la la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român, cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an. Sunteți așteptați de vineri până duminică.
 • Bucureștiul organizează și anul acesta, până pe 26 decembrie 2019, Târgul Oficial de Crăciun al Capitalei. Evenimentul din Piața Constituției care atrage anual peste 1 milion de vizitatori, din țară și din străinătate. Intrarea este liberă. Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe, precum și de o zonă gastronomică cu preparate calde de sezon.

FESTIVAL

 • Primul festival-expozitie dedicat copiilor, Festivalul Alandala 2019, isi va deschide portile intre 6-8 decembrie, in pavilionul B2 din Romexpo! Desfasurat pe o suprafata de peste 15.000 de metri patrati, Alandala combina toate elementele necesare pentru a crea o lume de vis copiilor de orice varsta. Zonele de joaca si distractie sunt completate de o zona expozitionala, in care partenerii nostri prezinta produse din toate categoriile, produse destinate copiilor, cu oferte de nerefuzat mai ales in perioada sarbatorilor de iarna!

20Până pe 15 decembrie Cartier Hub este gazda caravanei internaționale de filme documentare KineDok. Aproape în fiecare duminică până în decembrie vei avea în cartierul Drumul Taberei proiecții de filme documentare recente. Ele sunt filmate în mai mult de 10 țări din Europa, spun povești diferite și impresionante. Două dintre ele sunt chiar românești. Te așteptăm să descoperi care dintre ele. 📽️


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU