Weekend de Toamnă Kid-Friendly la București | 5-6 Octombrie

Toamna își intră în drepturi începând de vineri și vine cu răcirea accentuată a vremii. Cu siguranță vom căuta și variante indoor de a petrece timp plăcut cu cei mici sau pentru a le oferi activități creative, distractive sau chiar educative.

Weekend plăcut!

Vezi mai jos lista evenimentelor pentru copii și părinți în weekendul 5-6 octombrie la Bucureşti!

vremea bucuresti 5-6 octombrie

SÂMBĂTĂ

5 OCTOMBRIE 2019

ATELIERE

1

Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 5 octombrie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie – SLIME! Slime sau gelatina care creeaza dependenta! Rosie sau albastra, argintie sau aurie, mov sau galbena, cu gliter sau fara gliter. Iti poti face culoarea dorita de slime si o vei lua acasa intr-un recipient ermetic. Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email [email protected] Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

2

Ce poate fascina copiii? Ceva moale si pufos? Maleabil? Gumat? Colorat? Da, SLIME!!! Jucaria care relaxeaza, dezvolta motricitatea si aduce fericire copiilor. La cererea copiilor, in Laboratorul de Zambete facem slime cu propriile manute. Va asteptam cu mare bucurie, inconjurati de veselie, sa facem SLIME colorat, la Laboratorul de Zâmbete, un atelier de Experimente Funny la ShoShon!

3 Casa Activistului ne așteaptă la un Atelier de Space Painting pentru toata lumea! Face parte din seria de ateliere prin care se strang fonduri pentru chiria scolii civice Casei Activistului. Fie ca stii sau nu sa pictezi, vei invata sa iti faci cele mai frumoase tablouri cu tema spatiului. Nu exista limita de varsta, deci poti sa participi impreuna cu copilul/nepotul tau de 5 ani si sa il inveti cum sa picteze.

4 Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde își va descoperi emoțiile, își va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia și gândirea creativă. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email [email protected]ți.ro.

TEATRU

5Îndrăgitul spectacol pentru copii Praslea cel Voinic si Merele de aur din repertoriul Teatrului Coquette revine în noua stagiune cu o nouă reprezentație! Zmeul a răpit-o pe frumoasa Ileana, fiica împăratului din regatul de Safir, dar Prâslea cel Voinic, reușește să o salveze din peștera zmeului. Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, interactiv și plin de umor.

6 „Am ajuns acasă. N-am mai fost de mult aici, dar știu atât de bine fiecare colțișor, încât aș putea merge prin toată camera cu ochii închiși. Am adus cu mine în valiză toate amintirile pe care le-am plimbat prin lume.” Îmbrăcată în straturi de sens, povestea amintirilor din valiză va fi cu siguranță privită de spectatorii de diferite generații. Teatrul Ion Creangă vă așteaptă la Amintiri dintr-o valiză, o piesă de teatru pentru copii de 2-5 ani. Bucuria jocului îi va încânta pe cei mici, în timp ce povestea nostalgică îi va inspira pe adulți să privească către viitor.

CURSURI DE GERMANĂ

7 Programează-te online pentru o testare gratuită de nivel și o ședință de consiliere cu profesorii iQWeLT și găsește-ți locul într-o grupă de germană! ​iQWeLT este un centru de cursuri de limba germană pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 4 – 18 ani. Ne dedicăm predării limbii germane ca limbă străină, încercând să ne atingem scopul prin incursiuni culturale și lingvistice și oferindu-le copiilor nu doar șansa de a învăța limba germană, ci și pe aceea de a cunoaște cultura germană.


RECOMANDĂRI

Sâmbăta ne jucăm în franceză!
Lecții amuzante și interactive pentru copii 3-10 ani la Lexigo Language Boutique

START 12 OCTOMBRIE 

  • Ici, les enfants jouent en français ! Lecții amuzante și interactive pentru copii începând de la vârsta de 3 ani. Cântăm, țopăim, ne jucăm, citim povești! Totul în franceză! Grupele mari lucrează după o metodă de pregătire pentru testele DELF Prim, accentul se pune pe pronunție, ascultare și înțelegerea limbii franceze, învățăm primele reguli de scriere și completăm ora cu jocuri care îi încurajează pe copii să vorbească în franceză. START 12 OCTOMBRIE!

Ateliere de chineză pentru copii de 3-8 ani
la Lexigo Language Boutique

 START 12 OCTOMBRIE 

  • Nĭ hăo!
    Ce ziceți de un atelier de chineză pentru cei mici?
    Ale noastre încep pe 12 octombrie!
    Căutăm copii jucăuși și curioși dornici să descopere o lume diferită și să învețe o limbă pe care nu o știe oricine. Le propunem o metodă de predare interactivă, adaptată vârstei, bazată pe jocuri, joc de rol, cântece, fișe cu jocuri de perspicacitate, materiale video și audio etc. Noțiunile de cultură și civilzație nu vor lipsi, ele vor fi prezentate într-o formă intersantă pentru copii și combinate cu elemente de vocabular. START 12 OCTOMBRIE!

Start excelent la școală pentru copii și părinți!
Seminar interactiv pentru părinți

 12 OCTOMBRIE 


SPECTACOL

8 Dragi copii de toate vârstele, veniți să îl vedeți pe micul Lampio într-o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori. Lampio și grăuntele de lumină este un spectacol +4 ani la Palatul Copiilor care trebuie văzut cu sufletul, acolo unde trăim cu toții cele mai importante transformări. Alături de Lampio, îi veți întâlni și pe alți licurici, fiecare cu daruri și calități surprinzătoare, dar și pe monstrul deznădejdii și pe uimitoarea Hope, pasărea speranței.

ATELIER

9 La început de an școlar nou, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” vă invită la o serie inedită de ateliere creative și practice dedicate copiilor și elevilor. Dacă doriți să ne însoțiți într-o călătorie prin tainele muzeului, vă invităm să participați la Lecția de Muzeologie, un atelier destinat copiilor cu vârste între 6 – 14 ani, dar și părinților și profesorilor lor.

FESTIVALURI

10eXplore festival #14 aduce în discuție teme de actualitate precum ecologia, feminismul și arta în spațiul public. Festivalul invită publicul la performance-uri, spectacole de dans contemporan, expoziții de fotografie, conferințe, ateliere și instalații multimedia, , atât în București, cât și în Craiova și Piatra Neamț.

11Fanmovie, festivalul de film organizat de adolescenți pentru adolescenți, își propune să aducă generația tânără mai aproape de cultură, în afara rigorilor școlii. Contextul cinematografiei este accesibil și plăcut și tocmai de accea filmele realizate după cărți pot avea rolul de a stârni interesul tinerilor pentru lectură. Prin FanMovie, organizatorii lansează provocarea parcurgerii cărților înainte de vizionarea ecranizărilor.

Weekend de Toamna Kid-Friendly la Bucuresti _ 5-6 Octombrie

DUMINICĂ

6 OCTOMBRIE 2019

TEATRU

12 Cand mandria este alimentata in mod constant, aceasta se dezvolta in prostie. Escrocii au in asta o mare participare. Linguseala se claseaza astfel in topul celor mai rele lucruri. Povestea Hainele cele Noi ale Imparatului cu o morala clara este construita pe placul celor mici, dar si pe al celor mari. O piesa de teatru cu haz, cu rasturnari de situatie si cu talc, la care Teatrul Coquette va asteapta cu drag.

13 În povestea ”Aventurile lui Apolodor” de la Teatrul InDArt învățăm despre prietenie, despre dorul de casă si familie, despre cum să îi respectăm și să-i apreciem pe cei care ne sunt alături. Pe ritmuri de jazz, disco și rap, Miniricii vă invită în aventura lor minunată cu multe surprize colorate!

ATELIER

14

“Nu! Nu-l lasa pe cel mic pe internet! E prea mic!” Ba da, lasa-l, cu anumite limite si ai grija sa aiba mai intai niste notiuni despre reguli, pericole, protectie, conduita, exact ca acelea pe care i le-ai oferit pentru a se descurca la un moment dat singur in oras. Pregateste-l, oferindu-i atelierele experentiale pentru copii peste 6 ani Be SMART – Ferește-te de Cyberbullying.

15 Ce se ascunde pe partea cealaltă a Lunii? De ce Luna își schimbă forma zi de zi? Ce este o fază? Ce sunt „Fazele Lunii”? Despre toate acestea copiii vor afla la atelierul „Fazele Lunii”, cu ajutorul unei porții delicioase de Oreo la Orăselul Cunoașterii. 😉

FESTIVALURI

  • eXplore festival #14 aduce în discuție teme de actualitate precum ecologia, feminismul și arta în spațiul public. Festivalul invită publicul la performance-uri, spectacole de dans contemporan, expoziții de fotografie, conferințe, ateliere și instalații multimedia, , atât în București, cât și în Craiova și Piatra Neamț.
  • Festivalul Fanmovie, de film organizat de adolescenți pentru adolescenți, își propune să aducă generația tânără mai aproape de cultură, în afara rigorilor școlii. Contextul cinematografiei este accesibil și plăcut și tocmai de accea filmele realizate după cărți pot avea rolul de a stârni interesul tinerilor pentru lectură. Prin FanMovie, organizatorii lansează provocarea parcurgerii cărților înainte de vizionarea ecranizărilor.

EXPOZIȚIE

16

Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida ne invită la o expozitie cu machete de trenuri, cladiri feroviare, camioane, masini si alte anexe, prezentate pe o diorama functionala, dar si in vitrine ca exponate statice la diverse scari. Expozitia va avea loc in sala de expozitii temporare din cadrul muzeului.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU