VăraTIC 2022 – Stagiunea estivală cu povești și ateliere de joacă!

01 Iunie - 03 Iulie 2022
București

Stagiunea estivală VăraTIC debutează de Ziua Internațională a Copilului. Teatrul Ion Creangă organizează Stagiunea estivală cu povești VăraTIC, în perioada 1 iunie – 3 iulie 2022, într-un nou spațiu.

Evenimentele din calendar se împart în două mari categorii: pe de o parte sunt spectacolele care se vor juca la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23, în interior, iar de cealaltă parte sunt atelierele care se vor desfășura în exterior, într-un spațiu vesel și plin de culoare, amenajat în curtea prin care se face accesul către sală. Toate evenimentele din cadrul stagiunii se adresează copiilor cu vârsta sub 6 ani, fie că sunt spectacole, ateliere iscusite sau de joacă.

Stagiunea estivală vine cu povești, cu ateliere iscusite, cu jocuri și multe surprize pentru copii și părinți. Vacanța de vară începe la Teatrul Ion Creangă, locul în care copilăria e nemuritoare, iar personajele din povești, cu ajutorul actorilor dibaci și talentați, prin viață.

Dar știați că actorii noștri au mai multe talente? Cum ar fi să deseneze caricaturi ori să construiască un acvariu cu pești. Unii dintre ei știu tot ce înseamnsă despre sistemul solar și galaxii, alții cum să bricoleze coronițe cu flori, iar alții îți pot arăta cum e să fii actor pe scenă. Pentru a da mai departe din cunoștințele lor, actorii au pregătit o serie de ateliere pentru copiii cu vârsta curpinsă între 3 și 6 ani. Iar pentru că este vacanță, marțea și miercurea vă așteptăm la joacă.

DESPRE VACANȚĂ – ATELIER DE LECTURĂ
Sâmbătă, 11 iunie, ora 11:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 4 ani

FABRICA DE SLIME – ATELIER INTERACTIV
Sâmbătă, 11 iunie, ora 12:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor între 4 și 7 ani

CORONIȚA ÎNFLORATĂ – ATELIER DE BRICOLAJ
Sâmbătă, 11 iunie, ora 18:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor între 4 și 7 ani

TURTIȚA NĂZDRĂVANĂ – ATELIER DE TEATRU (ÎN VERSURI)
Sâmbătă, 11 iunie, ora 19:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani

FORME, LINII ȘI CARICATURI – ATELIER DE DESEN
Duminică, 12 iunie, ora 11:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 4 ani

TEATRU ÎN TEATRU – ATELIER DE IMPROVIZAȚIE
Duminică, 12 iunie, ora 12:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 4 ani

SISTEMUL SOLAR – ATELIER ȘTIINȚIFIC
Duminică, 12 iunie, ora 18:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 4 ani

ACVARIUL CU PEȘTI – ATELIER CREATIV
Duminică, 12 iunie, ora 19:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani

ARTĂ PRIN JOC ȘI JOC PRIN ARTĂ – ATELIER DE JOACĂ
Marți, 14 iunie, ora 18:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 4 ani

INVENTĂM SĂ NE JUCĂM – ATELIER DE JOACĂ
Miercuri, 15 iunie, ora 18:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 4 ani

Spectacole în perioada 10 – 16 iunie 2022

De-A Micul Prinț
Recomandat copiilor între 4 și 6 ani

Jocul și joaca sunt două lucruri esențiale în dezvoltarea copiilor. Spectacolul „De-a Micul Prinț” este un joc care spune o poveste. Universul Micului Prinț și întreaga sa aventură spre a-și găsi un prieten sunt explorate cu multă candoare de doi copii, printre jucării. Cum îi văd copiii pe adulți? Ciudați și interesați doar de numere. În joaca „De-a Micul Prinț”, descoperă ce este prietenia și dragostea adevărată.

Vineri, 10 iunie, ora 18:00
Unde? Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

––––––––––––––-

Fata babei și fata moșului
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani

Competiția între oameni începe încă din primii ani de viață și este mai cu seamă accentuată în familiile în care sunt mai mulți frați. În povestea lui Ion Creangă, această luptă dintre cele două fete se răsfrânge și asupra părinților, iar în general poate fi privită ca o dualitate între bine și rău. Cum se rezolvă toate aceste conflicte aflăm împreună în sala de teatru urmărind un spectacol plin de umor, muzică și dans.

Sâmbătă, 11 iunie, ora 17:00
Unde? Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

––––––––––––––-

Călătorii prin galaxii
Recomandat copiilor peste 4 ani

Soarele și luna, deși nu se întâlnesc niciodată, au găsit o modalitate de a comunica una cu cealaltă, datorită internetului. Primesc de urgență solicitarea unui intergalactic de a-și găsi o casă pe una dintre planetele Caii Lactee. Care să fie cea mai primitoare planetă? Dar cea cu cele mai multe resurse de locuit? Are loc o călătorie prin galaxii cu un final fericit, deoarece astronautul găsește o planetă caldă și primitoare de care promite să aibă grijă.

Duminică, 12 iunie, ora 17:00
Unde? Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

––––––––––––––-

Pinguinii melomani
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani

Doi pinguini fug de la Zoo la Polul Sud să mai întâlnească și alți pinguini ca ei. Vacanța lor se transformă într-o oră de educație muzicală. Descoperă ce înseamnă melomania: să iubești muzica. Mai află și despre sunetul fiecărui instrument, despre partituri și notele muzicale, dar și cum ar putea să-și facă o orchestră. Oare la ce instrument ar putea să cânte prietenii lor de la Zoo? La final se anunță casting pentru clubul pinguinilor melomani, la care oricine iubește muzica poate participa.

Joi, 16 iunie, ora 18:00
Unde? Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

––––––––––––––-

Pernuța somnoroasă
Recomandat copiilor sub 3 ani

Până să adoarmă, copiii străbat lungul drum al somnului către visare. Noaptea este lungă și multe umbre luminate se arată în împărăția pernutelor pufoase. Spre a prinde somnul cel mai dulce, lumea mărilor albastre li se alătură la joacă. Dintr-o pânză mare, albă, iau formă o meduză fermecată și un pește bulbucat. Joaca lor printre steluțe ar mai continua, dacă n-ar fi o pernuță care să-i poarte pe copii în lumea viselor cu bucurii.

Duminică, 12 iunie, ora 10:00
Unde? Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)


EVENIMENTE TRECUTE

Stagiunea debutează la 1 IUNIE, de Ziua Internațională a Copilului, cu un atelier de bricolaj, în care îndemânarea și creativitatea micuților este pusă la încercare sub îndrumarea actriței Ioana Ginghină, alături de care cei mici vor realiza figurine din hârtie colorată ce pot fi folosite ulterior pentru a ilustra sau inventa povești. Spre seară începe atelierul de joacă, unde alături de Ciprian Niculae puteți redescoperi câteva dintre jocurile consacrate ale copilăriei precum „1, 2, 3 la perete stai”, „Rațele și vânătorii”, „Sticluță, sticluță cu …” și multe altele. Mai apoi, distracția se mută la interior unde puteți viziona spectacolul „Fata babei și fata moșului” în regia Verei Linguraru, un spectacol plin de umor, muzică și dans. Seara se încheie cu un atelier științific în care copiii vor experimenta cu gheață carbonică, sub îndrumarea actrițelor Andreea Gaica și Andra Mirescu.

Program 1 iunie

10:00 – Atelierul de improvizație și bricolaj „Figurinele vesele”, cu Ioana Ginghină (45 min)
16:00 – Atelierul de joacă „(Re)descoperim copilăria”, cu Valeria Stoian și Ciprian Niculae (45 min)
18:00 – Spectacolul „Fata babei și fata moșului” (45 min)
19:00 – Atelierul științific „Gheață carbonică”, cu Andra Mirescu și Andreea Gaica (45 min)

Pe tot parcursul lunii iunie, serile de marți și miercuri sunt rezervate atelierelor de joacă în aer liber, iar cele de joi și vineri spectacolelor în sală. Weekendurile aduc cu sine mai multe ateliere iscusite și spectacole care se vor desfășura atât dimineața, cât și seara.

Programul din cadrul VăraTIC – Stagiunea estivală cu povești conține spectacole construite cu ajutorul elementelor înscrise în sfera limbajului non-verbal, unde lumina, muzica și gesturile actorilor se îmbină armonios cu elemente de recuzită menite să capteze atenția micuților și să le ofere o experiență senzorială inedită. Altele aduc în fața copiilor povești deopotrivă autohtone și universale care prezintă destinele personajelor de basm bazându-se pe interactivitate, cântece vesele și mult umor – instrumente cu care se traduc informații esențiale despre tipologii umane și relaționarea cu semenii noștri.

Totodată, atelierele iscusite îmbină o paletă largă de activități de lectură, bricolaj, improvizație, creativitate sau chiar unele care explică noțiuni științifice pe înțelesul tuturor. În cadrul acestora, cei mici pot explora o mulțime de activități menite să le întărească încrederea în sine, oferindu-le ocazia să dea frâu liber imaginației. De asemenea, își pot întări cunoștințele în ceea ce privește amestecul de substanțe, planetele sistemului nostru solar, tehnicile de gestionare a emoțiilor sau își pot dezvolta imaginația și îndemânarea în cadrul atelierelor de bricolaj.

Noutatea acestei stagiuni este reprezentată de atelierele de joacă, în cadrul cărora copiii vor (re)descoperii cele mai interesante jocuri ale copilăriei, alături de actorii Teatrului Ion Creangă. „Telefonul fără fir”, „Rațele și vânătorii”, „Scaunele muzicale” sau alte jocuri de cunoaștere și imaginație vor fi abordate în cadrul acestei secțiuni. Regulile nu sunt deloc complicate, dar trebuie respectate pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută. Responsabili cu buna desfășurare a activităților sunt actorii coordonatori care îi vor sprijini și se vor juca alături de copii.

VăraTIC își așteaptă participanții cu o mulțime de alte surprize menite să întregească experiențele emoționante trăite alături de actorii teatrului, fie că îi întâlnesc în calitate de coordonatori de ateliere, fie în calitate de personaje din poveștile de pe scenă.

Mai multe informații despre programul stagiunii estivale VăraTIC puteți afla accesând varatic.teatrulioncreanga.ro.

Detalii Eveniment

Perioada:
01 Iunie - 03 Iulie 2022

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL