Weekend Alb Kid-Friendly la București. Evenimente 8-9 Februarie

A venit zăpada! Cei mici cu siguranță nu se gândesc decât la asta și la cum va fi primul săniuș de anul acesta în București. Avem parte de un weekend alb și însorit, de aceea profităm și ieșim la derdeluș împreună cu cei mici în parcurile din oraș dar căutăm și cele mai interesante evenimente creative și distractive pentru copii și părinți. 

8 Februarie în Istorie

1600 – Giordano Bruno, teolog și filosof umanist italian din epoca Renașterii, cunoscut pentru convingerea asupra infinității universului, este condamnat de Vatican pentru erezie și ars pe rug în piața „Campo dei Fiori” din Roma.
1828 – Se naște Jules Verne, scriitor francez, creator al romanului științific de anticipație (d. 1905)
1834 – se naște Dmitri Ivanovici Mendeleev, chimist, creator al „legii periodicității” și al sistemului periodic al elementelor.
1856 – Barbu Știrbei decretează desființarea robiei în Țara Românească.
1859 – Alexandru Ioan Cuza intră triumfal în București, după dubla sa alegere ca domn al Principatelor Române.
1880 – Franța, Germania și Marea Britanie recunosc independența de stat a României.
1828 – se naște Jules Verne, scriitor francez, creator al romanului științific de anticipație (d. 1905)

Vezi mai jos lista noastră de recomandări, evenimente pentru copii şi părinţi în weekendul 8-9 februarie la Bucureşti: ateliere, spectacole, piese de teatru şi filme. Nu uita că puteți merge la unul dintre 12 patinoare deschise care ne așteaptă să facem mișcare pe gheață în familie!

Weekend frumos!

vremea bucuresti 8-9 februarie 2020 gokid
meteoblue.com

SÂMBĂTĂ

8 FEBRUARIE 2019

ATELIERE

1Invita-ti copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde isi va descoperi emotiile, isi va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia si gândirea creativa.  Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă, conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email [email protected]

2Atelierul Big Life Journal pentru copii de 6-12 ani este creat în Statele Unite și este bazat pe filozofia psihologului american, profesor la Stanford, Carol Dweck legată de mentalități și cum acestea ne influențează viața. Conform acestei filozofii, există 2 tipuri de mentalități: o mentalitate fixă (eu sunt născut cu talent și inteligență, nu depinde de mine să le dezvolt) și o mentalitate flexibilă (depinde de mine să-mi dezvolt, cu efort și perseverență, talentele și inteligența). Acest program îi va ajuta pe copii să-și dezvolte o mentalitate flexibilă, care înseamnă să creadă despre ei că, prin efort, pot reuși orice își propun. În zilele noastre copiii au foarte puține modele care să fie o inspirație pentru ei. La Big Life Journal ei vor asculta povești ale unor oameni care au schimbat lumea, vor asculta povestea lui Elon Musk sau a lui Walt Disney.

3 Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 8 februarie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Oare cum ne putem construi propria clepsidra? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să își construiască una! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email [email protected] Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

4Editura Univers și Cărturești Verona vă invită sâmbătă la un atelier de poveste cu Cristina Andone. Vom avea teatru de păpuși, lansare de carte și autografe. „Cartea bunătății” este un îndreptar de fapte bune. Pentru că bunătatea este mai ales faptă, nu doar bune-intenții. Prin poveste copiii vor înțelege ce înseamnă compasiune, grijă, negrabă în a pune etichete, prietenie, generozitate.


RECOMANDĂRI

O aventură în familie
Program DEMO Academia 1,61

 22 FEBRUARIE 

Ai vrea să faci echipă bună cu copilul tău? Dacă da, te invităm la ‘O aventură în familie‘ cu Academia 1,61! Am pregătit o serie de jocuri de încredere, de ascultare și alte experiențe inedite, menite să ajute la întărirea relației dintre părinte și copil. Vor fi activități sportive, precum și provocări de logică sau imaginație. Vă invităm deci să faceți echipă alături de copilul dumneavoastră, să vă puneți forțele la încercare și să îndepliniți o serie de misiuni împreună.


PETRECERI

Petrecere memorabila inedita la Trapped Escape Room afis gokid fbIți dorești o petrecere cu totul specială pentru copilul tău? Organizează evenimentul mult așteptat la escape room Trapped și iți garantăm o zi de naștere de neuitat! Mister, aventură, adrenalină, distracție și muuuultă voie bună: ingredientele magice la Trapped. Cei mici vor lucra în echipă, vor dezlega mistere și vor avea parte de un decor de poveste.


SPECTACOL

5 Fascinanta muzică a copilăriei revine la Circul Metropolitan, într-un concert extraordinar: Disney in concert – Magical music from the movies. Orchestra Simfonică București va interpreta piese celebre din filmele Lion King, Mary Poppins, Aladdin, Frozen, Jungle Book, The Beauty And The Beast Și The Little Mermaid, alături de filmele dragi proiectate pe sute de metri de ecrane, cu efecte speciale produse de peste 80 de aparate performante și un ecran de proiecție de 360 de grade.

TEATRU

6 Îndrăgitul spectacol pentru copii Praslea cel Voinic si Merele de aur din repertoriul Teatrului Coquette revine cu o nouă reprezentație! Zmeul a răpit-o pe frumoasa Ileana, fiica împăratului din regatul de Safir, dar Prâslea cel Voinic, reușește să o salveze din peștera zmeului. Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, interactiv și plin de umor.

7 Se zice că în Lună totul se întâmplă pe dos, iar pentru unii poate să pară mult mai frumos. Pantalone e bătrân, zgârcit și mai ales înfumurat, iar perspectiva plecării în spațiu îl încântă peste măsură. După o scurtă și nemaipomenită călătorie închipuită, Pantalone ajunge pe Lună, unde bătrânii întineresc, iar maimuțele ajung împărați. Pare un tărâm de vis, unde curg râuri de aur și diamante. Dar sunt la fel de multe dueluri — și la fel de multă nedreptate ca pe Pământ. Se întâmplă în spectacolul Pantalone în Lună la Teatrul Ion Creangă.

PREZENTARE DE ASTRONOMIE

8 Sâmbătă seară, Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu ne invită la prezentarea de astronomie: „Călătorie prin Univers”. După un tur al cerului vizibil de pe Terra vă veți ridica de pe suprafața planetei și veți zbura către Lună. Craterele lunare vă vor face să vreți mai mult, astfel încât naveta noastră specială vă va arăta sistemul solar văzut de departe. Veți face o călătorie contra cronometru printre planete și sateliții lor, după care veți ajunge la marginea sistemului solar.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 8 FEBRUARIE


Cursa de orientare cu busola pentru familii
Program Academia 1,61

8 MARTIE 

Abilitatea de a ne orienta cu o hartă şi o busolă este o aptitudine neglijata de omul modern dar foarte importantă în momentele în care nu mai avem semne şi indicatoare care să ne ajute să găsim drumul corect. Este foarte important şi util să deprindem câteva noţiuni elementare de orientare pentru a ne putea descurca în tot felul de momente, de la situaţii de criză până la cele triviale şi cotidiene. Astfel, vom învăţa cum să gândim corect, să vizualizăm mai bine mediul în care ne aflăm şi să fim mai stabili şi mai în control. Pentru a învăţa acestea, vă propunem o cursă pentru familii de orientare cu busola, cu un cadru imaginar fascinant, cu ateliere şi jocuri presărate pe parcursul unui traseu provocator.DUMINICĂ

9 FEBRUARIE 2020

TEATRU

9Celebra poveste Prostia omenească de Ion Creangă s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

10In spectacolul Aventuri în Ținutul Florilor de la Teatrul Excelsior copiii sunt purtaţi într-o miraculoasă lume a florilor, unde tânărul Mugurel și prințul Crin se luptă pentru a câștiga mâna frumoasei Prințese Deea. În tot acest timp, simpaticele personaje Cioara şi Ariciul se transformă în detectivi, încercând să afle cine este alesul prinţesei. Un spectacol ca o călătorie inițiatică și o poveste cu final fericit.

11Teatrul Coquette te invită la Îngerul Pantofilor, un spectacol pentru copii de peste 10 ani. Spectacolul este o coproducție Teatrul Coquette și Chatarsis Studio. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta.

PROGRAM MULTICULTURAL

12Invățăm geografie și istorie, în jurul unei cești de ceai și al unei hărți la Povestile ceaiului, un program multicultural pentru școlari 6-10 ani. Dezlegăm un joc-ghicitoare și desenăm ”harta ceaiului” din China în Europa. Povestim istoria ceaiului verde Longjing. Cercetăm minuni naturale și simboluri culturale din China. Din cuprins: Drumul ceaiului spre Europa. Traseele Drumului Mătăsii și Marelui Zid.

YOGA

13

Fie ca ai mai practicat sau nu yoga, timpul petrecut alaturi de copilul tau este unic. Duminica, Nico asteapta parintii si copilasii intre 4-10 ani la o ora de yoga distractiva. Yoga este miscare, dans, gimnastica, meditatie, respiratii, zambete si energie pozitiva, cam tot ceea ce fac copii natural

DANS

14

Duminică luna plină ne așteaptă să ne lăsăm duși de vortexul transformării într-o nouă călătorie ECSTATIC DANCE, de data aceasta facilitată de DJ MARTYN (ECSTATIC DANCE AMSTERDAM)! ❤️ ‍♀️  Celebram, exploram si ne armonizam prin dans! + Meditatie cu cacao / Incalzire ghidata/ Baie de sunet cu instrumente live / Pictura pe piele / Ora in comunitate / Potluck vegan / Kid-friendly.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU