Weekend în Familie de Mihail și Gavril | 14 Recomandări GOKID de Evenimente în 9-10 Noiembrie

A început cea de-a XI-a ediție KINOdiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, Festivalul de teatru independent pentru copii „Povești de Festival”, Festivalul UrbanEye, Târgul cu meșteri și anticari, Moșii de Arhangheli de la Muzeul Satului si continua Festivalul Sonoro.

Îți aducem și la acest final de săptămână cele mai interesante recomandări de evenimente pentru copii și părinți pentru un weekend în familie la Bucureşti: ateliere, spectacole și alte evenimente speciale în 9-10 noiembrie!

Cum vineri, 8 noiembrie, nu mai puțin de 1,3 milioane de români își serbează onomastica de Sfinții Mihail și Gavril, weekendul va fi marcat de această sărbătoare religioasă importantă, ultima înainte de începutul Postului Crăciunului.

La mulți ani Mihai, Mihaela, Gabriel și Gabriela!

vremea 9-10 noiembrie 2019 Bucuresti
meteoblue.com

SÂMBĂTĂ

9 NOIEMBRIE 2019

ATELIERE

1Clubul Copiilor Isteti va asteapta sambata 9 noiembrie – ora 12.15, cu o serie noua de Experimente cu Reactie si Distractie! Oare cum poti face zapada, chiar daca nu mai este iarna? Sună a magie, însă la experimentele noastre veți vedea că totul este  știință! Rezerva-i un loc copilului tau, la telefon 0768 92 92 91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro. Vă asteptăm cu drag si chef de distractie!

2

Ne punem ochelarii de detectivi și devenim exploratori pentru 2 ore. Găsim vegetație crescută spontan, o insulă verde printre case, observăm cum supraviețuiesc plantele invaziei betonului sau cum oamenii se bucură de natură. Ne facem strategii de a extinde vegetația din centrul aglomerat al orașului. În timp ce părinții merg la UrbanEye 2019, copiii de 6-12 ani sunt așteptați la atelierul De-a detectivii naturii din oraș!

3 Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare personala prin teatru, unde își va descoperi emoțiile, își va antrena mintea şi dezvolta vocabularul, limbajul non-verbal, atenţia și gândirea creativă. Posibilitatea transmiterii mesajului prin artă conferă acestora o mai bună înțelegere a mecanismului de gândire și comportament, gestionarea constructivă a sentimentelor, socializare și lucrul în echipă. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteți.ro.

TEATRU

4Teatrul Coquette ne așteaptă duminică la următoarea reprezentație a spectacolului „Frumoasa din Padurea Adormita”! Celebra poveste a Fratilor Grimm sta la baza unui spectacol plin de umor si magie. Cum se implinesc visele si sperantele si cum dintr-o invidie fara masura se naste un intreg plan de razbunare si de distrugere a fericirii.

FESTIVALURI

5 Cea de-a XI-a ediție KINOdiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie. 2 competiții internaționale de lungmetraje și 5 competiții de scurtmetraje – pentru copii între 3 și 14 ani și pentru tineri de peste 15 ani. Festivalul include și 5 competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite la Muzeul Grigore Antipa.

6

Festivalul de teatru independent pentru copii Povești de Festival va avea loc, pentru prima data in Romania, pe 9 și 10 noiembrie în Sun Plaza și va cuprinde 10 spectacole de teatru, 10 workshopuri de teatru, un salon de carte pentru copii și o expoziție de marionete. Festivalul se află la prima ediție, iar piesele de teatru se tin altfel: un pic mai original, fiind destinat deopotriva copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, dar și pasionaților sau specialiștilor în teatru.

7 Cum influențează natura mediul construit? Cum transformă oamenii natura și peisajul? Cum trăiesc oamenii în condiții extreme și cum aducem natura în mediile urbane? Sunt câteva din întrebările ridicate, prin filme documentare și evenimente conexe, la UrbanEye 2019. În prim planul ediției de anul acesta sunt natura și orașul. Vor fi 5 zile cu filme din toată lumea, dezbateri, sesiuni de Q&A și evenimente speciale.

8Muzeul Țăranului marchează sfârșitul toamnei și ultimele zile de dulce înainte de intrarea în Postul Crăciunului, invitându-și publicul la Târgul cu meșteri și anticari, Moșii de Arhangheli unde, timp de trei zile, de vineri, 8 până duminică, 10 noiembrie, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, 50 de meșteri, anticari și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an.

9 Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc până în 10 noiembrie la București. Anul acesta, Festivalul propune publicului o ediție cristalizată în jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrări și interpretări inedite, spații neconvenționale, în care muzica de cameră poate fi un element original și extravagant, susținut de 30 de muzicieni renumiți din 25 de țări europene.

PROGRAM PENTRU ADULȚI

10 Programul de optimizare personala pentru adulti LIFE UP YOUR LIFE! este creat special pentru adultii interesati de autocunoaștere și dezvoltare personala. „Life Up Your Life!” te ajută să descoperi trăiri și nevoi fundamentale, resurse dar și vulnerabilități, patternuri de interacțiune eficiente dar și dăunătoare. Îți oferă ocazia de a conștientiza originea unor comportamente sterile, de a învăța strategii eficiente de schimbare. Vei fi artizanul propriei vieți care va deveni mai frumoasă, mai bogată în reușite și dorințe împlinite!

CONFERINȚĂ

11 Campania de Informare și Educare pentru părinți de la INSMC continua cu următorul eveniment inclus în programul conferințelor dedicate părinților, cu tema “Profilaxia Rahitismului și Obezitatea la Copii”. Evenimentul va fi susținut de medici primari și specialiști ai institutului. Participarea este gratuită!

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 9 NOIEMBRIE

La multi ani Mihail si Gavril GOKIDDUMINICĂ

10 NOIEMBRIE 2019

TEATRU

12Teatrul Coquette aduce spectatorilor mici și mari piesa Habarnam, o nouă comedie cu tâlc despre virtuți. Călătoria inițiatică a lui Habarnam îi deschide orizonturile. Decorul viu colorat captează atenția și stârnește cu siguranță fantezia copiilor. Habarnam este o adaptare liberă după povestea lui Nikolai Nosov de Claudia Dionise.

FILM

13

După doi ani de conviețuire fericită, tribul de 7 frați și surori vitregi trebuie să plece din apartamentul spațios în care locuiesc, înainte de începerea anului școlar. În timp ce fiecare pleacă în vacanța de vară cu părinții lui, Gulliver, mezinul familiei, e trimis singur la bunica lui, care locuiește la mare. Dar excentrica bunică Aurore nu se pricepe deloc să aibă grijă de copii, și preferă să petreacă non-stop, decât să stea cu ochiul pe nepoțelul ei. Vezi cum continuă aventura de vacanță în filmul A-nnebunit bunica!, care vine pe marile ecran din acest weekend.

SPECTACOL

14Peisajul pastoral din opera lui Mozart se transformă într-o sală de lectură, unde cele două personaje principale sunt colegi de școală. Lumea lor se intersectează cu cea a imaginației, realitatea se întrepătrunde cu o lume fantastică, stăpânită de un vrăjitor. Dacă vor reuși cei doi îndrăgostiți să treacă probele impuse de acesta se va putea vedea doar în spectacolul „Bastien și Bastienne” de la Opera Comică pentru Copii.

FESTIVALURI

 

  • Cea de-a XI-a ediție KINOdiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie. 2 competiții internaționale de lungmetraje și 5 competiții de scurtmetraje – pentru copii între 3 și 14 ani și pentru tineri de peste 15 ani. Festivalul include și 5 competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite la Muzeul Grigore Antipa.
  • Festivalul de teatru independent pentru copii Povești de Festival va avea loc, pentru prima data in Romania, pe 9 și 10 noiembrie în Sun Plaza și va cuprinde 10 spectacole de teatru, 10 workshopuri de teatru, un salon de carte pentru copii și o expoziție de marionete. Festivalul se află la prima ediție, iar piesele de teatru se tin altfel: un pic mai original, fiind destinat deopotriva copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, dar și pasionaților sau specialiștilor în teatru.
  • Cum influențează natura mediul construit? Cum transformă oamenii natura și peisajul? Cum trăiesc oamenii în condiții extreme și cum aducem natura în mediile urbane? Sunt câteva din întrebările ridicate, prin filme documentare și evenimente conexe, la UrbanEye 2019. În prim planul ediției de anul acesta sunt natura și orașul. Vor fi 5 zile cu filme din toată lumea, dezbateri, sesiuni de Q&A și evenimente speciale.
  • Muzeul Țăranului marchează sfârșitul toamnei și ultimele zile de dulce înainte de intrarea în Postul Crăciunului, invitându-și publicul la Târgul cu meșteri și anticari, Moșii de Arhangheli unde, timp de trei zile, de vineri, 8 până duminică, 10 noiembrie, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, 50 de meșteri, anticari și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an.
  • Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc până în 10 noiembrie la București. Anul acesta, Festivalul propune publicului o ediție cristalizată în jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrări și interpretări inedite, spații neconvenționale, în care muzica de cameră poate fi un element original și extravagant, susținut de 30 de muzicieni renumiți din 25 de țări europene.

 START 28 NOIEMBRIE 

  • Născută din pasiunea pentru evenimente culturale gingaşe pentru copii, Ludiceea debutează pe scena spectacolelor pentru copiii din Bucureşti cu o iniţiativă cum nu se poate mai delicată: o serie de 12 concerte pentru bebeluşi şi fraţii lor mai mari, însoţiţi de părinţi, bunici şi oricine ştie să se bucure de muzică, linişte şi împletirea dintre ele. În premieră în România între 28 noiembrie şi 1 decembrie, la sala New York din World Trade Center Bucureşti, Concertele pentru bebeluşi nu au limită de vârstă, căci limităm noi, organizatorii, tot ce e necesar pentru ca cei mai tineri dintre participanţi şi insoţitorii acestora să nu aibă decât grija muzicii, a uimirii, a visării, a descoperirii.

Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU