Weekend de Referendum! 18 Idei de Evenimente pentru Orice Tip de Familie din București în 5-7 Octombrie

Octombrie începe cu gândul la familie. E decizia fiecăruia dintre noi cum o facem și unde investim efort și emoție, dacă și ce anume alegem. Te încurajăm să fii cu adevărat alături de copilul tău și să petreceți timp de calitate împreună.

Vineri mergem la Noaptea Albă a Galeriilor, sâmbătă avem parte de numeroase de ateliere pentru copii, festivaluri precum Minimest, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și cursa de Mers Sportiv din Parcul Circului, iar duminică sunt privilegiate spectacolele pentru cei mici.

Vezi lista noastră de 18 idei de evenimente pentru orice tip de familie din București în 5-7 octombrie

Vă dorim un weekend minunat!

vremea in weekend 6-7 octombrie
meteoblue.com

VINERI

5 OCTOMBRIE 2018

NOAPTE ALBĂ A GALERIIILOR

1O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor invită publicul să parcurgă un traseu nocturn în compania artei contemporane! Vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună generează an de an o nouă hartă a orașelor în care are loc acest eveniment. Pregătiți-vă deci pentru un traseu cultural vineri 5 octombrie începând cu ora 19:00 și până târziu în noapte nu doar în cele 69 de locații din București, ci și în Arad, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara!

ATELIERE

2

„Vindem timp pentru parinti si copii. Vindem 4 ore si jumatate de timp liber, parintilor care au nevoie de o iesire in doi, de un ceai cu prietenii, de o seara de teatru ori film sau poate de cateva ore in care sa nu faci nimic. Oferim gratuit copiilor lor, 4 ore si jumatate de distractie, grija, atentie, educatie, pizza si popcorn.” Cum ti se pare acest anunt? Daca vrei sa vezi cu ochii tai, inscrie-ti copilul in Programul „Free Friday” la Casuta lui ShoShon si vinerea, incepand cu ora 17.30 vom avea grija ca el sa se simta bine insotit de copii, cat parintii se vor simti bine insotiti de adulti.

FESTIVAL DE FILM

3Minimest 2018, secțiunea specială Anim’est dedicată celui mai entuziast și fidel public de animație, îi așteaptă pe cei mici în cinema și în weekendul 5 – 7 octombrie, când vor fi proiectate cele mai frumoase filme de animație recente dedicate lor. În plus, copiii vor avea ocazia să devină ei înșiși mici animatori în cadrul unor ateliere creative, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

TOATE RECOMANDĂRILE DE VINERI 5 OCTOMBRIE

SÂMBĂTĂ

6 OCTOMBRIE 2018

ATELIERE

4

Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 06 octombrie – ora 12:15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare! Forta generata de magneti este misterioasa si poate da nastere unor experiente si jocuri dintre cele mai surprinzatoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților?

5 Explorează, Experimentează, Descoperă, Află la Calatorie spre centrul pamantului si inapoi, un atelier de stiinta si supravietuire pentru copii de 4-10 ani. un atelier practic, experimental, facut pentru curiosi. Ai un copil curios si pus pe explorat? Atunci aici este locul potrivit pentru el! Facem echipa, ne prindem centurile si coboram spre centrul pamantului. De ce este fierbinte centrul pamantului? Cum se formeaza vulcanii si de ce erup? 3,2,1, start! Erupe vulcanul! Experimentam!

6 Atelierele de teatru și actorie pentru cei mici, reprezintă o călătorie în lumea minutata a copiilor, unde vor experimenta potențialul creativ și vor deschide porțile cunoașterii. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă, conferă copiilor o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

7 Din 06 octombrie, deschidem un nou sezon al atelierelor de dezvoltare a inteligenței emoționale, la Clubul Copiilor Isteți! Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare a inteligenței emoționale, unde își va antrena mintea, își va descoperi și conștientiza emoțiile, dar va învață să le și gestioneze.
Cursurile sunt special concepute pentru nivelul de varsta al copiilor, fiind desfasurate conform nevoilor si specificului fiecarui copil! Pentru înscrieri, vă rugam să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

CURSĂ

8 Provocarea la mers sportiv continuă! Vino pe 6 Octombrie, la ora 09:00, în Parcul Circului, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Mersului pe Jos. Indiferent de vârsta sau de condiția ta fizică, Te Provocăm la Mers Sportiv în Parcul Circului. Te așteptăm să dăm 3 ture de parc, în care să descoperim împreună beneficiile mersului sportiv.

FESTIVALURI

9 Goethe-Institut s-a mutat pe Calea Dorobanți 32 într-un sediu format din trei clădiri și cu această ocazie organizeaza Goethe Fest! În ambele zile de festival, odată cu lăsarea întunericului, vă veți putea bucura de o proiecție interactivă pe fațada noului sediu, un concept creat de „Aural Eye Visions Studio”. Pe 6 octombrie Goethe-Fest continuă cu un adevărat carusel de momente culturale: Expoziție Games and Politics, Perfomance Labirintul Bucuriei, Ateliere de limba germană, Jocuri pentru copii, Sesiuni de board games, Biblioteca Obiectelor, Face Painting cu Livia Fălcaru, Actionbound.

10 Minimest 2018, secțiunea specială Anim’est dedicată celui mai entuziast și fidel public de animație, îi așteaptă pe cei mici în cinema, în cele două weekenduri ale festivalului, între 28 – 30 septembrie și 5 – 7 octombrie, când vor fi proiectate cele mai frumoase filme de animație recente dedicate lor. În plus, copiii vor avea ocazia să devină ei înșiși mici animatori în cadrul unor ateliere creative, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

11Între 6 și 13 octombrie 2018, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – FITC 2018 oprește timpul în loc pentru o sută, o mie, un milion de povești dedicate celor mai tineri spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 12 ani. Un veritabil laborator care reunește și mixează diferite forme de expresie teatrală, programul FITC #14 propune 17 spectacole. Vezi programul FITC #14 – 2018.

CURS

12 Stiinta, matematica, fizica, mecanica, literatura, robotica si programare. Atelierele de Robotică și Construcții cu Piese LEGO® EduBricks le aduc pe toate la un loc printr-o o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor, folosind piese LEGO® si stiinta. Cursurile constau in diverse proiecte specifice fiecarei varste. Viitorul consta nu doar in abilitatea de a folosi tehnologia, dar si in a crea noua tehnologie. Pentru a intelege robotica, copiii trebuie sa invete si programarea iar dezvoltarea continua a tehnologiei evidentiaza importanta invatarii roboticii de la varsta scolara.

TEATRU

13 Teatrul Coquette va asteapta la Greierele si Furnica, un spectacol pentru copii de 3-10 ani despre generozitate, prietenie si arta. Binecunoscuta fabula este povestita cu umor si cu istetime pentru cei mici. Este Greierele chiar atat de lenes cum se spune, sau poate ca “munca” lui este muzica?

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 6 OCTOMBRIE


WORKSHOP PENTRU PĂRINȚI

Părinte Conștient. Program de Mindfulness pentru Părinți

Dincolo de toate experiențele și lucrurile materiale, copii își doresc ca părinții lor să le fie alături de ei necondiționat, să îi asculte cu atenție, să le ofere suport, încurajări, să le arate iubirea și să creeze împreună o atmosferă de armonie și pace în familie. Montessano lansează programul de Mindfulness „Părinte Conștient”. Vom experimenta teorii și practici Mindfulness pe parcursul a două luni, în cadrul a patru seminarii cu durata de 2,5 ore. Startul se dă Joi, 11 Octombrie. Un program cu Anca Coman, psiholog și trainer Mindfulness. Vezi toate detaliile evenimentului.

curs mindfulness gokid solaris

CURSURI

Engleză pentru Copii la Lexigo Language Boutique

În anul școlar 2018-2019 engleza se învață bine și cu plăcere la Lexigo Language Boutique! Ateliere interactive cu jocuri de toate felurile pentru preșcolari și școlarii mici sau pregătire după metoda Cambridge, nivel Starters sau Movers. contactați-ne pentru testarea nivelului de cunoștințe în vederea repartizării pe grupe și înscrieri!

Cursuri de programare pentru copii 6+ la LittleDev Academy

Cursurile LittleDev Academy sunt concepute de către un programator cu 10 ani de experiență, transformându-le într-o experiență practică, cu aplicabilitate imediată. De ce dev (developer) și nu programator? Pentru că un programator este responsabil de un cod curat, de calitate, fără erori, dar un developer, pe lângă faptul că este un bun programator, trebuie să fie implicat direct în procesele de analiză, dezvoltare, implementare și testare ale unui task. Vezi programul și prețurile cursului.


DUMINICĂ

7 OCTOMBRIE 2018

SPECTACOLE

14 Vă invităm la Salina by ABC pentru a vă bucura de un Spectacol de Magie plin de surprize! Magicianul Valentino vine la Salina by ABC cu două spectacole interactive pentru toată familia. Vei rămâne surprins să fii chiar tu magician și să vezi cum magia se întâmplă chiar în mâinile tale. Vor fi două spectacole în care veți avea parte de apariții, dispariții, transformări, dar și de multe momente comice.

15Povestea nemuritoare a Cenușăresei este cunoscută în toată lumea, iar de această dată este spusă în pași de dans. Un spectacol adaptat copiilor, dar care păstrează rigorile unui balet clasic, cu variații și duete, pentru ca publicul să descopere caracteristicile unui mare spectacol de balet, pe înțelesul tuturor. Vezi programul de spectacole la Opera Comică pentru Copii în luna octombrie 2018.

16 Tăpușele ne invităm la spectacolul senzorial “De-a alb şi de-a negru”, vârsta recomandată 0-3 ani. Un spectacol senzorial la care copiii experimentează culorile prin joacă și senzații. Vă aşteptăm cu mic cu mare, la un spectacol senzorial despre joacă şi senzaţii, despre cum poţi învaţa jucându-te!

17 Muzicantii din Bremen este o poveste despre speranța și prietenie si face parte din programul de spectacole pentru copii la Teatrul Coquette. Cand cei diferiti reusesc sa se accepte si sa devina prieteni, pot pune chiar si hotii pe fuga!

ATELIER

18 Atelier senzorial si de dezvoltare a gandirii si comunicarii pentru copii si parinti “Cum ar fi daca…”. Atelier senzorial-filosofic pentru copii de 6 luni – 3 ani si parintii lor, unde simtim, exploram, ne descoperim si invatam sa argumentam (sa ne exprimam argumentat pentru a avea inteles). Am planuit totul pentru ca micutul tau sa exploreze, sa simta, sa gandeasca, sa exprime si sa descopere lumea in felul sau, liber si neingradit.

FESTIVALURI

  • Între 6 și 13 octombrie 2018, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – FITC 2018 oprește timpul în loc pentru o sută, o mie, un milion de povești dedicate celor mai tineri spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 12 ani. Un veritabil laborator care reunește și mixează diferite forme de expresie teatrală, programul FITC #14 propune 17 spectacole. Vezi programul FITC #14 – 2018.

TOATE RECOMANDĂRILE DE DUMINICĂ 7 OCTOMBRIE


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare. evenim

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU